Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grydestegt vildand

Grydestegt vildand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Vildand - Vildænder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grydestegt vildand, billede 4 Grydestegt vildand, billede 1 Grydestegt vildand, billede 2 Grydestegt vildand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 vilænder
100 g.bacon i skiver
100 g.bacon i tern
100 g.smør
5 dl.vildtbouillon
 
2 dl.piskefløde
500 g.champignon
2 spsk.rønnebærgele
 
Opskrift:
De istandgjorte ænder aftørres og gnides indvendig med salt og peber. Baconentern lægges indeni. Baconskiverne svøbes om ænderne, hvorpå de ombindes med bomuldsgarn.

Ænderne brunes i smørret. Den kogende vildtbouillon hældes ved. Ænderne steger under låg i ca. 1 time.

De rensede champignoner svitses et øjeblik i en smule smør og drysses i gryden de sidste 5-6 minutter af stegetiden.

Ænderne tages op og holdes varme. Saucen bringes til kogepunktet, jævnes med fløde, småsnurrer et øjeblik og smages til med rønnebærgelé.

Baconen fjernes fra ænderne, og hver and deles i 4 stykker. Anrettes med lidt sauce henover.

Server evt. med råstegte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (42 stemmer)

Opskriften er vist 125700 gange,
og udskrevet 4423 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Poul  -  2018-06-15 18:03:47
Lidt svitset løg og gulerod stegt sammen med anden forhøjer smagen. PS: Absolut Ingen svesker og æbler - det er jo ikke jul hele året ;-)

Flemming  -  2017-02-17 20:43:04
Bacon udvendig gør det på ingen måde bedre ... brun ænderne grundigt i smør i gryden inden der hændes vand på til det næsten dækker ænderne.... derimod er bacontern indvendig en god ide ... der er ingen grund til vildtbouillon, det kommer af sig selv i form af vildænderne .... stegetiden er ALT for kort, ænderne skal stege mindst 2½ time, vi giver den 3 timer.

dine opskrifter  -  0000-00-00 00:00:00
grydestegt vildænder

hsv  -  0000-00-00 00:00:00
eventeult en teskefuld annis