Kartoffelgryde med fisk (Stegeso)

Kartoffelgryde med fisk (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffelgryde med fisk (Stegeso), billede 4 Kartoffelgryde med fisk (Stegeso), billede 1 Kartoffelgryde med fisk (Stegeso), billede 2 Kartoffelgryde med fisk (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Torskefilet uden skind
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Paprika
Peber, hvid
   
Opskrift:
Kog de skrællede kartofler og mos dem. Rør dem op med æggene og smag dem til med salt, peber og paprika.

Skyl torskefileterne og tør dem. Skær dem i strimler.

Smør den gennemfugtede stegeso med olie. Læg et lag kartoffelmos, tomatskiver, grofthakkede løg og derefter fiskestykker, der krydres og dryppes med citronsaft.

Så lægges igen et lag kartoffelmos. Hæld resten af olien over.

Stil gryden i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.

Tag låget af og brun retten på oversiden.





karakterer:
Opskriften er vist 40354 gange,
og udskrevet 697 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9110 (2169 kcal)
KJ pr. Pers. 2277 (542 kcal)
Vægt ialt 2576 gram
Vægt pr. Pers. 644 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 353 KJ (84 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-21 16:05:58
Mosen i bunden blev noget sjasket, og løgene var nærmest rå. En anden gang vil jeg nøjes med kartoffelmos på toppen og så vil jeg blanchere løgene inden de lægges i fadet.