Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Pastafad med hakket oksekød

Pastafad med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Thina

Indsendt :


Pastafad med hakket oksekød, billede 4 Pastafad med hakket oksekød, billede 1 Pastafad med hakket oksekød, billede 2 Pastafad med hakket oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Pastaskruer
   
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Oregano, tørret
250 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
250 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:
Pastaskruerne koges i letsaltet vand.

Oksekødet brunes i lidt olie, derefter tilsættes salt, peber, oregano, hvidløg og de hakkede tomater.

Porrer, selleri og løg skæres i passende stykker og sauteres i en gryde med lidt olie.

Et ovnfast fad smøres med lidt olie og pastaskruerne ligges i bunden, derpå porre-selleriblandingen, oksekød og til sidst mornaysauce efter behag.

Retten stilles i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter.

Server evt. flutes til.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (178 stemmer)

Opskriften er vist 273810 gange,
og udskrevet 12208 gange.
Energi:
KJ total 12781 (3043 kcal)
KJ pr. Pers. 3195 (760 kcal)
Vægt ialt 2718 gram
Vægt pr. Pers. 679 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 470 KJ (111 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sanne  -  2019-01-13 21:03:28
I stedet for mornaysauce kan man lave en hvid opbagt sovs: 25 g smør, 2-3 spsk mel, 5 dl mælk - husk den må ikke være for tyk. De sidste 15 min dækkes retten med reven ost.

Hipse   -  2017-12-20 11:23:19
Vi er kun to, så der var til to dage. Lidt stanniol over, ind i en kold ovn sat på 200 grader i Ca 30. Det smagte endnu bedre dag to!

  -  2012-11-03 17:49:53
Tror i man kan bruge kokusmælk?? :)

  -  2011-02-04 17:32:44
Fantastisk! Og rigtig nem at lave!

Morten  -  2010-06-02 18:27:21
Er lige blevet færdig med at lave det hele og nu er det i ovnen og venter på det blir færdigt. Det er utroligt hurtigt at lave !..

Pia  -  2010-05-02 17:48:45
Lyder både lækkert og nemt. Lige noget for mig. Dejligt med alle de variationer i andre foreslår.

jane  -  2010-02-12 23:10:44
en let og rimelig sund hverdagsret, som kan varieres med forskellige grøntsager, og kødsovesen kan krydres efter smag. som opskriften er her syntes jeg dog den mangler lidt kryderi, og jeg vil nok en anden gang gøre lidt mere ud af kødet, evt ved at komme lidt chilli i. det er dejligt at den indeholder så mange grøntsager, og det er en børnevenlig ret

tricas  -  2010-01-15 08:02:23
Det har været et hit i min familie..

Mille  -  2010-01-10 13:32:24
Er der nogen der har et alternativ til mornay saucen, da man skal i et større supermarked for at skaffe den og ofte har de den ikke.. ? Kunne man evt. smelte en stærk ost og røre op med mælk?

  -  2009-10-15 13:00:27
lækkert lækkert lækkert. erstattede sellerien med gulerødder. en succes :)

Lotte  -  2009-08-12 17:17:41
Uhmmmm virkelig lækker, vores yngling er med majs og reven gulerødder...

Maria  -  2009-08-03 11:22:42
Lavede den sammen med mor i går.. Tilføjede gulerødder, grov pasta og noget spinat og det gik rent ind.. Super lækker ret der mætter.. Den skal helt klart laves igen..:D

  -  2009-07-25 19:33:30
meget god med hvid sovs til :)

Helle  -  2009-06-16 17:28:00
Her hos os er det en sikker vinder:-) Jeg bruger retten som en slags tøm-køleskabet-ret. Med det mener jeg at jeg bruger de grønsager jeg har og mængden varrier. Fx. er der i aften (den er i ovnen lige nu) en rød og en grøn peber, broccoli og blomkål i. Næste gang er det måske squash (ikke for meget da det væder en del), champignon, løg eller porre...eller hvad der ellers er af rester. Vi er vilde med den og pga de forskellige grønsager bliver vi ikke trætte af den....:-)

  -  2009-06-16 16:44:55
er 500 gram løg ikk lidt meget når man tænker på at der også kun bruges 500 gram kød??? synes ellers det lyder lækkert...

Lotte  -  2009-06-11 15:16:53
Vi brugte champignoner og gulerødder, istedet for selleri og porrer. Det er virkelig en let og super lækker ret, som vi vil lave mange gange og med forskellige grønsager. uhmmmmm....

