Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat

Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat, billede 4 Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat, billede 1 Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat, billede 2 Indisk kylling i wok med kokosmælk, citron og tomat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
   
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 cm. Ingefær, frisk
1 Rød chilipeber
   
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Karrypasta
   
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 tsk. Koriander, stødt
0.5 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
2 laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
0.5 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
evt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Hæld olie i wokken og varm den op. Slyng olien rundt, så siderne af wokken bliver smurt.

Kom finthakket ingefær, finthakket hvidløg og chili i og svits det et øjeblik.

Kom kylling i mundrette stykkerne i og brun dem lidt.

Kom grofthakket løg og karrypasta i og rør rundt.

Kom de flåede og hakkede tomater, citronsaft og reven citronskal, koriander, laurbærblade og lidt peber i. Lad det koge nogle minutter til tomatsaucen er blevet lidt tyk.

Kom så kokosmælk i og lad det hele koge uden låg 15-20 minutter - eller til kyllingestykkerne er møre og saucen blevet lidt tykkere.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (171 stemmer)

Opskriften er vist 272605 gange,
og udskrevet 9846 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10924 (2601 kcal)
KJ pr. Pers. 2731 (650 kcal)
Vægt ialt 1907 gram
Vægt pr. Pers. 476 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 572 KJ (136 kcal)
Protein 11.9 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 16.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2017-01-05 13:47:54
En super dejlig indisk ret

Anton   -  2014-12-20 18:42:48
Dejlig ret :-)

Vural   -  2012-11-22 17:01:46
En tsk karrypasta ? hva snakker du om man ? Skal jeg lave en hel karrypasta og så tag en tsk derfra eller hvaaaaaad ?

Mads  -  2012-09-17 17:44:38
Har nu brugt opskriften mere end et par gange! Simpelthen en super lækker ret! 10/10 fra mig :D

Signe  -  2012-06-26 17:16:34
Lav evt en krydderiblanding (indisk krydderi, paprika, gurkemeje, cayennepeber, limeblade, tørret chili mv) istedet for karrypasta. Brug det på samme måde. Evt boullion til sidst for lidt mere smag. Vi jævner sovsen lidt, så den 'hænger fast' på risene - fantastisk ret.

Ama  -  2012-05-11 21:17:17
Rigtig god opskrift! :-D

Fatima Ali  -  2012-02-16 19:06:13
Endelig en super ret!!! Jeg kom 2-3 stk. karrypasta i - super lækkert! Og persille i retten er simpelthen prikken over i'et. Mange tak for at dele. :)

  -  2012-02-05 21:08:44
Super godt :-) Jeg brugte ægnudler i, det var bestemt godt :-)

  -  2012-02-05 21:07:55
Super godt :-) Jeg brugte ægnudler i, det var bestemt godt :-)

  -  2012-01-24 18:59:35
1 ds kokosmælk? Der findes jo mere end en størrelse? Så hvor meget skal der i?

Sophiej.  -  2011-10-17 20:50:46
Den er virkelig, virkelig lækker! Vi var i himlen herhjemme ;-) Den er rigtig cremet - jeg puttede dog mere kokosmælk i, hvilket gjorde den endnu bedre! Men meget smagfuld og god :) Topkarakter herfra!

Inge V.  -  2011-08-06 15:57:42
Retten kan sagtens laves i en sautepande eller en stegegryde.

carsten  -  2011-05-18 16:25:20
Skal denne ret laves i en wok pande? eller kan man godt lave den i en normal sautepande? :D

Carsten  -  2011-05-17 20:15:22
Skal man bruge en Wok pande? Kan en normal saute pande bruges istedet? :D Glæder mig til at prøve denne ret!

Lecheff  -  2011-01-11 19:27:19
Ualmindelig lækker ret. Den faldt i god jord, selv hos børnene, som ellers ikke er vilde med krydret mad.

  -  2011-01-05 14:36:01
vi laver ofte denne ret den er fantastisk. vi putter 3 karry pasta i og lidt ekstra chili. det er en ret man aldrig bliver træt af og vores gæster er også glade for den.

Mette  -  2011-01-04 19:33:19
Virkelig god! Dosering af karrypasta afhænger hvad man har. Er det Patak's ekstra hot currypaste fra den lokale indiske biks og en frisk chili, så er en teske fint. Men igen, virkelig god opskrift!

Ronnie  -  2010-05-10 12:01:22
Sindssygt lækker ret. Dog synes jeg der manglede lidt smag så jeg tilføjede en brik hønsebouillon, en smule salt og et par ekstra tsk karrypasta. Men den skal vi ihvertfald lave herhjemme igen :-)

  -  2010-03-07 15:22:51
Fantastisk lækker ret.. Og sys absolut ikk at tomaterne gjorde den dårligere..

