Indbagt kalkunbryst 02

Indbagt kalkunbryst 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kirsten Christensen

Indsendt :


Indbagt kalkunbryst 02, billede 4 Indbagt kalkunbryst 02, billede 1 Indbagt kalkunbryst 02, billede 2 Indbagt kalkunbryst 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
1 Pikant flødeost med løg og krydderurter 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 bakke/pakke/bæger vejer 200 gram
2 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Sauce:
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
De 2 plader butterdej rulles ud i en passende størrelse. Kalkunstykket smøres i pikant ost (gem en stor spiseskefuld til sauce), krydr med salt og peber. Pak butterdejen om.

Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 1 time.

Svits de fintsnittede grønsager. Tilsæt terning, fløde og ½ liter vand. Lade det hele koge godt igennem. Jævn evt. med lidt hvid saucejævner.

Serveres med hvide kartofler og kogte grønsager efter behag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)

Opskriften er vist 70304 gange,
og udskrevet 1475 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14147 (3368 kcal)
KJ pr. Pers. 3536 (842 kcal)
Vægt ialt 2610 gram
Vægt pr. Pers. 652 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 542 KJ (129 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

David  -  2010-05-15 20:00:42
Vildt dejlig saftig kød. Et tip. Jeg finhakkede rød og gul peberfrugt samt lidt overskydende bladselleri godt som jeg rørte i osten. Udover så at smøre kalkunen ind i massen kom jeg også noget ind i midten af brystet. Jeg anbefaler at næsten lave en dobbel portion af ostefyldet. Pas på butterdejen ikke bliver for tynd da saften ellers løber ud.

mia  -  2010-03-27 15:35:07
det er bare vild lækkert og sovsen var der bare ikke nok af gæster var helt vilde med den.

Mary-  -  2007-10-16 19:03:13
kan man gøre kalunen færdigtil at sætte i ovnen iforvejen ?

Anita  -  0000-00-00 00:00:00
vildt lækkret kalkunbryst, hvis man bruger stegetermometer er den perfekt på 75grader. Har ikke prøvet sovsen lavede istedet ovnkartofler og gorgonzolasause til, super godt.