Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chili-pasta gryde, Mexicansk

Chili-pasta gryde, Mexicansk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Mexico - Mexicansk - Mexicanske

Mexico - Mexicansk - MexicanskeIndsendt :


Chili-pasta gryde, Mexicansk, billede 4 Chili-pasta gryde, Mexicansk, billede 1 Chili-pasta gryde, Mexicansk, billede 2 Chili-pasta gryde, Mexicansk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 spsk. Chili mild, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
250 gram Pastaskaller (Gnocchi)
   
1 ds. Kidney bønner, konserves 1 dåse Røde kidney bønner vejer 400 gram, 240 gram drænet vægt
   
125 gram Cheddar ost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (127 stemmer)

Opskriften er vist 216960 gange,
og udskrevet 10584 gange.


Energi:
KJ total 12689 (3021 kcal)
KJ pr. Pers. 3172 (755 kcal)
Vægt ialt 1698 gram
Vægt pr. Pers. 424 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 747 KJ (177 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 14.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Italiensk studerende  -  2012-10-06 09:50:27
Gnocchi er jo slet slet ikke det samme som pastaskaller! Gnocchi er små kugler med kartoffel, og minder ikke det fjerneste om pastaskaller. Bare for info. :-)


Ib25en  -  2012-04-03 12:53:45
Virkelig god ret men og lave også for børnen.man Khan godt komme flere forskellige grøntsager i og spare. Lidt på kødet


  -  2012-03-15 16:53:17
good ret man altid kan spise... den får 10 af mig


Nanna  -  2012-02-25 17:38:38
Kedelig smag..


  -  2012-02-11 13:38:36
Er det ikke omtrent det man kalder chili con carne med Gnocchi i fad ?


michael  -  2012-01-02 17:58:26
Prøv med 1 tsk spidskommen og 1 tsk koriander uhm det smager godt:)


Sophie  -  2011-04-23 10:06:15
Smagte rigtig godt, men næste gang putter jeg lidt mindre pastaskaller i og giver den 25 min i stedet for 30, da den blev lidt tør på toppen.


Sonja O  -  2011-02-27 10:10:17
Super lækker ret. Har nu lavet den adskillige gange. kan laves i forvejen og sættes i ovnen, når gæsterne er kommet. Serverer grøn salat til. Tilføjer lidt bouillon til retten. Er meget fryseegnet.


Henrik  -  2010-11-27 17:15:48
Smagte virkeligt godt. Retten kan sagtens fryses for har netop spist resten af den første portion efter en måned. Jeg brugte 1 spsk. ikke mild chili og det var måske lige i overkanten. Vi også bruge hvidløg næste gang. Brugte pasta sløjfer. Pasta typen gør ingen forskel.


Heidi  -  2010-06-07 13:35:38
Smager rigtig lækker og nem at lave :o) Desværre er der rimelig mange kcal i, så bruger fedtfattig kød og servere en god salat til :o) .


  -  2010-06-07 08:37:28
smagte fint, men kunne sagtens ta lidt hvidløg, evt hakkede jalepenos, og frisk chili i stedet for støt. jeg syntes også godt den ville kunne bære 2 peberfrugter.


Inge V.  -  2010-06-03 13:02:40
En rigtig nem og velsmagende ret. Lavede den forleden aften. Vi havde ingen pastaskaller, så vi lagde kogte tagliatelle i bunden af fadet. Derover hældte vi en dåse hakkede tomater og en portion chili con carne, vi havde i fryseren. Fulgte ellers opskriften. Hver en krumme blev spist. Det er bestemt ikke sidste gang den ret kommer på bordet, når vi skal have lidt nemt og godt.


  -  2010-03-10 12:18:01
Det ser super spændende ud. Det er det jeg skal have i aften! mvh rikke www.rikkeskovhus.dk


PN  -  2010-01-26 15:00:27
Skal fadet dækkes med staniol inden det kommes i ovnen? Jeg synes det ser lidt tørt ud. Jeg har selv erfaring med at maden holder sig frisk og lækkert hvis man kommer staniol over før man sætter maden i ovnen og så bliver det ikke tørt at spise.


Kristian  -  2010-01-08 23:24:47
Rigtig dejlig ret. Jeg brugte dog cayenne peber istedet for mild chili, da jeg godt kan lide stærk mad, desuden brugte jeg pasta penne istedet (kunne ikke få skaller) smagte stadig rigtig godt. 10 herfra.


