Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kåldolmere

Kåldolmere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kåldolmere, billede 4 Kåldolmere, billede 1 Kåldolmere, billede 2 Kåldolmere, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 gram Bacon i tern
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Skil kålbladene og blancher dem i kogende vand ca. 2 min. Lad dem dryppe godt af.

Bland det hakket kød med løg, persille og krydr med salt og peber. Fordel kødet på kålbladene og fold sammen. Ombind evt. med bomuldsgarn.

Smelt fedtstof og brun kåldolmerne let. Tilsæt vandet og lad dolmerne småkoge ca. 30 minutter under låg.

Skær bacon og løg i terninger. Steg det på en pande og fordel det over kåldolmerne ved serveringen.

Tips:

Variation:
Bland 2 spsk kogte ris i kødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 121249 gange,
og udskrevet 2954 gange.


Energi:
KJ total 12321 (2933 kcal)
KJ pr. Pers. 3080 (733 kcal)
Vægt ialt 3542 gram
Vægt pr. Pers. 885 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 347 KJ (82 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan  -  2013-10-14 09:21:08
Put hvidkålen i mikrobølge ovnen i nogle minutter så kan man nemt tage bladene af i hele tilstande. Hvis de ikke løsner sig eller når man er kommet lidt ind mod midten, så skal den bare ind i igen i et par minutter.


Beth  -  2010-09-07 12:34:37
Smager dejligt. Brugte savoykål; et æg, paprika og lidt rasp i farsen (foruden det der står i opskriften). Sørg for at krydre farsen rigeligt.


  -  2010-02-20 00:25:37
Ja, solklinik, kåldolmere er meget fryseegnede! Jeg har ofte haft dem med hjem fra Moar (ovre i jylland) som frostvarer. Oh disse skønne minder :-) Prøv evt. at bruge hakket kalv og flæsk i stedet for bare grisekød. Det smager klart bedre. Farsen tager absolut heller ikke skade af et fed hvidløg. Brug de store ydre blade fra hvidkålen til dolmere og frys dem. Check så lige 'Amagergryde I' til resten af den dejlige kål. MUMS En anden variant: Hak en peberfrugt (helst grøn) og bland den i farsen. Farsen må ikke æltes for fast.


[email protected]  -  2010-02-08 17:31:35
Jeg skal holde fest og da jeg ved at folk sjældent får netop kåldolmer, vil jeg servere retten for dem, men vi blir 60. Er der nogen der ved om de er fryse egnet...


Axel  -  2009-11-17 16:56:43
Hvis du stikker en stegegaffel i stokken på et hvidkålshoved og dypper det i kogende vand, blanceres det yderste blad, og det bliver meget let at pille det af kålhovedet, uden at det går i stykker.


Karin  -  2009-03-14 10:13:39
Denne ret har jeg hele livet spist som hvidkålsrouletter, men det gør den jo ikke mindre god.


thbjorn  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan godt komme et æg og lidt mel farsen og ellers kogte kartofler og brun eller Bretagne sauce.