Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kødboller til suppe

Kødboller til suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Kødboller til suppe, billede 4 Kødboller til suppe, billede 1 Kødboller til suppe, billede 2 Kødboller til suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
4 tsk. Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 knsp. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Løget rives fint. Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.

Alternertivt køres ingredienserne i en foodprocessor, tilsæt suppet lidt efter lidt til en passende konsistens.


Sæt 1/2 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt.

Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter.

Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte.

Tips:

Kødbollerne kan fryses i op til 3 måneder


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (22 stemmer)

Opskriften er vist 162519 gange,
og udskrevet 3491 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5375 (1279 kcal)
KJ pr. Pers. 895 (213 kcal)
Vægt ialt 860 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 625 KJ (148 kcal)
Protein 14.3 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jens Knudsen  -  2018-01-15 14:34:48
De smager meget bedre end boller fra Mou.

kirstenlarsen  -  2017-10-20 15:19:59
jeg laver altid kødbollerne med min bollesprøjte, nemt og de let at lave små nok, dem der bliver til overs bliver frosset på en bageplade, beklædt med bagepapir, derefter i fryseren i en plastikpose, så næste gang der serveres suppe er det bare at åbne fryseren (det samme med melbollerne)

Jens Houmann  -  2012-11-28 18:36:41
I stedet for at hakke løget, så river jeg det på den fine side af et rivejern.

Nielsen  -  2009-10-14 09:42:09
Fin opskrift! Men lidt mere salt end blot en knivspids, da bollerne mister lidt smag ved kogningen. Jeg kommer også altid lidt reven muskatnød i samt lidt stødt sort peber. Men det er jo en smagsag.

  -  2008-10-12 12:59:17
Jeg brugte oksefars istedet. ½ kg oksefars 2 æg ½ dl. mel ½ dl. mælk/suppe ½ fintrevet løg - 1 lille løg

Else Andersenmeget  -  2007-09-14 17:29:28
meget gode boller nemme at lave ,smager godt,prøv dem.