HH  -  2010-02-20 13:56:32
Grunden til at nogle af jer synes retten smager mere thai end indisk er højst sandsynligt fordi i bruger thailands karry og ikke indisk. De to kulturer bruger meget forskellige kryderrier og derfor vil retten efter min mening blive ødelagt af en thailands karry.

Mette  -  2010-01-07 17:38:04
Skal ingefær og chili hakkes?

Malene  -  2009-10-18 10:27:41
Smager skon, rigtig god med en masse tilbehoer som rosiner, abrikoser, nodder og ananas til samt staerk mango chutney. Vi lavede ogsaa en dressing af yougurt, agurk og hvidlog til, der tager toppen af det staerke.

Fie  -  2009-06-09 20:33:15
Rigtig lækker opskrift. Smagte vireklig godt.

Maria  -  2009-03-25 14:15:35
Hvor er grøntsagerne?

Jette  -  2009-02-25 12:36:18
Smager super godt, vil helt sikert blive brugt igen her i familien :0)

Bettina  -  2009-01-21 13:35:25
Uhmmm, det smager bare så godt. Kan klart anbefales..

Dan Pedersen  -  2008-02-07 19:15:40
det smager helt perfekt vi har da trodsalt stoppet lidt mere carry pasta i ca det dobbelte og så en hel dåse kokos mælk men det er jo et temperament spørgsmål men en dejlig ret med kanon god smag

Merete  -  2007-12-01 12:27:45
Super. Friskt pust. Jeg tilslutter mig dog alle der mener at der skal mere krydderi i. Den må godt få lidt mere bid.

Kira  -  2007-10-28 15:50:05
Rigtig god ret. Jeg ville helst ha haft brugt rød karry paste men havde kun grøn og det blev også rigtig godt., så man kan bruge begge dele. Forskellen er vidst blot i stærkheden.

Cathrine  -  2007-03-09 10:09:07
okay

  -  2007-01-18 15:25:18
rød eller grøn karrypasta. Hvilken er bedst. Du ved det!

Ulrik  -  2007-01-09 20:28:30
Kan anbefale bambusskud og babymajs og så lidt ekstra flåede tomater! Megalækker!

Michelle  -  2006-12-27 13:22:57
Jeg er i den uheldige situation at jeg ingen wok har:S Kan man godt bruge en gryde istedet for? Skal prøve at lave retten imorgen. den lyder super lækker:)

Per  -  2006-12-27 01:56:47
Michelle: Du kan godt bruge en gryde, eller måske bedre med en stor pande, du skal bare varme det godt op inden, og stege ved høj varme.

Michelle  -  2006-12-26 23:54:07
Jeg er i den uheldige situation at jeg ingen wok har:S Kan man godt bruge en gryde istedet for? Skal prøve at lave retten imorgen. den lyder super lækker:)

PI  -  0000-00-00 00:00:00
Brugt den i mange sammenhænge, "kan ikke blive enige om, hvem der har opfundet den".

RB  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet grundopskriften (=sovsen) til alt lige fra kogt torsk til mørbrad eller kalkun og det er lige vellykket hver gang.

Ulrik  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk! En hel dåse kokosmælk og op mod en halv times simretid gjorde underværker!

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Er lige blevet færdig med retten,og manden har smagt den,han er himmelsk

Hellebelle  -  0000-00-00 00:00:00
Havde ikke laurbær, men brugte frisk koriander i stedet! Guf!! Og så brugte jeg "Tikka" karrypasta, som var var helt i top!

Hellebelle  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes den var fantastsik.

Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes heller ikke, at tomat passede så godt i retten, så det udelod jeg. Til gengæld brugte jeg en hel dåse kokosmælk. Og desuden 2 tsk karrypasta + lidt fish sauce. Mums

Astrid  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker. Vi udelod laurbær og brugte stødt ingefær, men ekstra karrypasta... det smagte glimrende

Rene  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert ret ,men syntes dog den virker mere thai en indisk ..

Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Vildt god opskrift! Men vær ikke karrig med karrypastaen. Brug en el skefuld.

Tore  -  0000-00-00 00:00:00
jeg syntes den er super god

Ulrik  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig godt......men ikke lige så god som en fransk hotdog

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
smagseksplosion;)

mig  -  0000-00-00 00:00:00
det er rigtig god og smager mega godt

Sanjay  -  0000-00-00 00:00:00
Very very good. Just like back home in India

Holger  -  0000-00-00 00:00:00
Synes også den er rigtig god!!

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Det synes jeg nu altså og det bruger de også i Indien.

Christian  -  0000-00-00 00:00:00
Retten smager ganske udmærket, men jeg synes ikke, at tomat passer så godt ind i smagsbilledet. Der findes en del lignende opskrifter uden, som jeg egentlig finder bedre.