Ungarnsk gullach

Ungarnsk gullach, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :
Ungarnsk gullach, billede 4 Ungarnsk gullach, billede 1 Ungarnsk gullach, billede 2 Ungarnsk gullach, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Bacon, hel
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Paprika
1 tsk. Spidskommen, hel
Cayennepeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Mos:
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bacon skæres småt og svitses godt. Heri kommes løg, krydderier og peberfrugter.

Oksekødet skæres i tern (ca. 2x2 cm.) og svitses i margarinen.
Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater. Gryden simrer ved svag varme til kødet er mørt (ca. 45 minutter).

Kødet tages op og sovsen, som jævnes med lidt mel og creme fraiche og smages til.

Sovsen hældes over kødet igen.


Kartoffelmosen:
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigelig vand uden salt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af til de er helt tørre. Pisk med håndmixer, tilsæt mælk, salt, peber og til sidst smør.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ungarsk gullasch

karakterer:
Opskriften er vist 145879 gange,
og udskrevet 6623 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (83 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20070 (4778 kcal)
KJ pr. Pers. 5017 (1194 kcal)
Vægt ialt 4135 gram
Vægt pr. Pers. 1033 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 485 KJ (115 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-20 18:27:47
Så fik vi spist gullachen. Hvilken nydelse !! Kun problemer med den mangelfulde opskrift, men ved lidt logisk tænkning gik det. Jeg anbefaler retten på hele familiens vegne. Næste gang vil jeg komme gulerødder og champinonger i, som forsøg.

  -   2012-03-20 16:30:31
Kan vi ikke få en oversættelse til måden man fabrikere denne ret på, så ville det sikkert vise sig en god ret. Måske giver jeg retten point, den er i gryden nu og efter jeg har slået korsets tign.

  -   2008-07-11 14:45:14
Lækkert!! Lidt hvidløg i kartoffelmosen giver det et ekstra pift

  -   2008-04-25 15:22:29
smadder dejlig opskrift. men kunne måske godt være beskrevet lidt bedre. smager super godt

  -   2007-03-07 17:35:15
hvornår skal peber tilbage i gryden sammen med løg og bacon eller hvad

  -   2007-03-07 17:34:07
hvornår skal man bruge tomat puren

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager hammer godt, også med svinekød

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har søgt denne opskrift i flere år, og nej, den skal være sådan, da det ikke er en suppe, men mere som almindelig gullach

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal der ikke ydeligere væde ved, når tomaterne er tilsat. Jeg synes den virker meget tyk