EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Brune Kartofler

Antal:
Pers.
Ret : Buffeter

Ingrediens : Rodfrugter

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-11-24

Brune Kartofler 4 Brune Kartofler 1 Brune Kartofler 2 Brune Kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Små kartofler pillet vægt
7 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Forklaring:

Kartoflerne koges, pilles og afsvales, eller der kan med fordel anvendes kartofler fra glas.

Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Det er meget vigtigt at man ikke røre i sukkeret under vejs.

Når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse kommes kartoflerne i. Kartoflerne skal være fugtige (ikke våde) (skyldes i koldt vand og afdryppes i en sigte).

Pas på det sprøjter, når kartoflerne lægges ned i sukkermassen.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8915 (2122 kcal)
KJ pr. Pers. 891 (212 kcal)
Vægt ialt 1668 gram
Vægt pr. Pers. 166 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 22.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (174 stemmer)

Opskriften er vist 405534 gange,
og udskrevet 11205 gange.

Anette Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
en opskrift, der altid lykkes, men jeg foretrækker, at komme kogende vand over kartoflerne og herefter kort lade dem dryppe af i si. På den måde behøver de ikke være så længe på panden for at blive varme

kim  -  0000-00-00 00:00:00
hvorfor må man ikke røre i sukermassen?

louise  -  0000-00-00 00:00:00
det er den bedste opskrift i hele verden og til alle jer der har små børn lav så mange kartofler i har fordi hele for mange end for okay så må i have en god jul og et godt nytår

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
sukkert klumper sammen og vil så ikke smelte

bagerjomfruen  -  0000-00-00 00:00:00
ok opskrift men husk at fordele sukkert over hele panden ikke i en klump på mitten så klumper det sammen

simon  -  0000-00-00 00:00:00
...men hvorfor ikke lige skrive hvordan man koger de der kartofler? Hvor lang tid skal ådan nogle have?

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
De skal vel koge 10/15 minutter. Normalt skal kartofler (ikke nye) koge ca 20 min, men når de er så små, kan man vist godt sætte kogetiden lidt ned.

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg lavet brunede kartofler efter denne opskrift. Man skal passe p[ ikke at bruge for svag varme når man smelter det sukker, så går det hele i stå. Jeg brugte ca halvt blus, lidt over til at smelte det. Man skal bare sørge for at få smørret i så snart det begynder at blive mørkt i kanten. Hvis man bliver ved at varme på sukkeret herefter bliver det branket. Når kartoflerne er kommet i, skruer man op på fuld power bare lige ½-1 minut, for lige at kompensere for den "kulde" kartoflerne bidrager med. Herefter tilbage på lidt over halvt blus og så lade dem stå ca. 15 min mens man roder i dem ca. hvert andet minut.

Ann  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan blande lidt fløde i sukkermassen..dejlige kartofler.

luette  -  0000-00-00 00:00:00
man kan bruge glaskartofler de er gode bare man skylde dem

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Når I koger kartofler til de brunede kartofler, så sæt også pillekartoflerne til juleaften over, kog dem næsten færdige - pil dem og lig i en gryde med kold vand tilsat salt. Kartoflerne lunes når maden næsten er klar og I slipper for at, stå med alt besværet. Tip jeg har fået af en meget god kok. Glædelig jul

lis  -  0000-00-00 00:00:00
hvis der er mange kartofler er det lettere at brune dem i en stor gryde - husk at ryste dem godt

hellepigen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er kok og synes altid at det er lækkert at putte en lille klat kold smør i når sukkeret er helt smeltet. Det gør at det bliver ekstra luksuriøst......Uhmm....smager så godt

Rita  -  0000-00-00 00:00:00
man kan sagtens smelte sukker og smør samtidig, så bliver sukkeret heller ikke så nemt sort!

  -  0000-00-00 00:00:00
Vil ikke betegne den som frokostret, men tilbehør

????  -  0000-00-00 00:00:00
alt alt for fed bru vand i stedet for smør tag lidt sukker på en pande og hæld lunken vand i ingen smør eller magarine, og de smager lige så godt som om det var med smr dog mere fedtfattig.

Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
Vand ? - dette er julemad og ikke aftensmad i helseforeningen...:)

Tordis, Norge  -  2007-01-03 13:54:57
Pillekartofler? betyr det at skallet skal renskes av?

