EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Forlorenhare

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Blandet kød

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-11-24

Overfør ingredinserne for Forlorenhare til mealChaser indkøbsliste
Forlorenhare 4 Forlorenhare 1 Forlorenhare 2 Forlorenhare 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinekød, hakket ca. 17% fedt
250 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
4 Tvebakker 1 pose tvebakker vejer ca. 300 gram, og en enkelt tvebak vejer ca 10 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Endvidere: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Spæk Røget
4 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Kulør *
   
  Sovs:
  stegeskyen
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Rør kødet med de knuste tvebakker eller rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.

Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg tynde skiver af røget spæk over" haren".

Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter eller til "haren" er begyndt at tage farve.

Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170 grader C. alm. ovn en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet.

Sovs:
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af maizena og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgele eller anden gele og måske lidt fløde for at gøre den "blød"



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9950 (2369 kcal)
KJ pr. Pers. 2487 (592 kcal)
Vægt ialt 1223 gram
Vægt pr. Pers. 305 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 813 KJ (193 kcal)
Protein 11.0 gram
Fedt 14.7 gram
Kulhydrat 5.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (95 stemmer)

Opskriften er vist 74315 gange,
og udskrevet 4665 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
kom lidt revet muskat i

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer nu at bruge bacon i stedet for spæk

kiny  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer at hakke noget bacon og blander det i farsen i stedet for spæk, men ellers er det en opskrift, jeg husker fra mit barndomshjem.

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Første gang jeg skal lave det, vil prøve med baconen i små stykker i selve farsen ,tror jeg er godt og det resterende bacon ovenpå

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Og så vil jeg bruge Mælk, fløde feder.

Heidi  -  2007-11-16 14:23:50
Rør fint hakket løg i farsen.

Lene Nytoft  -  2008-09-13 17:57:38
I stedet for eller sammen med røget spæk ovenpå, bliver smagen rigtig god hvis spækket er skåret i staver og stukket dybt ned i farsen inden den kommer i ovnen

kirsten  -  2008-11-02 14:33:54
jeg vil lægge et par gulerødder og et enkelt løg i braderpanden sammen med væden det giver en god sovs

  -  2009-01-21 11:34:54
der mangler nogle mål..!

Per  -  2009-01-21 18:10:04
Hvilke mål mangler der ?? Stegeskyen er væden fra fadet, gele er efter smag.

..  -  2009-06-09 14:06:26
vi bruger altid mælk????

Jane  -  2009-11-30 10:09:58
Jeg fylder altid haren med et lag gullerødder og porrer. Så er den jo også lidt mere sund - og det smager godt.

Linda  -  2012-01-10 16:37:27
Hak et glas championer fint , og rør det i farsen .

Hans  -  2012-03-24 11:14:44
Jeg har altid været vant til hjemmefra, hvor vi spiste en del vildt, at der kom 5-6 knuste enebær i stegeskyen til det "vilde". Det, sammen med selvfølgelig den obligatoriske ribs/rønnebærgele´,giver en helt fantastisk saus.

Erik Amdi  -  2012-03-27 17:51:12
Der bruges aldrig løg i en forloren harre for ikke at tale om en rigtig harre ( men det er selvfølgelig en smags sag) for så kommer den til at smage af frikadeller altså den forlorne. prøv samme opskrift uden bacon men med svesker og æbler så snakker vi i vores hjem om fororen And. Vi plejer til denne opskrift altså både harre og And at komme 200g mosede kartofler i.