Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber.
Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet, gerne af nogle gange.
Læg kødet tilbage i gryden.
Hæld rødvin og vand ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 2-3 timer.
Rens løgene og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. 1/2 time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.
Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe.
Smag saucen til.
Servering:
Server osso bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.
Opskriften er vist 220512 gange, og udskrevet 6707 gange.
Energi:
KJ total 19503 (4643 kcal)
KJ pr. Pers. 4875 (1160 kcal)
Vægt ialt 5001 gram
Vægt pr. Pers. 1250 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal) Protein 7.9 gram Fedt 2.8 gram Kulhydrat 7.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
gitte - 2013-02-24 10:59:52 kan man ikke bruge andet end rødvin?
aase p - 2011-05-12 17:39:20 vældig god også med occo buko fra rensdyr eller mouskos okse jam jam
camilla - 2010-09-05 16:35:11 den er jo fantastisk god jeg har prøvet den til en familie fest og alle gæsterne elskede den i skulle tage at prøve denn :D
JanRiis - 2008-07-25 14:03:39 Man kan evt. også bruge en stegeso af ler. Så passer det hele sig selv
Christian - 2008-04-02 22:36:36 Brug en jerngryde og stil den ind i ovenen på 180 grader i stedet for at lade den småkoge på plade/blus efter det hele er kommet i. Tager 2-3 timer (ikke mere end ved kogning på blus).
Ditte - 0000-00-00 00:00:00 Kanon lækkert ;o)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider