Spørgsmål efter opskrift

2012-10-31
Spørgsmål fra   :  Helle Løndal
Spørgsmål   :  Ka(r)busseflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  stegeflæsk og røget bacon tilsættes fløde tilsauce, det hekle hele blandes tilsidst-
Bemærkninger   :  
har kendskab og spist retten på Lolland Falster. Har for år tilbage set opskriften i et blad.

Svar til Helle Løndal   :  
Hej Helle

Vi har en opskrift på karbusseflæsk her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-30
Spørgsmål fra   :  trine jørgensen
Spørgsmål   :  belgisk chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har fået den på jensens bøfhus og kan ikk finde en kage magentil. det er en lækker blød kage med det lækreste flydende chokoladefyld. skorpen er lidt hård og når man ind til chokoladen løber det ud at den super lækker med vaniljeis:) håber i kan hjælpe.

Svar til trine jørgensen   :  
Hej Trine

Vi har en opskrift på blødende chokoladekage som du måske kan bruge, du skal nok prøve dig lidt frem med hensyn til tiden for at få den helt som du ønsker, der kan være noget forskel på ovne, og denne kage skal være ret præcis for at den er flydende inde i. Husk at bruge pasteuriseret æg da den jo ikke skal bages færdig i midten.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-28
Spørgsmål fra   :  henning andersen
Spørgsmål   :  nostrana ?
I opskriften indgår bl.a   :  ris,rejer,muslinger,mangochutny
Bemærkninger   :  
fik det engang på en restuarant men kan ikke finde opskrift

Svar til henning andersen   :  
Hej Henning

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på nostrana.

Beklager meget
Per




2012-10-28
Spørgsmål fra   :  Grete Kronbak
Spørgsmål   :  Kanelkugler
I opskriften indgår bl.a   :  olie, rørsukker, mel, æg trilles til kugler der vendes i kanel og sukker Er mege tynde og sprøde.
Bemærkninger   :  
Jeg fandt opskriften i en avis for 2 år siden, men har mistet den

Svar til Grete Kronbak   :  
Hej Grete

Vi har en enkelt opskrift på kanelkugler her på kogebogen, men da du ikke nævner nødder er det vist ikke lige den du søger, men da det er den eneste opskrift vi har så får du den nu alligevel her, så kan du jo selv tage et kig på den om den kan bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-27
Spørgsmål fra   :  Bent Madsen
Spørgsmål   :  hvad er skomagerbøf
I opskriften indgår bl.a   :   ukendt
Bemærkninger   :  
det skulle være en varm ret fra 'gamle dage' retten serveres på Folkestuen på Frilandskulturcenteret Flynderupgård

Svar til Bent Madsen   :  
Hej Bent

Det er ikke en ret som vi kender, så det kan vi desværre ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per


Skomagerbøf
Bacon skæres i ca. 1 cm. Skiver lægges i mælk vendes i æg og rasp steges på panden serveres med ærter og gulerødder




2012-10-26
Spørgsmål fra   :  jørgen sørensen
Spørgsmål   :  okseklump i stegepose
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har ingen stegeso, og kunne måske bruge en stegepose i stedet

Svar til jørgen sørensen   :  
Hej jørgen

Det kan du sikkert godt, du kunne måske også bruge et fad som du dækker med staniol, men stegesoen er at foretrække.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-25
Spørgsmål fra   :  [email protected]
Spørgsmål   :  opskrift på ren rå marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  Floremelis Mandler Mandellisen
Bemærkninger   :  


Svar til [email protected]   :  
Hej Nina

Du skriver Ren Rå Marcipan, her på kogebogen bruger vi den betegnelse for at gøre opmærksom på at det skal være den gode marcipan som er lavet på mandler, og ikke abrikoskerner som bruges i vore opskrifter.

Men med hensyn til opskrifter så kalder vi blot opskrifterne for hjemmelavet marcipan, og den jeg har fundet frem her er på mandler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-23
Spørgsmål fra   :  Bitten Baun
Spørgsmål   :  Provstindens Guf
I opskriften indgår bl.a   :  Honningkage agtig med smørcreme imellem
Bemærkninger   :  


Svar til Bitten Baun   :  
Hej Bitten

Kokken kunne godt mindes denne kage, men ikke 100% hvordan den smagte. Men vi har eksperimenteret lidt med honningkage og har fundet frem til en opskrift her som skulle minde om det du søger, så har vi lagt den sammen med en smørcreme, som ikke er helt som den du får i købekager, men alt i alt skulle det vist være meget tæt på.

