Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Auberginer i tomatsauce

Auberginer i tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Auberginer

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Auberginer i tomatsauce, billede 4 Auberginer i tomatsauce, billede 1 Auberginer i tomatsauce, billede 2 Auberginer i tomatsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Mozzarella 45+ kugle (den friske) 1 kugle frisk mozzarella vejer ca. 125 gram.
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Tomatsauce af :
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   


Opskrift:

Skyl auberginerne, skær den i 1 cm tykke skiver på langs. læg taglagt med salt. Trækker ½ time.

Skyl og tør skiverne. Steg i olie til de er lysebrune.

Tomatsauce:
svits løget i lidt olie, hæld tomater i. Lad løg og tomater småkoge i 20 minutter. Smag til med salt, peber og basilikum.

Smør et ildfast fad, læg et tyndt lag sauce, så et lag auberginer, så et lag mozarella i tynde skiver. Gentag til alt er brugt. Slut med basilikum og reven parmesan.

Giv retten 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (48 stemmer)

Opskriften er vist 123867 gange,
og udskrevet 2893 gange.


Energi:
KJ total 27328 (6506 kcal)
KJ pr. Pers. 6832 (1626 kcal)
Vægt ialt 2995 gram
Vægt pr. Pers. 748 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 912 KJ (217 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 21.2 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lena  -  2015-07-13 14:14:17
En lækker ret. Dog brugte jeg kun en anelse olie til at stege auberginerne i. Er ikke den store fan af mozzarella, så jeg brugte feta. Det smagte fantastisk. En lille strint citron før den kommer i ovnen var heller ikke dårligt


Gallifreyan  -  2014-08-17 19:21:26
Super god ret. Brugte dog kun i om egnen af 1 dl olie, ved slet ikke hvad resten af olien skal til for? Er god med hvidløgs flutes eller salat til den her ret så tunge ret :)


Michael  -  2013-06-07 01:32:53
Drop olien og steg/grill auberginerne på en steghed tør pande/gril til de får kulør.


sue  -  2011-01-26 21:20:45
tror altså bare ikke jeg er til auberginer :( Synes ikke det smagte godt, men manden spiste rub og stub:)


Per  -  2009-04-21 12:25:54
Til karen På billederne er de også skåret i skiver, så det er rigtigt nok.


Natasha  -  2009-04-20 10:04:04
Jeg forstår ikke rigtig beskrivelsen. Fordi der står at man skal skære dem i 1 cm tykke skiver men på billederne er der vist at man skal skære dem halve over er der nogen der kunne hjælpe?????????????


Georg T. Amsinck  -  2008-11-11 17:41:41
Jeg har lavet retten et par gange og synes den er ualmindelig god. Jeg har et dog et problem med mozzarellaen, som bliver gummiagtig ved opvarmning. Skal den ikke flyde ud? Kan det skyldes kvaliteten? Jeg finder i øvrigt, at mængden af løg og mozzarella med held kan varieres.


Winnie  -  2008-10-13 18:46:08
Super lækker - men der manglede mange krydderier


Martin  -  2008-06-19 13:49:37
bestemt forrygende god, men man kan godt blive lidt træt af al det tomat og ost


Gert Andersen  -  2008-02-07 19:52:42
En virkelig dejlig ret, som jeg har fået flere gange hos mine venner i Italien. Denne gang stegte jeg auberginerne i en vergine olie tilsat citroner og det var en rigtig god ide, syntes jeg selv, prøv det.


Lene  -  2007-05-22 07:45:45
Jeg laver den med halv squash halv aubergine, det giver lidt mere variation. Tilsæt hvidløg til tomatsaucen. Rigtig god opskrift.


Tanja  -  2007-05-11 19:32:34
en dejlig opskrift syndes jeg, Havde dog ingen parmesan og mozzarella ost hjemme men brugte alm. revet ost som på lasagne og tilsatte lidt spicy krydderier, hvidløg og en stærk chili... syndes bare der var for lidt sovs så næste gang vil jeg prøve at tilsætte lidt mælk eller bare vand!! uuummmhh god til hvidløgsbrød


Per  -  2007-04-21 22:01:11
Det passer med 4 auberginer og 3 kugler mozzarella, sluttede af med aubergine. Læg auberginerne over hinanden. så er det nemt at dele det i 4.


Karen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare en rigtig god lækkerbidsken. Jer er eller ikke meget til mozzarella, men her er det meget delikat.


Nønne Lønne  -  0000-00-00 00:00:00
Til en vegansk version anvendes vegansk mozzeralla fom Tofutti. Drys generøst med gode oliven. Saucen kan smages til med hvidløg. Lidt sukker forstærker og beriger smagen af tomat. Lidt tomatpure eller lidt soltørrede tomater er også fin i saucen. Retten nydes med brød og pasta eller med brød og polenta (gerne afkølet og skåret ud og grillet på en grillpande).