Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fiskeret fra Island

Fiskeret fra Island, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Island

IslandIndsendt af : Peder Christensen

Indsendt :


Fiskeret fra Island, billede 4 Fiskeret fra Island, billede 1 Fiskeret fra Island, billede 2 Fiskeret fra Island, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
630 gram Suppeurter dybfrost Indeholder:
40% gulerødder, 30% selleri og 30% porrer
   
800 gram Torskefilet uden skind
1 spsk. Fiskekrydderi Fiskekrydderi er et blandingskrydderi og der kan være forskellige udgaver.

Men fiskekrydderi kan indeholde citronskaller, enebær, læg, allehånde, dild, gulerødder, nelliker, persille, selleri, porre, peber og laurbærblade.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Sauce:
2 spsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 Appelsiner, saften heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
2 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Flødeost med ananas 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
100 gram Revet ost, mozzarella 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Risene koges efter anvisningen på pakken. Urterne gives et kraftigt opkog og dryppes af i et dørslag. Ris og urter blandes.

Fisk og krydderier koges i 3 - 5 minutter.

Sovs:
Alle ingredienser til saucen røres sammen.

Fordel halvdelen af risblandingen i bunden af et ildfast fad, læg toskefilet herpå, den sidste halvdel af risene og slut af med sauce og drys med revet ost.

Sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 15 til 20 minutter.

Serveres med Flutes og salat.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3087 stemmer)

Opskriften er vist 124630 gange,
og udskrevet 8515 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15020 (3576 kcal)
KJ pr. Pers. 3755 (894 kcal)
Vægt ialt 3175 gram
Vægt pr. Pers. 793 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 473 KJ (112 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

carina  -  2020-05-15 18:14:09
super lækker ret. jeg har lavet den i mange år nu. med tiden laver man den som man bedst kan lide den. fiskekrydderier er ikke nødvendigt, bare brug lidt salt og peber og måske lidt andet. jeg bruger øko suppeurter fra Føtex og giver ikke kun torsken 3-5 min men gennemkoger dem (jeg synes det giver torsken en mere gennemtrængende smag). laver det i et stort fad og lægger flere lag, ris/urter meget torsk dressing ris/urter dressing og så to poser cheddar på toppen, cheddar passer bedre til til retten. jeg får ca 8 potioner ud af det og man kan sagtens fryse nogle potioner i æsker, så det er lige til at tage op og put i mikroovnen, synes ikke det mister smagen i fryseren, så længe det ikke ligger i mange måneder.

Steinunn  -  2015-12-19 11:50:53
For de som er i tvivl om denne ret er Islandsk. Saa kan jeg bekræfte at den er ikke traditionelle islandsk, hvis i vil prove islandsk fiskret saa kan jeg anbefale plokfisk.

Marianne I Nice  -  2014-05-31 13:46:07
Der gror godt nok ikke mange appelsiner på Island ggg eller kokosnødder for den sags skyld - lyder ikke særligt islandsk - men hvad ved jeg har aldrig været der desværre - der skulle være så smukt, så I må ikke tage dette som en kritik. Men vil da prøve at lave det en dag.

Fie  -  2014-03-12 20:01:07
Var ikke vildt imponeret, og aldrig noget jeg ville servere til en fest, men en god gennemsnitlig hverdagsret, god til ham der ikke bryder sig om fisk for den forsvinder hele i al risen.

Signe  -  2013-01-20 21:04:56
Super ret. brugte også pikant flædeost.

BP  -  2012-10-02 13:21:28
Elendig opskrift, blev dybt skuffet. Smager ikke det mindste af fisk.

Junge  -  2012-05-05 19:44:58
Super lækker ret - brugte cheddar i stedet for mozzarella ost og det smagte super godt. 8 herfra :) Ps. spiste coleslaw til, og det virkede meget godt :

Berit  -  2011-12-15 21:06:34
Forfærdelig ret - vil aldrig lave den mere.

Skuffet bruger  -  2011-09-30 11:41:10
forstår slet ikke den høje karakter....ELENDIG RET!!!

