Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Culottesteg (Stegeso)

Culottesteg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Culottesteg (Stegeso), billede 4 Culottesteg (Stegeso), billede 1 Culottesteg (Stegeso), billede 2 Culottesteg (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.okseculotte
 salt
 hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Rids det fede på culotten. Gnid den med salt og læg den i stegesoen med fedtsiden opad. Steg culotten ved 250 grader C. alm. ovn i 1 - 1 1/4 time. Jævn skyen med mel, smag den til og farv med kulør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (31 stemmer)

Opskriften er vist 140264 gange,
og udskrevet 2886 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annike  -  2016-01-03 15:52:10
Har lige læst, at man i stedet skal lang tids stege sit kød. Skal helt sikkert prøves, da jeg også har erfaring med det bliver tørt. (max 120 g. Efter 1 time måles kerne temp, og så kan man regne ud hvor længe stegen skal have. ) husk at brune kødet inden :)

Ivan  -  2013-01-08 17:22:59
Og nogle fed hvidløg...

conna  -  2012-08-13 17:17:44
Hvad steger man culotten i? vand eller margarine?

  -  2012-01-28 19:20:04
1-1.15 min. er for alt lang tid!! Få at opnå en kernetemp. på 58 gr. skal den max. have 45-50. min.!! Og begge låg, har været i BLØD, 30 min. før brug!! :-)

PLS  -  2011-12-22 10:52:22
En stegeso skal ligge i vand ca 30 min. inden den bruges, kan det være at I der synes stegen er for tør havde glemt det? Og ja, låget skal være på i ovnen.

Erebus  -  2011-07-12 17:44:30
Jeg er igang med og lave den nu :) og jeg har hørt at man skal ikke forvarme oven, så det prøver jeg og det kan være derfor jeres ikke bliv så god. Held og lykke med opskriften :)

  -  2011-05-13 17:08:14
måske dumt spørgsmål - en der er ikke låg på stegesoen - vel? mvh Tenna

Lars  -  2010-10-03 18:26:24
Jeg giver hvalpen ret, det lyder voldsomt med den den tid og den temperatur.

mosen  -  2010-02-27 17:45:38
det er en helt perfekt måde at stege en culottesteg på

hvalpen  -  2007-01-23 21:31:06
Jeg synes kødet blev meget tørt. Stegetiden er alt for lang. Jeg havede en culotte på 1,2 kg, og jeg satte stegesoen med stegen ind i en kold ovn og gav den en time og et kvarter. Stegen fik alt for meget. Så hold øje med temperaturen løbende.

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Brug grovt peber i stedet for salt, da saltet udtørrer køddet. Salt drysses over kødet efter udskæring, eller drysses over kødet, mens det trækker i staniol.

Næstvedpigen  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift. Meget saftigt kød og en stærk sky, lækkert til at lave sovs af.