Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rabarbermousse på makronbund

Rabarbermousse på makronbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarbermousse på makronbund, billede 4 Rabarbermousse på makronbund, billede 1 Rabarbermousse på makronbund, billede 2 Rabarbermousse på makronbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberkompot_
300 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 stang vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
400 gram Kvark. 5+ 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
  Makronbund:
250 gram Ren rå marcipan
370 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
Opskrift:
Rabarberkompot:
Rabarber, sukker og vand koges til en kompot som afkøles inden den røres i moussen.

Makronbund:
Marcipan røres sammen med sukker til det smuldrer. Herefter røres æggehvider i. Smøres ud på bagepapir og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Rabarbermousse:
Sukker, vanillekorn og lidt vand koges let tykt. Hældes over æggeblomerne under konstant piskning (ca. 10 sekunder).

Kvark røres lind med rabarberkompot (gem lidt kompot til bunden) og blandes med æggemassen, til det er koldt, og flødeskumsagtigt. Vend lidt af massen i den varme udblødte og smeltede husblas. Vend derefter det hele i massen sammen med flødeskummet.

Rabarberkompot smøres på bunden, hvorefter moussen hældes over. Stilles koldt 6 - 8 timer til kagen har sat sig.







Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbermousse

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 42979 gange,
og udskrevet 744 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 22508 (5359 kcal)
KJ pr. Pers. 2813 (669 kcal)
Vægt ialt 2127 gram
Vægt pr. Pers. 265 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1058 KJ (251 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 35.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu