Ristet havregryn

Ristet havregryn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessert tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ristet havregryn, billede 4 Ristet havregryn, billede 1 Ristet havregryn, billede 2 Ristet havregryn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret på en stor pande. Rist havregrynene sprøde og gyldne med sukkeret under stadig omrøring. Hæld dem til afkøling på en tallerken.

Tips:

Er supper oven på en gang koldskål en varm sommerdag





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ristet havregryn

karakterer:
Opskriften er vist 215562 gange,
og udskrevet 1415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (150 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3289 (783 kcal)
KJ pr. Portion 3289 (783 kcal)
Vægt ialt 160 gram
Vægt pr. Portion 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2056 KJ (489 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 27.9 gram
Kulhydrat 57.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-29 12:14:25
Super opskrift. Man kan sagtens nøjes med 30 g smør og 30 g sukker til 2 dl havregryn!

  -   2018-06-15 19:13:31
Kan man også tør-riste havregryn? Hilsen Anni.f

  -   2017-11-14 08:52:16
Kan man måske bruge honning i steden for sukker ?

  -   2017-05-15 17:02:19
Man kan IKKE undvære smør (:

  -   2015-09-12 11:39:13
Je bruger 50 gram kokusfedt og 4-6 spiseskeer sukker til 3-4 håndfulde gryn. Eftersom jeg bor i Sverige har jeg nu desuden rig adgang til blåbær der tilføres de sidste minutter af ristningen. Egner sig godt som topping til yogurt.

  -   2015-05-28 15:40:06
der kan eventuelt tilsættes extra smør for at undgå at den sætter sig hvis man er lidt doven til at rører, efter en afkøling kan en skål med køkken rulle absorbere rest smør uden støre problemer, dog tager det jo så lige en lille times tid, men det klare stortset sig selv

  -   2014-06-22 16:59:50
HUSK at bevæge rundt i massen under afkøling da den ellers sætter sig fast i store flager/ klumper

  -   2012-10-26 13:04:21
det er en super god opskrif, jeg lykkedes med den ;-)

  -   2012-08-30 15:50:50
Kan huske vi fik det meget da jeg var dreng med mælk på til morgenmad... Det var ren ganeguf ;-)

  -   2012-07-22 09:50:45
de er også gode på youghurt

  -   2012-05-26 18:56:42
Man kan ikke bare riste havregryn så brænder de på.

  -   2011-09-08 17:28:52
Super opskrift. Vi bruger den dog bare som "mysli" til vores ymer. Smager godt med lidt vanillie og hakket mandler.

  -   2011-04-03 11:43:01
kan man godt undvære sukker??? og smør??? altså kun havregryn... ?

  -   2010-06-30 21:16:10
Rigtig godt til koldskål,kærnemælksuppe m.m.

  -   2009-08-15 19:07:53
Genialt oven på koldskål (: Kammerjunker kan blive lidt trættende i længden - men ristede havregryn er et hit!

  -   2008-01-04 23:04:43
Super godt og hurtig at lave. Har lige brugt det i stedet for rasp i en æblekage.

  -   2005-01-01 01:01:01
smør kan sagtens undværes