Vi har valgt ikke at kalde opskriften for Provstindens Guf da den nok aldrig vil kunne blive 100% i hjemmekøkkenet, men jeg håber du vil kommentere opskriften, om den kommer tæt på det ønskede, og hvad der evt. kunne mangle.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-23
Spørgsmål fra   :  Anders Magnusson
Spørgsmål   :  Krondyr klump
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har fåt et kød der det står krondyr klump Evt opskrift og anrettning, stegetid mm.

Svar til Anders Magnusson   :  
Hej Anders

Nu skriver du ikke hvor stort det stykke kød du har er, og om det f.eks. er lagt i net.

Ind i mellem kan du købe krondyrkølle i net i supermarkedet i ca. 1 kg. stykker, så det er jo kun en del af en kølle, og klumpen er en del af køllen så jeg vil foreslå en grydestegt krondyrkølle som du kan se opskriften på herunder.

Se opskriften her


For flere muligheder kan du se under vore opskrifter på krondyrkøllesteg herunder.

Se opskerifterne her

En tredie mulighed er at kigge på gryderetter, og så skære kødet i tern.


Med venlig hilsen
Per




2012-10-19
Spørgsmål fra   :  vera knudsen
Spørgsmål   :  æblegele uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vera knudsen   :  
Hej Vera

Vi har en opskrift på æblegele uden sukker her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-19
Spørgsmål fra   :  anette
Spørgsmål   :  friture stegt brød med creamfrais rødløg og caviar
I opskriften indgår bl.a   :  friture stegt brød med creamfrais rødløg og caviar
Bemærkninger   :  
har været i pragh og fået dette vidunderlige brød i en mad bod men kan ikke huske hvad det hedder men det bliver stegt i en "gryde" og der efter kommer de div ting oven på feks creamfraice rødløg . der har for en del år siden været en tilsvarende bod inde ved nørreport vh Anette

Svar til anette   :  
he he har selv fundet den opskrift og de hedder langos og er fra ungaren ... muuums ...




2012-10-18
Spørgsmål fra   :  Karen Jensen
Spørgsmål   :  Braiseret svinekæber
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekæber
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Jensen   :  
Hej Karen

Vi har for gangske nyligt afprøvet denne opskrift på svinekøber, måske du kunne bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-14
Spørgsmål fra   :  Anni Petersen
Spørgsmål   :  laks rejer aspares citron cremfraice dild hvidvin
I opskriften indgår bl.a   :  laks rejer aspares citron cremfraice dild hvidvin
Bemærkninger   :  
laksen damper i hvidvin

Svar til Anni Petersen   :  
Hej Anni

Jeg har meget svært ved at se hvad dit spørgsmål er, hvad er det du ønsker af opskriften.

Det kunne være en kogt kold laks med creme fraiche smagt til med citron og pyntet med rejer, dild og asparges.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-14
Spørgsmål fra   :  Susanne Petersen
Spørgsmål   :  allehelgen opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne lave en amerikansk allehelgenaften med alt hvad der nu hører til.

Svar til Susanne Petersen   :  
Hej Susanne

Ud over Pumpkin Pie kender jeg ikke til tradtionelt tilbehør til Allehelgenaften eller Halloween som de jo kalder det.

Det drejer sig jo en del om uhygge så jo mere ulækkert det kan se ud jo bedre. Vi har gruppe med opskrifter som vi mener passer godt til halloween, måske du kan bruge noget herfra?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-13
Spørgsmål fra   :  Mina Fatemeh Alamgir Alam
Spørgsmål   :  glotonfri ruge brød opskrift for 1 kilo mel
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ville gerne bagr et kilo rugebrød som et pakke mel
Bemærkninger   :  


Svar til Mina Fatemeh Alamgir Alam   :  
Hej Mina

Jeg er desværre ikke helt med på dit spørgsmål.

Beklager meget
Per




2012-10-13
Spørgsmål fra   :  mette koldt
Spørgsmål   :  chilisovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvad gør man hvis chilisovsen er for stærk.

