Bananpandekager

Bananpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 25 minutter

Indsendt :      Red:

Bananpandekager, billede 4 Bananpandekager, billede 1 Bananpandekager, billede 2 Bananpandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.5 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pisk ægget sammen. Tilsæt derefter mælk og pisk.

Mos bananen. Tilsæt bananen og olien og pisk let sammen.

Bland hvedemel, salt, sukker og bagepulver. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og under omrøring.

Steg pandekagerne på en sliplet pande - helst uden brug af fedtstof evt. lidt spray.

Serveres varme - evt. med sukkerfrit syltetøj.

Tips:

På billedet er bananpandekagerne serveret med friske bær lidt banan og en klat kvark.


Beskrivelse:

Bananpandekager

Den klassiske pandekage har eksisteret i mange år. Her menes det, at man har spist pandekager helt op til 500 år tilbage i tiden. Pandekagen i sig selv er relativ simpel, eftersom de primære ingredienser er mel, mælk og æg. I nyere tid er der blevet opfundet adskillige versioner af denne klassiker, hvoraf bananpandekagen er blevet en favorit blandt klassiske pandekagespisere, familier og aktive motionister.

Bananpandekager som det sunde alternativ

Den traditionelle pandekage smager fantastisk, men er desværre ikke den sundeste spise. Som et led i forsøget på at kombinere sundhed med pandekager, blev de udsøgte bananpandekager opfundet. Bananpandekagen består nemlig hovedsageligt af bananer, æg, havregryn, mel og salt. Disse ingredienser sætter tilsammen rammerne for en delikat, sund og nem pandekagevariant. Ønsker man alligevel at tilføje lidt sødt til sine bananpandekager, så fungerer knuste mandler, kokos, chokoladesovs og is også godt som ekstra tilbehør. Vil man derimod bibeholde den sunde variant, så er bananpandekager med spinat, chia, husk og æble en lang række sunde og nærende ingredienser, der tilmed også fungerer super godt i den velsmagende opskrift.

De glutenfri bananpandekager

Hvad menes med gluten? Gluten skal ses som en gruppe af specifikke proteiner, der tilsammen skaber termen gluten. Gluten findes i en lang række forskellige kornsorter, og bliver hyppigt anvendt i mange opskrifter. Problemet med gluten er, at en mindre del af befolkningen ikke kan tåle gluten, hvilket ved indtagelse vil skabe en masse maveproblemer. Bananpandekagen er som nævnt tidligere en lækker spise, og glutenallergikere behøver ikke at undvære denne delikatesse, da man sagtens kan lave bananpandekager uden gluten. Glutenfrie bananpandekager udskifter blandt andet mel med en ekstra mængde af glutenfri havregryn og banan. Nogen vil således, konstatere at smagen ikke bliver helt den samme, men er dog blot en smagssag.

Nemme bananpandekager

Disse bananpandekager er utroligt nemme at lave, og så tager det ingen tid, når du først er i gang. Derfor kan du sagtens lave en større portion, så du kan gemme nogle bananpandekager. Der er mange, der tager et par pandekager med som morgenmad to-go, til madpakken eller bare som en snack, når den lille sult melder sig. Hvis du laver en stor portion bananpandekager, opbevares de bedst ved at lægge dem i en lufttæt beholder i køleskabet, når de er afkølede. Du kan lægge madpapir imellem pandekagerne, så de er lette at skille ad, når du skal bruge dem. Hvis du vil genopvarme bananpandekagerne, gøres det fint i mikrobølgeovnen. Bananpandekagerne er også fryseegnede, hvis du ikke når at spise dem alle op i tide.

karakterer:
Opskriften er vist 674300 gange,
og udskrevet 6282 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (313 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4905 (1168 kcal)
KJ pr. Pers. 2452 (584 kcal)
Vægt ialt 754 gram
Vægt pr. Pers. 377 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 650 KJ (154 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 29.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mads  -  2022-10-02 11:18:11
Rigtig gode pandekager. Thumbs up herfra

Birgit Hansen  -  2021-05-23 14:03:14
Har aldrig nogensinde smagt noget så lækkert som disse pandekager

Emma  -  2021-02-13 18:43:49
De her pandekager smager virkelig lækkert, kan helt klart anbefales😊

Helene Rye, mormor  -  2020-05-30 13:01:37
Jeg er helt ajour med, at sundhed vægtes - men ind imellem 'disser' man de ingredienser, som gør - eksempelvis bananpandekager - til en kurfyrstelig, sjælden delikatesse. Det er lidt ærgerligt set med mormorøjne. Det sjældne og fantastiske har en anden værdi end det, som man stopper i hovedet hver dag. Just saying.

Maja  -  2020-04-01 12:48:50
Jeg ville ønske folk skrev lidt mere nøjagtigt, når de putter banan i opskrifter. der er kæmpe forskel på hvordan de her pandekager bliver alt efter om du bruger modne eller overmodne bananer og selvfølgelig er der også kæmpe forskel på hvor stor én banan er. (skriv gram på istedet)

Line  -  2019-11-25 20:26:23
Skal det være skummetmælk? Eller kan man også bruge minimælk?

