Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rabarberkompot med vanillecreme

Rabarberkompot med vanillecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarberkompot med vanillecreme, billede 4 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 1 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 2 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Rabarber renset vægt
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rens rabarberne, skær bladene af og skyl dem. Skær dem i 3-4 cm. lange stykker.

Kom rabarber og sukker i en gryde og varm det under låg. Rør i det nogle gange. Lad blandingen småkoge i 6-8 minutter, så rabarberne bliver bløde. Lad dem derefter køle.

Til cremen blandes mælk, æggeblommer, kartoffelmel og sukker i en kasserolle. Lad blandingen blive jævn under omrøring. Hæld cremen op i en skål og lad den blive kold.

Pisk fløden stiv og smag den til med vanillesukker. Bland fløden i cremen.

Fordel vanillecremen i portionsglas og hæld rabarberkompotten rundt om.

Tips:

Har du travlt kan du i stedet servere kompotten med en vanillecreme tilberedt på et færdigt pulver.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberkompot

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 67481 gange,
og udskrevet 1651 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4640 (1104 kcal)
KJ pr. Pers. 1160 (276 kcal)
Vægt ialt 704 gram
Vægt pr. Pers. 176 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 659 KJ (156 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 20.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2009-05-02 12:59:08
Cremen blev rigelig stiv, 1 tsk. kartoffelmel er nok mere passende.

Anonym :), ;)  -  2007-03-01 17:22:21
Lækker opskrift! Den er rigtig god.