Denize  -  2007-08-29 13:46:44
et godt tip.. tag at varm de små kartofler op, ikke koge dem men bare lige blancherer dem.. så hænger sukker ikk fast i klumber og dine kartofler bliver flotte brune.

denize  -  2007-08-29 13:48:56
altså når man bruger petit kartofler

» Riikköé8b  -  2007-11-10 12:59:25
den opskrift var altså god det må jeg sige min mor laver den nu og det fortryder hun ikke. (:

Jørgen Hjortstrøm  -  2007-12-06 18:17:48
God opskrift der nok er skrevet for hurtigt. Det hedder "rører" i sukkeret og "skylles" i koldt vand, ikke skyldes. Man skylder vel ikke nogen noget ved at bruge opskriften?

leif Andreasen  -  2007-12-07 10:38:44
prøv at komme en sps ske honning på panden sammen med sukkeret

Jaja  -  2007-12-21 00:08:36
Kan man bruge en anden form for kartofler?

yas  -  2007-12-23 13:47:41
kan man lave dem dagen før ?

susan (:  -  2007-12-24 15:51:06
de er fine nok (:

Eliza  -  2007-12-24 17:44:30
super opskrift! jeg elsker brune kartofler, og de er virkelig blever gode den her gang.. glædelig jul.. God bless

(:  -  2007-12-24 18:40:39
Perfekt !

mette  -  2008-12-02 10:55:53
Tilbered de brunekartofler i en gryde i stedet for på en pande - det er meget lettere, når man kan røre rundt med en grydeske og man risikerer at kartoflerne springer over bord!

tina  -  2008-12-07 12:49:03
Prøv at udskifte sukker med puddersukker. Kartoflerne bliver brune og søde og panden er efterfølgende meget nem at rengøre :-)

mormor  -  2008-12-13 15:50:37
det smager rigtig godt men jeg synes de er for søde god jul og godt nytår

Kitter  -  2008-12-22 07:18:09
Vi varmer moerkt sirup i en dyb pande, og vaender de smaa (daase) kartofler i. de bliver saa fine. Hilsen fra Austalien

Lasse  -  2008-12-24 21:52:04
De blev gode. Tak og god jul ;-)

Sine  -  2009-09-13 18:28:23
Denne opskrift er SUPER. Jeg har aldrig prøvet et lave brune kartofler før, men det var simpelthen så nemt. De blev perfekte - selvom at jeg altså rørte i sukkeret. Jeg brugte glaskartofler, 1000 gange nemmere end at stå at pille dem. hurra for denne opskift.

  -  2009-12-08 11:23:05
korrekt det er nemt med glas kartofler, men at pille dem selv er og bliver nummer et

jean  -  2009-12-14 16:24:47
det bliver dejligt med nogle gode kartofler :D

Sanne  -  2009-12-25 00:18:45
Tak - de blev helt fantastiske :-) Nemmere end jeg troede - Glædelig jul.

Nej tak  -  2009-12-25 18:50:52
Smager klamt... det smager jo af karameller.. og det er helt klart en sød smag der kan undværres...

Mathias  -  2009-12-30 22:39:39
Jeg har lige afprøver opskriften, men noget måtte gå galt. Kartoflerne var overhovedet IKKE søde! Hvad kunne det skyldes?

gunna  -  2010-11-29 18:54:14
Når smør og sukker er kogt sammen brugte jeg altid 2- 4 spsk flode "love it"

marijsen  -  2010-12-01 18:07:38
elsker den her opskrift! den er bare meega god!

mette  -  2010-12-24 14:51:37
prøv at tilberede brunekartoflerne i en gryde - det er meget nemmere!

MAD<3  -  2011-05-19 10:43:27
Dette madprodukt smager fantalastisk! Prøv det! Jeg siger dig, ALDRIG smagt så godt før!

Sandra  -  2011-12-10 14:33:18
Prøv pg bruge vand i stedet smør

kkn  -  2011-12-23 15:57:40
Kartoflerne skylles og ikke skyldes! Mvh. Gammel dansklærer

Gøsse  -  2012-12-14 14:00:32
Så skal der lige et ord med på vejen. Kun kedelige mennesker staver ord på en måde

  -  2012-12-29 15:22:43
Hvis sukkermassen klumper så fortvivl ikke - når panden bliver varm igen smelter klumperne igen ;)

jytte  -  2013-02-08 13:20:00
Jeg har lært af min svigermor at bruge aspargeskartofler og ja det bliver til de lækreste brune kartofler

en ordblind  -  2013-09-05 19:30:44
Til den gamle danskerlære ja du er nok fra den tid hvor man ikke gjorde noget for ordblinde jeg lærte først at stave nogenlunde da jeg var 45 år

Stine  -  2013-11-12 10:53:19
Det er rigtig ærgeligt, at der her bliver foreslået at der kan bruges kartofler fra glas! Kartofler fra glas skulle forbydes... Hvis man skal ha den ultimative smagsoplevelse skal det være med "rigtige" kartofler! Og det allerbedste vil være de små baby asparges kartofler, der kan fåes i butikkerne op til jul

Jette  -  2013-12-15 09:25:53
Hej. Nogen som ved om man kan holde dem varme i ovnen ? vi er nemlig en 16 stk som skal holde jul sammen og syntes at det er lidt svært til så mange ..Nogen gode råd???

GR  -  2013-12-19 22:55:43
Er der nogle der ved om man kan bruge rørsukker