Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Glæsels græske kødboller på spid

Glæsels græske kødboller på spid, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

Okse - SvinekødOprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Grækenland - Græsk - GræskeIndsendt :


Glæsels græske kødboller på spid, billede 4 Glæsels græske kødboller på spid, billede 1 Glæsels græske kødboller på spid, billede 2 Glæsels græske kødboller på spid, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.magert hakket oksekød
250 g.hakket flæskekød
1 æg
1 spsk.olivenolie
1 tsk.salt
4 spsk.revet parmesan
2 fedpresset hvidløg
1 spsk.hakket persille
1 tsk.tørret basilikum
0.5 tsk.revet citronskal
 
 Til pensling:
2 spsk.olivenolie
2 spsk.soyasauce
 peber
 
 Tzatziki:
2 bægregræsk yoghurt
2 agurker
3 fedpresset hvidløg
 salt
 citronpeber
 


Opskrift:

Opskriften er beregnet til en Weber kuglegrill, men det kan lade sig gøre at lave kødbollerne på en almindelig grill.

Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time. Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspyd (fx Weber) eller våde bambusspyd, ca. 4 kødboller på hvert spyd.

Dup grillristen med et stykkke olievædet køkkenrulle holdt med en tang. Spyddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter. De vendes og pensles med jævne mellemrum.

Tzatziki:
Skræl agurkerne. Skær dem på langs og tag kernerne ud. Riv dem på den grove side af rivejernet. Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent viskestykke. Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af. Tør igen i et rent viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd. Vend så de revne og tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise.

Server evt. hjemmelavede pommes frites til.

Tips:

De første gange, du vender spyddene, bør du gøre det med en grillspatel, så du undgår at trække spyddene ud igennem farsen, før den "stivner".




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (301 stemmer)

Opskriften er vist 96255 gange,
og udskrevet 3475 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Martin  -  2013-07-21 01:26:55
Virkelig fulde af smag. Rigtig lækre. Og jeg havde endda ingen citron i, og "grillede" dem bare på en grillpande. Super opskrift.


  -  2010-09-13 13:49:06
Hvor meget er der i et bæger græsk yoghurt? Dét jeg køber er der en liter i og dét virker lidt voldsomt at skulle bruge 2 af dem??


  -  2010-09-02 16:26:13
Man kan sagtens lave det med kyllingefars også, og det smager rigtig godt!


Line  -  2010-03-02 17:07:08
Super lækre kødboller kan nemt også laves på en pande,tzatzikien er bare lækker og vildt nemt at lave.


Piamalia  -  2008-12-03 22:00:31
Disse Græske bøffer på spyd, er bare helt fantastiske og smager mums og himmelsk :O)