Efterårslasagne

Efterårslasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Sus

Indsendt :


Efterårslasagne, billede 4 Efterårslasagne, billede 1 Efterårslasagne, billede 2 Efterårslasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 tsk. Paprika
1 tsk. Chili, stødt
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 dl. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Svits revet løg og hvidløg i lidt olie. Drys paprika og chili på, derefter kødet. Den revne gulerod, ketchup samt terning og vand hældes ved, og retten snurrer i ca. 15 min. uden låg. Smages til med salt og peber.

Hvidkål snittes fint, læg et lag i bunden af et ovnfast fad; kødsaucen hældes over, og derefter et lag hvidkål igen. Herover hældes saucen, og evt. et par tomatskiver.

I ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 25 min. Serveres evt. med halve bagte kartofler og flutes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (154 stemmer)

Opskriften er vist 188295 gange,
og udskrevet 5378 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9249 (2202 kcal)
KJ pr. Pers. 2312 (550 kcal)
Vægt ialt 2558 gram
Vægt pr. Pers. 639 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 361 KJ (86 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Charlotte   -  2016-10-29 08:01:03
Kan den fryses??

Laura   -  2016-08-22 19:31:37
Jeg skal prøve og lave den her en af dagene men jeg tænker når der står boullion, det virker som meget væde??? Bruger i boullion ?

Laura   -  2016-08-21 21:32:10
Jeg skal prøve og lave den her en af dagene men jeg tænker når der står boullion, det virker som meget væde??? Bruger i boullion ?

Mathilde  -  2015-09-16 19:40:42
Jeg lavede den med en veninde i weekenden - og det var super lækkert og meget mættende! Der var dog rigeligt med væde i og den smagte lige ostet nok til vores smag. Så vi nåede frem til, at vi nok kun ville bruge halvdelen af Mornaysaucen og så fordele den i lagene i stedet for kun at have den øverst. Derudover, havde vi også tilsat revet squash, hvilket gav en god fylde - men som andre også nævner, så kan man bruge alt mellem himmel og jord.

Sofie  -  2013-01-20 20:00:14
Den var god, og vil bestemt blive brugt igen :)

Natasha  -  2012-04-15 22:35:26
Kog kålen først i 5- 10 min. og kom lidt stegt bacon i også .. Mums et hit her hjemme :)

Stine  -  2010-11-22 15:50:16
Den smagte super lækkert! (: Jeg valgte hurtigt at koge hvidkålen, og det blev rigtig godt..

vivi  -  2009-09-13 11:56:23
synes den er for tynd, med ang. mængder. vi lavede med dobbelt køb, og også stadig der var for meget kål i forhold til kød. vi skulle nok have kogt kålen først.

Søren  -  2008-08-24 21:15:56
Ville bestemt bruge hakket tomat, Dolmio eller lign. istedet for Ketchup :s

Bjarne M  -  2008-02-17 09:01:53
Jeg har lavet retten flere gange, jeg vil anbefale at snitte kålen fint og koge den 10 min, kødsovsen må ikke være for saftig, start med et lag kål ,2 fintrevet gulerødder, 3 fintrevet rå kartofler, så kødsovs og kål og slut med morneysovsen. min familie elsker retten vi vil give kareter 8.

Natalie og Nanna  -  2007-09-03 13:16:29
Vi skal lave retten her idag, vi er spændt på hvordan den smager, men det lyder god, og lige et navn til vejret !!!

Jan  -  2007-01-02 16:14:44
God ret, men har ikke meget med lasagne at gøre. Det eneste der mangler for at gøre det til en lasagne-ret er: Lasagne-plader.......

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
mam-mam.. vi har fået retten flere gange, Smager virkelig godt...

Liselotte  -  0000-00-00 00:00:00
Vi er en familie bestående af 2 børn og 2 voksne og alle syntes det var en dejlig ret så det er bestemt ikke sidste gang den er blevet lavet hjemme hos os.

susanne  -  0000-00-00 00:00:00
den smager godt, man kan komme hvad som helst i f.eks. majs eller gullerøder i eller hvad som helst man vil.