  -  2011-01-25 10:41:14
piskefløde, kokusmel, flødeost med ananas, mozzarella etc...Vist nok ikke lige de mest spændende ingredienser i denne kombination. Så hellere en fastedag

Peder  -  2011-01-24 12:52:22
Fiskekrydderiet kan købes under navnet SEA FOOD & FISH i SUPER BEST

  -  2011-01-18 21:41:04
HJÆLP!!! Hvor køber man fiskekrydderi i KBH? Har været alle supermarkeder igennem

karina  -  2010-11-12 14:59:09
super ret

Prikke  -  2010-08-02 22:01:11
Ualmindelig kedelig ret!!! For det første er der ALT for meget af ris/grøntsagsblandingen og for det andet, forsvinder smagen af torsk helt og aldeles. Så hvis du kan lide fisk, vi l jeg anbefale, at du finder en anden opskrift.

E Byskov  -  2010-06-17 06:52:11
Da der er mange som mener at denne ret er god så skulle jeg også prøve den og jeg mener også at den er meget god.

  -  2010-06-06 12:13:17
Total skuffelse!!!

  -  2008-08-04 20:36:04
Jeg synes nu den var rigtig god... Både min mand og jeg blev i hvert fald enige om at det var en lækker måde at få fisk på! Fulgte et af rådene om at bruge gulerødder og forårsløg som blandede urter og brugte også bare hvad jeg havde af smøreost i køleskabet, men synes da selv at retten blev ret vellykket. Men jeg synes også at opskriften er lidt mangelfuld mht vægtangivelser, men vi tog den lidt på "gefühl" og det blev fint...

skuffet  -  2008-07-19 11:17:57
forstår ikke at denne ret ligger så højt på hitliten.....ren skuffelse

Ulla  -  2008-06-19 16:07:44
Til blandede urter brugt jeg kun gullerødder og masser af forårsløg Ris tog jeg ca 1,5 dl. til 2 personer og ellers fulgte jeg opskriften og den er virkelig værd at prøve. Jeg gav 10 i karakter.

Jane Pedersen  -  2008-03-03 19:56:59
Brugte den til en frokost, med 24 gæster. Alle var vildt begejstret.

Kathrine  -  2008-02-01 20:01:06
Så fik jeg endelig min far overbevist om at vi skulle have det til aftensmad :D glæder mig vildt til i morgen ;P

Kylle  -  2007-09-06 08:40:09
Jeg har prøvet med Viktoriafisk ( Ferskvandsfisk )

Rasmus  -  2007-09-02 08:25:59
Prøv med Sej filletter eller anden Torskeart.

louise  -  2007-06-26 18:19:20
serverede den for sviger familien og scorede lige lidt ekstrs point:0) super

  -  2007-03-15 12:57:32
Det smagte rigtig godt selv børnene guffede det i sig

Per  -  2007-02-12 19:41:37
Du kunne måske bruge fløde eller creme fraiche, men det kan være der skal lidt jævning i så.

hmm ost*  -  2007-02-12 00:03:40
nu har jeg et problem da jeg skal lave denne ret.. e af medlemmerne kan ikke lide ost.. nogen forslag til hvad jeg kan bruge?

Mette  -  2007-01-26 14:18:52
Retten er god hverdagsmad - jeg tilsatte bacontern og brugte pikantost istedet for ananas.. : )

Ung Husmoder  -  0000-00-00 00:00:00
Min mand kunne også lide det og der skal meget til !!!

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtig dejlig og er også nem at lave

De 3 Husmødre  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har prøvet den det var lige sagen

Mette Dhal  -  0000-00-00 00:00:00
Den er værd at prøve

Nete  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede det til min mand der ellers ikke kan fordrage fisk, og tænk, han OPDAGEDE faktisk heller ikke at det var fisk! Topkarakter!

Atlavik  -  0000-00-00 00:00:00
som min mor lavede den

Islænder bosat i Danmark  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekt

Forsamlingshus  -  0000-00-00 00:00:00
Velegnet og gennemprøvet til fester er meget begejstret for den