Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Portergryde

Portergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Portergryde, billede 4 Portergryde, billede 1 Portergryde, billede 2 Portergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Skært oksekød i tern Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 spsk. Majsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 flaske Mørk øl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Timian, frisk
   
  Pynt:
evt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de lige netop begynder at tage farve. Tag dem op.

Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom kødterningerne i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien af 2 omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk. majsolie. Når kødet er brunet, tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 min.

Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.

Servering:
Sæt hakket persille på bordet så hver kan tage, hvad de vil. Kartoffelmos eller brød er godt tilbehør.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 33083 gange,
og udskrevet 1073 gange.


Energi:
KJ total 7505 (1787 kcal)
KJ pr. Pers. 1876 (446 kcal)
Vægt ialt 946 gram
Vægt pr. Pers. 236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 793 KJ (188 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2008-02-28 20:43:00
Rigtig lækker ret. Måske knap så meget timian.


Dorthe36  -  2007-09-18 13:11:31
God og nem opskrift, men jeg synes at en hel flaske porter er for meget.. så 2. gang jeg lavede den brugte jeg kun en halv flaske og så vand.. til sidst hældte jeg en lille smule piskefløde i og så var den bare hjemme..En dejlig ret som varmt kan anbefales


bagerbolle  -  0000-00-00 00:00:00
det giver retten mere ret i sin smag hvis der serveres råstegte kartofler til