Cullottesteg

Cullottesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Cullottesteg, billede 4 Cullottesteg, billede 1 Cullottesteg, billede 2 Cullottesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær fedtlaget i rudemønster. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på ovnristen over en bradepanden.

Sæt stegen midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10 minutter.

Dæmp varmen til 190 grader C. alm. ovn og videresteg culotten i yderlig ca. 20 - 30 minutter.

Brug et stegetermometer. Når center temperaturen er 62 - 66 grader er stegen klar.

Grillsteg eventuelt kødet de sidste minutter, hvis fedtet ikke er gyldent.

Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter.

Forskæring :
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotten skal skæres for lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal skæres tyndt ud.





karakterer:
Opskriften er vist 110320 gange,
og udskrevet 2428 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6712 (1598 kcal)
KJ pr. Pers. 1678 (399 kcal)
Vægt ialt 750 gram
Vægt pr. Pers. 187 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (213 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-07-17 13:26:54
Til fire personer

  -   2010-03-21 16:00:49
Det skal være en meget lille okseculotte for kun at veje 750 gram, og man steger normalt en hel culotte. Culotten på billedet vejede 1000 gram, men bruger du stegetermometer retter du dig efter det, og giver den ekstra tid. Det kunne også være at opskriften var tiltænkt en kalveculotte, så passer vægten nok bedre.

  -   2009-09-06 10:39:00
fint nok, men hvad spiser man til - tilbehørsforslag kunne være en god ide

  -   2009-08-21 18:24:33
hold nu kæft med de sure kommentare..

  -   2009-07-21 19:44:11
"Dæmp varmen" er også et vidt begreb. :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor er tilbehøret

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor er grill i den opskrift