Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Rabarbermousse

Rabarbermousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarbermousse, billede 4 Rabarbermousse, billede 1 Rabarbermousse, billede 2 Rabarbermousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Rabarber renset vægt
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   


Opskrift:

Skær små fine vinrabarber i stykker på 2 cm og kog dem med sukkeret ved svag varme under låg i ca. 10 min. Når de er blevet til kompot, tages gryden af varmen.

Husblasen er i mellemtiden blevet udblødt i koldt vand, knuget fri for væde og nu opløst i den varme rabarberkompot sammen med citronsaften.

Æggeblommerne piskes lette og luftige med sukkeret, og den let afkølede rabarbermasse heri.

Æggehvide og piskefløde piskes stive hver for sig og vendes i æggemassen. Fordeles i 4 skåle og stilles på køl.

Pyntes med jordbær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 23086 gange,
og udskrevet 513 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu