Stegt medisterpølse

Stegt medisterpølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt medisterpølse, billede 4 Stegt medisterpølse, billede 1 Stegt medisterpølse, billede 2 Stegt medisterpølse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Medisterpølsen sættes over i en gryde med koldt letsaltet vand som bringes i kog. Gives et kraftigt opkog og stilles til side i ca. 30 minutter i vandet.

Medisterpølsen skæres i passende stykker. Varm fedtstof på panden. Steges ca. 9 min. på hver side.





Beskrivelse:

Medister - en gammel skandinavisk favorit

Medisterpølsen har i mange år været en af favoritterne i skandinaviske hjem - og særligt danskerne er glade for medister. Før i tiden så man medister som fattigmandsspise, og selvom forholdet til pølsen er langt bedre i dag, serveres pølsen sjældent som et festmåltid, når der kommer gæster. Det er uvist, hvem der opfandt medisteren, men ordet optræder for første gang i en svensk husholdningsbog i starten af 1500-tallet.

Medisteren kan tilberedes på flere måder, hvilket åbner op for mange anvendelsesmuligheder. Pølsen kan både koges og steges, steges rå eller ryges. De færreste har dog mulighed for at ryge en medister, og derfor bør man gå til slagteren, hvis man ønsker en røget medister.

Server medisteren med lækkert tilbehør

Den letkrydrede pølse spises ofte med kartofler og kål som tilbehør. Mange vælger rødkål, men stuvet hvidkål eller grønlangkål smager også suverænt sammen med medisteren. Ved juletid er det oplagt at servere pølsen sammen med hjemmelavet rødkål, brun sovs og hvide kartofler. En del vælger at holde sig til de traditionelle medister retter, men faktisk findes der mange nyfortolkninger, som kaster et nyt lys over medisterpølsen. Prøv for eksempel boller i karry med medister, wokret med medister eller medistergryde.

FAQ

Hvor længe skal en medister koge?

En medister skal i kogende vand og simre omkring 10-15 minutter.

Hvordan laver man medister?

Medister laves af svinefars, som stoppes i svinetarme. Det er vigtigt at forme pølsen ordentlig og være forsigtig, når pølsen snos. Når pølsen har den rette længde, snos den nogle gange rundt, hvorefter næste pølse stoppes med fars.

Skal man koge medister før stegning?

Nej, det er ikke nødvendigt at koge medisterpølsen først.

Hvor længe skal en medister stege? En forkogt medister skal stege i omkring fire på hver side.
Er medisteren rå, skal den steges omkring 20 minutter, til den er gylden og sprød.

karakterer:
Opskriften er vist 294732 gange,
og udskrevet 2535 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (94 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10106 (2406 kcal)
KJ pr. Pers. 2526 (601 kcal)
Vægt ialt 1028 gram
Vægt pr. Pers. 257 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 983 KJ (234 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 19.6 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu