Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rødvinskylling ( Stegeso )

Rødvinskylling ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rødvinskylling ( Stegeso ), billede 4 Rødvinskylling ( Stegeso ), billede 1 Rødvinskylling ( Stegeso ), billede 2 Rødvinskylling ( Stegeso ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Spæk Røget
   
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Snaps. 40 % vol.. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 laurbærblade
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Timian, tørret
Estragon. tørret
Muskat
   
  Sauce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Opskrift:
Gnid de rensede kyllinger med salt, peber og citronsaft ind- og udvendigt. Læg dem i den gennemfugtede stegeso. Læg en skive røget spæk på hver og hold det på plads med kødpinde.

Bland creme fraiche med vin og krydderierne og hæld det ved kyllingerne. Retten mørner på ca. 50 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Er kyllingerne ikke tilstrækkelig sprøde i skindet, hældes skyen fra, og de brunes ekstra ved grill eller stærk varme.

Svampene der er skåret i skiver på æggedeleren, svitses i smør og kommes i skyen, som kan jævnes med mel.

Spis hvide kartofler eller ris til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)

Opskriften er vist 45324 gange,
og udskrevet 1208 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17054 (4060 kcal)
KJ pr. Pers. 4263 (1015 kcal)
Vægt ialt 3190 gram
Vægt pr. Pers. 797 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 0.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annalise  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker ret, jeg udvidede krydderierne med et to fed hvidløg og undlod at jævne sovsen, det blev bare lækkert!