SBJ  -  2009-12-15 18:46:46
super ret - godt med hvidløg og chili og så flutes til , smager kanon


  -  2009-11-16 10:54:42
Jeg undlod at putte bønner i men tilføjede både majs og hvidløg. super lækkert


UmmAsiyah  -  2009-08-02 22:00:47
Skal man absolut bruge de der gnocchi pasta skaller ? kan det ikke gå med skruer istedet ? eller anden form for løse pasta stykker...?


Katja  -  2009-07-03 13:53:52
Hold op denne ret smager bare super lækkert. Og rigtig god til en efterårs middag. Selvom at jeg lavede den her for 3 dage siden.


Rysse  -  2009-06-20 19:41:37
lækker ret, men der skal dog nogle flere kryderier i: en spsk spidskommen, en spsk cayenne peber. det giver virkelig et ekstra mexicansk pift


  -  2009-02-24 06:45:30
Det er en god ret, men den bliver mere smagfuld hvis man bruger chili bønner og hælder væden ved, det hjælper på at den er ret tør. Så skal pastaen bare ikke koges helt færdig før det blandes ;)


Mikkel  -  2009-01-19 19:34:45
Super ret, har lavet den som opskriften skriver det og har derefter prøvet at tilføje lidt selv. Jeg bruger nogle koriander og spids kommen. Det giver den lige den lidt mexicanske smag.


Thomas H  -  2008-12-21 14:40:35
super lækkert måltid der...


Allerød  -  2008-12-11 16:48:01
Velsmagende ret. Brugte ærter i stedet for grøn peber. Tilberedte om formiddagen, og satte i ovnen før middagen. Serverede en grøn salat til.


The chef  -  2008-11-14 14:28:06
Det er da den værste omgang gylle de fleste har lukket ud. Retten har jo ingen smag, på nær lige af tomater og vand, føj for satan.


Per  -  2008-09-27 21:29:51
Vi afprøver indsendte opskrifter, og vi bruger næsten altid den store sauterpande i stedet for gryden, det er nemmere og det giver bedre billeder, og det har jo ikke nogen praktisk betydning hvad du bruger.


momogitte  -  2008-09-21 18:01:21
hvad er egentlig dit problem, Thrym


momogitte  -  2008-09-20 18:49:00
jeg har lavet retten her til aften, og det var vellykket. Jeg havde ingen konc. tomatpure, men det gør ikke noget, smager godt fordi. Jeg tror også at jeg kunne finde på, at tilsætte noget hvidløg næste gang. Men fin som den er. Kan man fryse resten, hvis der er noget over, eller bliver der et problem med pastaen?


Thrym  -  2008-05-22 15:29:33
Din "gryde" har lave kanter efter min mening, og du bruger den som en pande. Hvorfor ikke kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade. Alle kan jo se, at du bruger en pande.


Mie  -  2008-01-19 19:46:09
Mangler noget smag.Jeg kunne forestille mig noget spidskommen og knap så meget chilli, ville hjælpe retten. Kog kun pastaen kort. Den bliver for "smattet" hvis den koges færdig inden den skal i ovnen.


Tine  -  2008-01-19 19:45:20
Jeg tilføjede hakkede jalepenos, hvis man kan lide stærk mad, så er det perfekt!


Bethina  -  2008-01-06 19:42:13
Får kun 7 af mig... Synes der mangler noget smag af en slags og er lidt tør i det. Lidt kedelig!


Tina  -  2008-01-04 09:02:57
Rigtig dejlig nem ret. Smagte rigtig godt. Jeg fulgte det ene råd og kom hvidløg i - perfekt. Den får 10 af mig.


søren sej  -  2007-11-18 18:53:44
Rigtig dejlig ret... Pas dog på med at smide for meget tomat pure i da smagen er meget gennemtrumfende. Andre grønsager kan sagtens tilføjes...


super koken  -  2007-10-30 18:41:15
10!!!!! fra mig en læker rat nem at gå til


Katrine  -  2007-10-19 17:46:51
super super lækker ret. den får 10 af mig :-)


Gunnar  -  0000-00-00 00:00:00
God ret, men der skal lige tilføjet et par fed hvidløg - så er det helt i top


Maja  -  0000-00-00 00:00:00
Det var godt, jeg havde dog ikke grøn peber og bønner i, men det kunne nok godt have været lidt bedre.


inna  -  0000-00-00 00:00:00
the best.just beleave me,but dont forget to bring a little bet water,befor ´´ovn´´... 10=bedst


Görlitz  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk måltid, en ret man altid kan spise... den får 10 af mig