Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Oksekød med grøn peber i sort bønnesauce

Oksekød med grøn peber i sort bønnesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
450 g.oksekød, culotte, inderlår eller filet, pudset
1 tsk.kartoffelmel
6 spsk.vand
5 spsk.jordnødde- eller majsolie
225 g.grøn peber, uden kerner hakket groft
 salt efter behag
5 fedhvidløg, pillet og hakket fint
4 forårsløg, snittet i stykker à 2,5cm, de hvide og grønne delefor sig
2.5 spsk.gærede sorte bønner, skyllet og moset med 0.25 tsk. sukker og i tsk olie
0.5-1 frisk rød chilli, uden kerner, snittet i skiver (kan udelades)
1 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
 
 Marinaden:
0.25 tsk.salt
0.25 tsk.sukker
2 tsk.tyk soyasauce
 sort peber, 8 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1.5 tsk.kartoffelmel
3 spsk.vand
1 tsk.jordnødde- eller majsolie
1 tsk.sesamolie
 


Opskrift:

Skær oksekødet på tværs af fibrene i stykker à 2,5x4 cm og 6 mm tykke. Læg det i en temmelig stor skål.

Tilbered marinaden:
Bland salt, sukker, soyasauce, peber og vin med kødet. Drys kartoffelmelet over (a) og tilsæt vandet, lidt ad gangen, og rør i samme retning (b) til det bliver vanskeligt at fortsætte. Tilsæt da lidt mere vand. Denne proces gør kødet fløjisagtigt og mørt. Lad det stå tildækket i køleskabet i 30 minutter. Bland olierne i.

Bland i tsk kartoffelmel og 6 spsk vand i en lille skål og stil det til side.

Opvarm en wok til den er varm. Tilsæt i spsk olie og slyng den rundt. Tilsæt den grønne peber og lynsteg i ca. 2 minutter. Dæmp varmen, hvis stykkerne begynder at brænde på. Smag til med salt efter behag, læg det på et varmt fad.

Varm wok'en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt den resterende olie, (4 spsk), og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg og så snart det tager farve, det hvide forårsløg. Rør. Tilsæt den sorte bønnepasta og chilli. Rør. Hæld kødet i. Skub og vend i 1-2 minutter, eller til kødet er delvist stegt. Hæld vinen i langs wok'ens sider. Fortsæt at røre og vende, til det holder op at syde. Hæld under omrøring det opløste kartoffelmel i, tilsæt den grønne peber og det grønne forårsløg, bland det godt til denne jævning er kogt.

Anret det på et varmt fad. Server straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16538 gange,
og udskrevet 197 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu