Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de lige netop begynder at tage farve. Tag dem op.
Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom kødterningerne i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien af 2 omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk. majsolie. Når kødet er brunet, tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 min.
Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Servering:
Sæt hakket persille på bordet så hver kan tage, hvad de vil. Kartoffelmos eller brød er godt tilbehør.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(15 stemmer)
Opskriften er vist 35535 gange, og udskrevet 1128 gange.
Energi:
KJ total 7505 (1787 kcal)
KJ pr. Pers. 1876 (446 kcal)
Vægt ialt 946 gram
Vægt pr. Pers. 236 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 793 KJ (188 kcal) Protein 12.1 gram Fedt 12.4 gram Kulhydrat 7.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2008-02-28 20:43:00 Rigtig lækker ret. Måske knap så meget timian.
Dorthe36 - 2007-09-18 13:11:31 God og nem opskrift, men jeg synes at en hel flaske porter er for meget.. så 2. gang jeg lavede den brugte jeg kun en halv flaske og så vand.. til sidst hældte jeg en lille smule piskefløde i og så var den bare hjemme..En dejlig ret som varmt kan anbefales
bagerbolle - 0000-00-00 00:00:00 det giver retten mere ret i sin smag hvis der serveres råstegte kartofler til
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider