Kødboller til suppe
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løget rives fint.
Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.
Alternertivt køres ingredienserne i en foodprocessor, tilsæt suppe lidt efter lidt til en passende konsistens. Sæt 1/2 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt. Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte. Tips: Kødbollerne kan fryses i op til 3 måneder |
|
Opskriften er vist 246201 gange,
og udskrevet 4897 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Poul Erik Laursen - 2023-01-12 10:32:58 Jeg forsøger mig med den spændende enkle opskrift og prøver med løgpulver i stedet for revet løg Mette Nissen - 2022-07-10 14:59:27 Kan varm anbefale at man bruger en hulske og en sprøjtepose til at lave dem klar til at koge. Det er mega hurtigt Pia Dam - 2021-11-20 14:59:57 Jeg plejer at komme dem i koldt vand, for at tilberedningen stopper, før jeg lægger dem til afdrypning Jens Knudsen - 2018-01-15 14:34:48 De smager meget bedre end boller fra Mou. kirstenlarsen - 2017-10-20 15:19:59 jeg laver altid kødbollerne med min bollesprøjte, nemt og de let at lave små nok, dem der bliver til overs bliver frosset på en bageplade, beklædt med bagepapir, derefter i fryseren i en plastikpose, så næste gang der serveres suppe er det bare at åbne fryseren (det samme med melbollerne) Nielsen - 2009-10-14 09:42:09 Fin opskrift! Men lidt mere salt end blot en knivspids, da bollerne mister lidt smag ved kogningen. Jeg kommer også altid lidt reven muskatnød i samt lidt stødt sort peber. Men det er jo en smagsag. anonym - 2008-10-12 12:59:17 Jeg brugte oksefars istedet. ½ kg oksefars 2 æg ½ dl. mel ½ dl. mælk/suppe ½ fintrevet løg - 1 lille løg Else Andersenmeget - 2007-09-14 17:29:28 meget gode boller nemme at lave ,smager godt,prøv dem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne