Gammeldags stegt dyrekølle

Gammeldags stegt dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags stegt dyrekølle, billede 4 Gammeldags stegt dyrekølle, billede 1 Gammeldags stegt dyrekølle, billede 2 Gammeldags stegt dyrekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.dyrekølle med ben
25 g.smør
 salt
 peber
5-10 knust enebær
 
 Grundsauce:
40 g.smør
0.5 spsk.hvedemel
7.5 dl.bouillon
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
1 spsk.ribsgele
 
 Færdigsauce:
1 dl.rødvin eller portvin
 ribsgele
 salt
 peber
 knust enebær
 
 Melbolle
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Pus dyrekøllen af for hinder, det gøres med en meget skarp kniv.

Smør køllen med smør, og fordel det overskydende smør som små klatter på køllen. Krydder med salt, peber samt knust enebær. Læg køllen i en smurt bradepande og ind i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter til den er brunet.

Forbered saucen ved at smelte 40 gram smør i en gryde, hvori der røres mel til en melbolle, spæd med bouillon samt piskefløde, lad det koge igennem og krydder med salt og peber, smag til med ribsgele.


Tag køllen ud, skru ned til 160 grader C. alm. ovn og kom saucen over. Ind med køllen i ovnen, hvor den nu skal have ca 1-1.5 time. Husk at hælde sauce over køllen med jævne mellemrum så den ikke bliver tør, dvs. hvert 10 minutter
(max temperatur på stegetermometret 72 grader).


Når køllen er færdig tages den ud og pakkes ind i alufolie samt et klæde så den kan hvile ca. 15 minutter.

Sigt sauce over i en gryde og kog om fornødent bradepanden af i en smule vand, det kommes også i saucen. koges op.
Rør smør og hvedemel til en smørbolle som tilsættes saucen lidt af gangen til saucen har den ønskede tykkelse.
Smag til med ca. 1 dl, rødvin eller portvin, juster smagen med ribsgele samt evt. salt, peber og knust enebær.

Server evt. med smørristede kartofler stegte champignon, kogte bønner, waldorfsalat og tyttebær syltetøj.

Tips:

Centrumstyemperatur ved brug af stegetermometer:
60 grader C for rød
65 grader C for rosa
70 grader C for gennemstegt


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (35 stemmer)

Opskriften er vist 239917 gange,
og udskrevet 8809 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lotte Jessen  -  2020-11-08 16:35:41
Det blev en meget vellykket og mør kølle. Stor succes

  -  2017-05-01 10:34:46
hvem har lyst at åbne ovnen hver 10 min. i 2 timer. nej dæk køllen med en opklippet stegepose. læg evt. tynde skiver røget spæk over køllen,først.

Vivi  -  2016-12-30 12:24:48
Jeg vil anbefale man putter den i en stegepøse .Det gør at den ikke bliver tør Put evnt. lidt bacon ved ca 100g

Rune  -  2016-11-02 22:36:08
Bliver den ikke meget tør og sej?? Jeg har en kølle fra en sommerbuk som jeg vil forsøge mig med...

Rita  -  2016-08-02 15:23:21
jeg stegte en dyrekølle igår, men er nødt til at fryse den ned, og brug den fredag.. mit spørgsmål er, hvor lang tid skal en i forvejen stegte kølle ha i ovn, uden at den blive tør ? på forhånd tak !

Hans  -  2011-01-01 16:08:44
Til Milesten. Hvis du udbener køllen før stegning og lægger de knækkede ben i bradepanden med væden, så får du faktisk den bedste kraft der findes, nemlig ægte vildtkraft, og da er det slet ikke så nødvendigt med bouillon.

Milesten  -  2010-12-20 22:00:58
Bouillon? jeg plejer at bruge terninger..kan i vejlede mig i hvad jeg skal købe for en buillon-eller hvordan jeg laver den og hvilken slags?

  -  2010-09-04 17:21:07
Enig med Calle, brug smør Man skal da ikke ødelægge godt kød med margarine

Laura  -  2010-07-31 13:20:53
Tsk for tipsene med tempraturen

Calle  -  2009-06-18 17:49:12
Brug smør!! I øvrigt rigtig lækker. Kan også bruges på bov, dog kortere stegetid.

Peter Wright Jørgensen  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk nem og meget lækker opskrift. Kan fint serveres med ex. broccolisalat (incl. løg, bacontern og dressing) - eller evt. Waldorf-salat