Torskefileter med peberrodssauce

Torskefileter med peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Torskefileter med peberrodssauce, billede 4 Torskefileter med peberrodssauce, billede 1 Torskefileter med peberrodssauce, billede 2 Torskefileter med peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kogelage:
5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
800 gram Torskefilet uden skind
   
  Sauce:
1.5 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

40 gram Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kogelage:
Kog først bouillonen sammen med citronsaft, løg i både, peberkorn, hvidvinseddike og salt i cirka 10 minutter.

Så kommer du fisken i gryden. Læg låg på, sluk for varmen, og lad fisken stå i 15 minutter.
Hold fisken varm, og si kogelagen.

Saucen laver du af smeltet smør, som du rører op med mel, hvorefter du spæder til med fløde og kogelagen, som tilsættes lidt efter lidt. Lad det koge igennem, og kom peberroden i.

Læg til slut fisken på et fad med lidt sauce over, pyntet med citron og persille. Server fiskeretten med kogte kartofler til.


karakterer:
Opskriften er vist 25925 gange,
og udskrevet 762 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5218 (1242 kcal)
KJ pr. Pers. 1304 (310 kcal)
Vægt ialt 1809 gram
Vægt pr. Pers. 452 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Philip  -  2015-11-13 20:55:43
Smager rigtigt godt og er enkelt at lave. Egner sig til at lave sammen med børn. Dog bør der laves den dobbelte mænge sovs.