ETJ  -  2019-10-15 19:58:05
Er dejen fryseegnet ?

Aya  -  2018-02-17 10:06:22
Skal lige til at bage dem og nøj hvor ser de mums ud!!

Bageren  -  2017-11-04 12:51:31
Med den sølle mængde fedtstof bliver det godt mok nogle hullede pandekager! Hvad er ideen med en pandekage, hvor fyldet flyder ud fra små huller overalt..tsk. Nej, brug mere fedtstof og drop sundhedshysteriet.

Harly  -  2016-02-13 16:18:53
De bedste pandekager jeg har lavet og med mørk øl 1/4dl

Pumba  -  2015-06-25 20:33:08
Jeg kunne slet ikke vende dem på panden, de klaskede helt sammen!

Deluga  -  2015-03-14 13:15:03
Har lavet dem til et bryllup hvor brudgommen valgte banan som tema til dessert. Lavede dem som små pandekager, og pyntede dem med jordbær skåret i skiver, og så lidt honning på. Og jeg mener lidt honning. Der blev spist op, også dem jeg havde ekstra i køkkenet. 9 her fra.

Kasper  -  2014-10-17 14:11:07
Tak for denne fantastiske opskrift!

Lene  -  2013-08-09 17:51:32
mums - resten af pandekagerne (hvis der er nogen)kan spises kolde med nutella

Vilja   -  2013-07-04 10:19:18
Jeg ville putte mere mælk i... Ellers bliver de for tykke og klumpede... Men hold da op de smager godt! :-)

Mig  -  2013-04-15 16:47:53
Hvor mange bliver der?

Mig  -  2012-10-24 20:35:38
Smager praffuldt

Maiken  -  2012-09-15 19:41:55
Erstattede sukkeret med en tsk. flydende sødmiddel og erstattede en af de tre dl. hvedemel med grahamsmel og kom en tsk. vanillesukker i - de smager rigtig godt, men havde store problemer med at lave dem, de ville ikke slippe panden, selvom jeg brugte en slip-let-pande og prøvede også med fedtstof på. Men lavede bare nogle små pandekager, som dog fik lidt mærkelig udseende, men smagen er helt i top.

Bitten  -  2012-04-09 12:30:38
Nam, de er gode - tak for opskriften :-)

Hjælperen;)   -  2012-04-04 15:23:34
Husk - at putte mere mælk i en opskriften siger! ;)

HUSK!!!  -  2012-04-04 15:21:19
DU SKAL PUTTE FEDTSTOF PÅ PANDEN ELLERS HÆNGER DEN FAST! :)

  -  2012-04-04 12:56:16
er den god nok til at inponere folk? :) <3

Clara og Luna  -  2012-03-05 15:12:15
Opskriften er super god og nem, og smager perfekt

Emilie Høy Sørensen .  -  2012-03-03 14:46:19
De er for GODE det var godt man kunne fin den slags Panekager... :o)

  -  2011-08-29 16:18:30
Lækkert lækkert :)

  -  2011-08-15 22:04:57
svær at stege

ida  -  2011-08-14 09:31:38
de smager fantastik knus ida

smukke  -  2011-07-30 17:41:24
vaniliesukker, så er det godt

Anne  -  2011-07-18 11:05:28
jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og dejen bliver mærkelig og vil ikke hænge sammen på panden - de er ikke til at vende hellere, dårlig opskrift :/

  -  2011-07-06 17:26:29
Hvor mange antal pers. Er opskriften til.?

mig.........(:  -  2011-06-11 17:30:01
de er mega lækkre du/i må bare smage dem de er fantastiske (-;

  -  2011-04-21 20:59:06
De er helt fantastiske med Nutella :D

Line  -  2011-04-10 08:23:59
MMM laver dem igen med min søde veninde De er såå gode Tilsætter lidt vanilie sukker We love them

Michèle-g  -  2011-03-03 17:54:48
Skøn opskrift. Mums! Jeg lavede det med 2,5 dl mel og 0,5 dl rugmel. Dejen blev rimelig tyk af det, så jeg tilsatte lidt mere mælk til konsistensen blev god nok. Så fungerede det fint. Med rugmel mætter det dejligt.. Prøv det.

olivia  -  2011-01-20 14:40:23
de er vildt gode og man kan spise dem uden noget på

miq  -  2011-01-07 13:20:03
mega gode

din mor  -  2010-10-02 20:51:46
hvor mange personer er det til?(;

Kristina  -  2010-08-16 17:03:06
Jeg tilføjede 2 tsk vaniljesukker også og de blev smaddergode. Alle der har smagt dem har været helt fjollet med dem og skulle have opskrifen :)

Snogen  -  2010-05-08 15:56:32
Enestående!!! Men lav dobbeltpotion :D

Stine  -  2010-03-11 10:08:00
De er bare lækre! Super luftige og de får den flotteste brune farve! Og det bedste ved dem er at man slet ikke behøver at putte noget på/i de smager bar eså dejligt i sig selv! :)

Thomas83  -  2010-02-22 12:16:55
Hvor mange personer er opskriften til? Skal nemlig lave dem til min fødselsdag om 14 dage, hvor vi bliver 6 voksne og 2 børn.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her