Selleribøf (Revet)

Selleribøf (Revet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Selleri

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Selleribøf (Revet), billede 4 Selleribøf (Revet), billede 1 Selleribøf (Revet), billede 2 Selleribøf (Revet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 dl. Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
400 gram Båndpasta, frisk grøn
   
Opskrift:
Bland revet selleri, revet ost, presset hvidløg, æg og rasp og krydr med salt og peber. Rør farsen godt og form 4 bøffer.

Kog pastaen al dente efter posens anvisning.

Steg imens selleribøfferne gyldne i halvdelen af olien, 4 min. på hver side.

Skær tomaterne i skiver og steg dem kort på hver side i resten af olien, så de blot er varme og drys dem med grofthakket basilikum.

Server selleribøf og pasta med tomaterne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (140 stemmer)

Opskriften er vist 339489 gange,
og udskrevet 7485 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6622 (1576 kcal)
KJ pr. Pers. 1655 (394 kcal)
Vægt ialt 1623 gram
Vægt pr. Pers. 405 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 408 KJ (97 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 21.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

BETTINA Bjark  -  2021-05-03 20:27:43
Smager vildt godt, er super nem at lave, dog tager jeg tomat og mozzarella ost som rå tomatsalat til. Istedet for olie steget tomater, mums

  -  2021-02-07 10:07:51
Hvis man ikke kan få dem til at hænge sammen, kan det anbefales at "bage" dem i oven i 20 min og så derefter stege dem på panden for en lækker sprød skorpe.

DoDo  -  2021-01-31 18:22:09
Jeg synes, de hænger fint sammen, også selv om man sparer kidt på den fede ost. I dag stegte jeg dem som små “felafler” til brug i et pitabrød. Desværre er der en del kalorier i, men vi kan jo ikke altid leve af revet kål ;-)

  -  2021-01-18 12:19:56
Havde ikke lige rasp så brugte noget "knust" grov havregryn, smagte lækkert og samtidigt utroligt mættende, bliver ikke sidste gang det skal laves

Gert  -  2020-10-24 17:23:48
Har nu brugt opskriften nogle gange med forskellige typer revet ost, min favorit er parmesanost. Til dem der ikke kan få cellerimassen til at hænge sammen. Et ekstra æg eller to hjælper rigtig meget

Yrsa Sørensen  -  2020-10-16 19:48:16
Virkelig lækkert -har lidt erfaring så jeg lavede 4 pæne Selleribøffer med små ændringer Knap 200 g revet selleri 1 lille alm løg 2 æg 2 spsk fint havregryn en god del revet ost Godt æltet sammen - sat i køl . Imens jeg lavede Salat af 2 gulerødder lidt blomkål og 2skiver Spidskål / lige lidt på panden efter bøfferne 👍

Stef  -  2020-06-18 20:22:59
Denne opskrift er sublim. Intet andet kan siges om det. Nøgle gange rammer den bare rigtigt.

Bitten  -  2020-06-05 23:07:21
Super lækkert

2020-04-06  -  2020-06-04 20:19:47
Super gode bøffer rev mine selleri på foodprocessor den grove side

  -  2020-03-18 18:06:39
Smager virkelig godt. Vi tilføjede dog 2 æg mere for at få farsen til at hænge bedre sammen.

Alis Saugbjerg  -  2020-02-21 18:18:07
Selleri revet groft-I stedet for rasp brugt 1,5 del glutenfri havregryn, sen sidste 1/2 del er chiafrø og husk ligeligt fordelt + 1 æg mere og de hænger fint sammen

MogensP  -  2020-01-18 18:34:55
Har idag lavet “ Selleribøf (Revet) “ det var ret besværlig og smagte som at række tunge ud af vinduet. Frigadeller med revet selleri/gullerødder/ e.lign. Ingen succe!

Kirsten D  -  2019-12-01 19:59:26
River I på den grove, eller fine del af rivejernet? (Mine "bøffer" manglede fuldkommen sammenhængskraft )

Kristian  -  2019-01-21 17:45:27
Super lækker med meget smag.

Helle  -  2018-02-20 06:32:40
Super lækkert alternativ til kød. Vi er vilde med det.

  -  2017-10-18 16:51:52
Smager fantastisk. Billigt, god på en kødløs dag, ikke noget at sige til, at Statens Husholdningsråd fandt på denne opskrift under besættelsen, dog uden hvidløg.

