Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber.
Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af.
Hold løgene lune.
Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre.
Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til.
Tips:
Beskrivelse:
Mørbradbøffer med bløde løg er en klassiker til julefrokosten, men bruges også som hovedret resten af året, serveret med hvide kartofler og gerne en agurkesalat
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(28 stemmer)
Opskriften er vist 186304 gange, og udskrevet 5092 gange.
Energi:
KJ total 10747 (2558 kcal)
KJ pr. Pers. 2686 (639 kcal)
Vægt ialt 2675 gram
Vægt pr. Pers. 668 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal) Protein 6.0 gram Fedt 3.5 gram Kulhydrat 10.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
den sultne kartoffel - 2021-01-30 18:44:08 god klassisk Mørbradbøf opskrift som i gamle dage
Peter - 2020-12-02 14:00:30 Vi vender mørbradbøfferne i mel, det er også godt
pia oesten - 2010-05-29 10:01:05 Saadan det er moerbradboeffer som de skal laves ,laekkert,jeg kan nu osse godt lide bacon og bhampignoner til ,og hvis man er til brun sause saa er det godt at koge panden af med svinebouillon og jaevne sausen med mel jaevning. mums
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider