EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kogt torsk med sennepsovs

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : TorskeFisk

Indsendt : 2004-08-19

Overfør ingredinserne for Kogt torsk med sennepsovs til mealChaser indkøbsliste
Kogt torsk med sennepsovs 4 Kogt torsk med sennepsovs 1 Kogt torsk med sennepsovs 2 Kogt torsk med sennepsovs 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kabliau (torsk) Med Kabliau (torsk) mener vi stor torsk uden hoved og hale, altså det gode midterstykke af torsken.

Det indeholder ca 10% ben og skind.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
5 Peberkorn, sorte *
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Sennepssovs: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Tilbehør: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Bacon hel
200 gram Rødbeder, syltede
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 spsk. Kapers *
1 brev Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.

Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.

Sennepssovs:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11883 (2829 kcal)
KJ pr. Pers. 2970 (707 kcal)
Vægt ialt 2953 gram
Vægt pr. Pers. 738 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 402 KJ (95 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 8.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (68 stemmer)

Opskriften er vist 169851 gange,
og udskrevet 11183 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
Kom gerne et par laurbærblade i vandet

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
man skal ikke bruge sennep fra en bøtte. Skal det være rigtigt skal man evt. selv knuse gule sennepsfrø eller købe fiskesennep. Det er nogle blå/grå poser. Så er det en sovs der smager af noget. Taler af erfaring har levet sammen med en erhversfisker. Der hvor jeg kommer fra er det faktisk tradition og spise kogt torsk nytårsaften. nam nam det er bare godt........

2008  -  2008-12-28 18:24:05
Det var en rigtig god fisk prøv den . :)

Merete  -  2008-12-29 11:05:06
Du har fuldstændig ret gitte!! Denne ret er bare sagen--MOMS.

[email protected]  -  2008-12-29 14:56:21
revet gulerod er også godt :-) Riborg

[email protected]  -  2008-12-29 15:01:03
og kan man få fat i torskerogn også, er det helt super .....!

Qivittoq  -  2009-12-30 23:40:40
Nej, den er helt gal. Fisk må ALDRIG koge, temperaturen i væsken til tilberedelsen bør ikke komme over 80 grader. Den rigtige måde til en stor torsk er en STOR gryde med ca. tre-fire gange så meget vand som rumfanget af fisken, her ca. 4 liter. Det bringes i kog tilsat salt, peberkorn, vineddike, LAURBÆRBLAD plus evt. dildkroner. Så tages gryden af bluset og torsken tilsættes, gerne skåret i halvstore stykker, og gerne indpakket i pergament. Der skummes lidt (ikke specielt nødvendigt med en mager fisk som torsk) og så låg på, efter ca. 15 minutter er fisken klar. I øvrigt bør der tilsættes ca. en spiseskefuld salt pr. liter vand, men så behøver den efterfølgende sovs heller ikke noget salt. "Æ fisk ska lav´s i æ vand den har svøm´d i", som min bedstefar sagde. I øvrigt er friskhakket persille også uomgængeligt, sådan hen over kartoflerne. Er der noget til overs, torskekød, kartofler, sennepssovs, smides det hele i en skål og røres sammen. Lunes så næste dag som plukfisk med groft rugbrød til - det er næsten det allerbedste af det hele. Hvis der da ikke er overvældende mængder tilbage af torskekød tilbage. Så anbefaler jeg torskegratin.

  -  2011-12-31 12:57:20
Kartofler mangler på ingridienslisten ;)

lillian  -  2012-11-02 11:19:58
Oprindelsen er Danmark. Jeg ved at denne måde at servere kogt torsk på er blevet brugt på Fanø i minimum 100 år der er kun en ting, det er at i stedet for bacon lavede man en flæsketerninge sovs af løg og baconterninger resten af tilbehøret stemmer overens.

Ole  -  2012-12-29 14:45:40
Hvorfor læser I ikke rigtigt, der står tydelig Fiskesennep, så kan det være i pulverform som er svært at få fat på eller fra glas, og kartoflerner er også skrevet på, 1000 gr. skrællet vægt, så opskriften er retig skrevet

per bruun  -  2013-01-06 19:05:31
god opskrift simpel og god. især hvis man selv fanger torsken :)

Martin H.J  -  2013-12-28 14:18:54
der mangler da fedtegrever i tilbehør og lidt løg i kogevandet som ikke må koge skal være omkring 80 grader ellers dejlig og kommer fra lemvig så det er torsk hver nytårs aften

rasmus  -  2014-02-11 17:46:37
sådan må i aldrig gøre det smager a helvede til det var sådan jeg gjorde første gang der skal eddike og sukker i ellers er det ad