Maria  -  2017-08-29 16:43:07
Smager fantastisk! Putter havregryn og rasp i og så spidskommen. Af ost bruger jeg hvad jeg lige har, i dag blev det en rest brie. Elsker dem! :-)

Pernille  -  2016-04-21 16:28:56
Det lød til at være en spændende opskrift og der var mange positive kommentarer så den skulle prøves. Jeg har brugt havregryn og lidt ekstra knoldselleri da det stod som kommentar fungerede fint. Jeg kunne desværre slet ikke få det til at hænge sammen nok til at kunne stege det

Jane  -  2015-12-14 07:57:54
Har lavet disse mange gange. Bruger en mere fedtfattig ost, og runder knoldselleri op til helt knoldselleri, uden at øge de andre ingredienser. Min erfaring er at opskriften sagtens kan 'bære' 650 g knoldselleri, så man undgår at have den der lille rest til overs. Kan også sagtens laves med andre rodfrugter - eksempelvis rødbede.

Anja  -  2015-04-11 11:17:40
De smager sindsygt godt, dog syntes jeg de blev lidt kvalmende med alt den ost. Det skal nok være en meget fedfattig ost eller parmasan ost måske.

Mette  -  2015-01-13 19:47:55
Virkelig lækre. Som andre foreslår, erstattede jeg rasp med havregryn, og i mangel af revet ost, kom jeg ca. en halv dl. parmesanost i. Tænk, at noget så sundt kan smage så godt. Det er ikke sidste gang, jeg har lavet dem.

Per B  -  2014-02-05 10:42:33
Meget gode. Brugte Havregryn i stedet for rasp. Prøv at vende selleribøfferne i hasselnøddeflager inden de kommer på panden. Så bliver de ekstra gode.

Lilian  -  2013-10-25 10:46:15
Virkelig en god opskrift og et godt alternativ til kød!! en god ret hvis man gerne vil passe på sin vægt, og man kan altså sagtens spise en god salat til i stedet for pasta, som jo indeholder mange kulhydrater.....

Sigrid  -  2012-02-09 21:30:11
Jeg kan varm anbefale havregryn istedet for rasp og så valgte jeg til sidst at vende bøfferne i rugmel hvori der var lidt salt og peber. Som 2.dags middag fik vi en dejlig gulerodssalat med blodgrape, abrikoser og valnøddekerner. Vi manglede bestemt ikke kødet.

Gunnar  -  2010-12-16 01:40:47
Herlig, herlig mad. Lige så lækkert som en saftig karbonade og jeg er ellers fanatisk kødspiser :O)

N25  -  2010-11-28 22:09:48
Jeg var virkelig overrasket over, hvor super lækkert det smagte og hvor nemt det var at lave.

SuperMor  -  2010-02-19 20:45:26
Fantastisk opskrift! Nem og utroligt velsmagende. Opskriften er røget direkte ind i bogen med 'favoritopskrifter'. Vi prøvede dem som tilbehør til kyllingebryst og pasta - med en champignonsauce. Perfekt! Man behøver bestemt ikke være vegetar for at spise selleribøf!

jesper  -  2010-01-01 19:59:34
fantastisk gode! Minder meget om kød! med noget 3. krydderi minder det faktisk om oksekød

isianalou  -  2009-10-13 18:17:27
Jeg brugte et ekstra æg til farsen og selleribøfferne blev perfekte; rigtig god detalje med reven ost. Nemt at lave i en travl hverdag og selv mine børn spiste det. Tak for den

Madrina  -  2009-06-13 18:48:37
Genial opskrift når middagsselskabet er en blanding af vegetarer og absolut kødædere.

Charlotte  -  2009-06-10 06:42:39
Synes det var en sær ret, men prøvede alligevel. Det er nok lige en anelse for grønt for os ;) Tror man skal være vandt til vegetar mad.

  -  2008-10-13 22:37:09
Jeg undlod osten og erstattede raspen med havregryn - de blev SÅ lækre! En af mine nye livretter:)

Katrine  -  2008-05-07 21:00:24
Hirseflager istedet for rasp kan også anbefales.

  -  2008-03-10 19:28:23
Smager rigtig dejligt. Jeg brugte revet parmasan ost - lækkert

Jane  -  2007-12-10 18:49:13
Brug 3 spsk. smør i stedet for olivenolie. Lad det hele hvile i køleskab i ca. 10 min. før bøfferne formes.

Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Smager også RIGTIG godt i burgerboller

  -  0000-00-00 00:00:00
nem at lave, billig, sund og rigtig lækker

  -  0000-00-00 00:00:00
er knald god og nem at lave