Iben  -  2009-02-08 15:10:31
Rigtig god. Det er ikke sidste gang vi får den.

Maja  -  2008-10-01 18:52:37
Kan retten fryses?

GretheGrethe  -  2008-04-28 15:04:43
Gulerødder og Forårsløg og majs ;) Rigtig god.. :) Dejlige opskrift, som (næsten) alle kan lide :)

Hønemor  -  2008-03-10 19:28:17
Lækker opskrift. Prøvede med gulerodsstrimler i stedet for knoldselleri, og blandede let mornaysauce med lidt creme fine UHM.

Anni  -  2008-02-27 22:51:43
Rigtig lækker.. Kan ikke lide knoldselleri, så kom bare gulerødder i istedet.. Kanon :)

christina  -  2008-02-21 19:05:01
rigtig lækkert.. lidt chile gjorde underværker, kom ca. 1 tsk chili flager i olie i.

mumsis  -  2008-02-02 11:33:48
super lækker ret,go måde at få børnene til at spise grøntsager på.

Heidi  -  2008-01-24 10:00:09
Lyder rigtig lækkert, men tænkte på om man kan bruge den milde ostesauce fra karoline i stedet for mornay sauce.....

Johanne  -  2008-01-23 07:39:48
Rigtig lækker mættende ret. Hele familien var vild med den :)

Guldfisken  -  2008-01-13 21:29:16
Super lækker.. :) Hvis man ikke rigtig er til ostesauce kan den dog også undlades.. Oksekødet bliver derfor dejligt sprødt i stedet :)

MARIANNE  -  2008-01-09 14:55:37
En virkelig god og velsmagende ret.

Jonna  -  2008-01-04 09:18:04
Lavede den igår, smagte rigtig godt, lavede selv en ostesovs, har sendt den rundt til venner.

Peter  -  2008-01-03 14:22:59
Til Pia: Brug evt alm hvid sovs med tilsat reven ost efter behag - eller tilsat pikant ost

Pia  -  2007-12-04 14:20:08
Er der nogen der har forslag til en sauce der ikke smager så meget af ost, der kunne bruges i stedet for mornaysaucen?

Peter  -  2007-11-15 13:29:48
Bland gerne pasta med rodfrugtnere inden - så pastaen ikke ligger "alene" i bunden :-))

Charlotte ;)  -  2007-11-06 19:22:28
Smager også godt, hvis man putter majs, hakket tomat, morneysauce, og ost i pastaen (:

hip, hip, hurra  -  2007-10-25 16:43:13
Det smager bare super godt...

Jeanet  -  2007-10-21 19:36:06
Man kan også proppe brocoli i det er også godt ;o)

Annika  -  2007-10-10 16:13:24
Det vil jeg lave til aften idag:) Glæder mig til at smage det:)

Per  -  2007-09-12 21:53:49
Vil mene at der kan bruges andre rodfrugter, pastinak, persillerod eller gulerøder

pip70  -  2007-09-10 17:42:38
kan man bruge andet i stedet for knoldselleri

heidi  -  2007-09-10 10:43:32
ser okay ud. må hellere komme hjem og prøve

Andrè  -  2007-08-15 20:04:09
Det bare lækkert guf guf

mad-ammen  -  2007-06-18 17:43:27
rigtig let at lave. Lækkert! Det bliver man ikke træt af.

Sofie  -  2007-06-03 16:44:53
Rigitg lækker let ret. Portionen var dog for stor til et enkelt fad, jeg fik to ud af den.

Torben  -  2007-05-20 19:58:08
Mums det er en rigtig lækker ret...

Mette  -  2007-05-15 21:15:46
Nem, velsmagende og børnevenlig. Laver den helt sikkert igen.

Per  -  2007-05-15 15:35:06
Morneaysauce er en hvid ostesauce, den kan købes i pap i de fleste supermarkeder, men du kan jo også lave den selv.

liii  -  2007-05-15 08:44:05
Hvad er mornaysauce, jeg tænkt og skulle lave idag men fortrød det, da jeg ike ved mornaysauce

Per  -  2007-05-14 20:19:13
Der står helt øverst i beskrivelsen at pastaskruerne skal koges *S*

kokkemor  -  2007-05-14 15:36:29
er pastaen mon forkogt??

Bethina  -  2007-02-27 18:02:29
Synes det lød kedeligt, Men smager SUPER. Laver nu bare en hvid sovs selv..

anni  -  0000-00-00 00:00:00
det kan min børn godt ide.hmm

Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god måde at få børnene til at spise grønsager på... mmm

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Mums...

Janni  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift

mariane  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god