Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Empanadas med oksekød

Empanadas med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 13 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :


Empanadas med oksekød, billede 4 Empanadas med oksekød, billede 1 Empanadas med oksekød, billede 2 Empanadas med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
0.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær, frisk
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Koriander, stødt
2 tsk. Paprika
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
20 Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pensling:
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Opskrift:
Lun mælken og rør den og gær sammen. Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og mælk og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning lunt og tildækket ca. 1½ time.

Kog æggene.

Fyld:
Pil og hak løg og hvidløg og svits begge dele på en pande i olien. Kom kødet i og steg det under omrøring, til det er faldet fra hinanden. Smag til med krydderierne, kom vand og rosiner på panden og kog det kraftigt uden låg, til væden er fordampet. Hak olivenerne groft og tilsæt dem. Køl fyldet lidt af.

Pil æggene og skær dem i både.

Del dejen i ca 13 stykker og rul dem ud med kagerullen i 15 cm. store cirkler.

Læg lidt fyld samt en æggebåd på halvdelen af hver cirkel. Pensl kanten med æg og fold dejen over. Tryk kanten godt til med en gaffel. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 15 minutter.

Pensl med æg og bag dem 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Empanadas

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 160025 gange,
og udskrevet 3344 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14633 (3484 kcal)
KJ pr. stk. 1125 (268 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. stk. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 806 KJ (191 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

OrangePanda  -  2016-02-12 14:49:01
Nogen der kan forslå en god salat der passer til? :)

Michelle  -  2012-10-23 12:43:20
Det er 0.75 dl ikke 0.75 ltr så nej det giver ikke suppe:-) og jeg vil mene de godt kan fryses:-) det har jeg da ihvertfald gjort:-)

Christina  -  2012-10-15 14:50:34
Kan det fryses ned? :)

Anders  -  2012-09-23 16:30:30
Det passer jo slet ikke sammen. 0,75 dl mælk og 300 g mel, giver jo en suppe... :(

Evy  -  2012-03-30 16:19:24
advarsel, der er en fejl 0,75dl mælk passer ingen steder.

  -  2012-01-14 18:04:35
God meget god

Den Mexicanske mad elsker  -  2011-10-11 14:43:09
har ikke smagt den endnu men det lyder som om den er ekstrem god! kan ikke vente med at smage den:D

patrick eliasen  -  2011-01-03 17:24:26
det her er den bedtse mad jeg nogen sinde har lavet total god opskrift.. :P

  -  2010-10-19 12:33:06
Mexicansk - Argentinsk - kinesisk eller chiliansk, så smager de himmelsk !

pølle bølle  -  2010-01-20 16:21:15
opskriften er ginial. kinesisk mad er lige sagen. hvis man tilføjer ris og soja til retten bliver den nærmest helt østrisk eksotisk.

kiko  -  2009-08-23 13:34:10
det er ikke mexicank de er chileanks empanados al horno mexicaks har chili

Mia  -  2009-08-09 00:57:20
Det er så faktisk Chile, de stammer fra. Det er noget nær deres nationalspise ;o)

Camilla  -  2009-01-17 17:08:46
Empanadas er en argentinsk ret og stammer fra indianerne der boede i argentina ;)

malle  -  0000-00-00 00:00:00
jeg elsker mexicansk mad og det her er bare toppen.men jeg laver bare fyldet af oksekød og toma