Svar til mette koldt   :  
Hej Mette

Der er desværre ikke så meget at gøre ved en for stærk chilisovs. Du kan selvfølgelig spæde den op og lave en endnu større portion, men hvis du kun skal bruge 1 portion så kan det nok bedre svare sig at starte forfra.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-12
Spørgsmål fra   :  Kirsten Hansen
Spørgsmål   :  gulerodskage
I opskriften indgår bl.a   :  det er en gulerodskage som laves på samme princip som æblekage med makroner og fløde :-) fik det påmit arbejde og det smagte lækkert
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Hansen   :  
Hej Kirsten

Vi kan desværre ikke hjælpe med den ønskede opskrift på gulerodskage.

Beklager meget
Per




2012-10-11
Spørgsmål fra   :  Ulla Rehmeier
Spørgsmål   :  harekillinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
min mor lavede for mange år siden, noget hun kaldte harekillinger. som jeg husker det var det en tykt flydende dej,lidt ligesom pandekagedej, der blev hældt en skefuld i en gryde med meget varm fedt og så blev det til en slags boller/kugler som vi spiste med syltetøj til. mor kan godt huske dem, men ikke hvordan de blev lavet. jeg har endnu ikke mødt nogen der kender det som jeg beskriver :-( måske er det en selv opfunden opskrift eller en meget lokal ret.

Svar til Ulla Rehmeier   :  
Hej Ulla

Vi kender ikke den søgte opskrift og der er ingen brugere som har kunnet hjælpe heller.

Beklager meget
Per




2012-10-07
Spørgsmål fra   :  Kristina Mørch Kleist
Spørgsmål   :  brød/kager
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrifter uden frugtsukker,hvede, hvidtbrød,æbler, pærer, løg, hvidløg, broccoli og al slags frugtjuice.
Bemærkninger   :  
Ønsker bare at finde flere forskellige opskrifter for os personer med Morbus crohn.

Svar til Kristina Mørch Kleist   :  
Hej Kristina

Du har fundet ind på vores kategori for Morbus crohn som vi har valgt at lukke ned pga. kritik da der ikke findes nogle dokumenterede undersøgelser af Morbus crohn og kostens betydning for denne.

Vi har oprettet katagorien efter forespørgsel fra brugere af kogebogen som havde nogle ingredienser som de mente skulle hjælpe at undgå, men vi har ikke selv nogen eksakt viden om denne sygdom, så derfor har vi valgt at lukke den ned igen.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-07
Spørgsmål fra   :  Jytte strand
Spørgsmål   :  Lette boller med olie
I opskriften indgår bl.a   :  Vand olie gær mel salt sukker.
Bemærkninger   :  
Mener det var en opskrift fra Dan sukker.

Svar til Jytte strand   :  
Hej Jytte

Det er desværre ikke en opskrift som vi har mulighed for at sende dig.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-05
Spørgsmål fra   :  ibeke Viberg
Spørgsmål   :  Fragilite
I opskriften indgår bl.a   :  Marengskagemed mandelmel og med moccacreme m.m.
Bemærkninger   :  
Meget fin og porøs

Svar til ibeke Viberg   :  
Hej ibeke

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-10-05
Spørgsmål fra   :  Vera Hansen
Spørgsmål   :  solskins lagkage
I opskriften indgår bl.a   :   lagkage bund med marings ovenpå
Bemærkninger   :  


Svar til Vera Hansen   :  
Hej Vera

Det er måske ikke helt det du søger, men den opskrift vi har på kvægfjordskage minder meget om det du beskriver, så den vil jeg sende en opskrift på her.

Se opskriften her


Men også Amerikansk lagkage minder meget om det du beskriver.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-03
Spørgsmål fra   :  Rikke Sevel
Spørgsmål   :  Pastolitos
I opskriften indgår bl.a   :  Smør, majsmel, kanel
Bemærkninger   :  
Det er en lille rund mexicansk småkage, bruges til bryllupper og højtider. Kan sammenlignes lidt med de sønderjyske fedtkager

Svar til Rikke Sevel   :  
Hej Rikke

Vi har godt nok en opskrift som heder pastelito, men den minder slet ikke om fedtkager, så det er ret sikkert ikke den.

Se opskriften her

Men Pastelitos er også Spansk for Bagværk, så måske det ikke er navnet på opskriften, eller kun en del af navnet.

Med venlig hilsen
Per




2012-10-03
Spørgsmål fra   :  Bente Vinding
Spørgsmål   :  horavtikio
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød(ikke hakket),løg, og tomater. Blev serveret med ris og græske kartofler. Denne ret fik jeg på Rhodos i Afandou.
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Vinding   :  
Hej Bente

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på horavtikio.

Beklager meget
Per




2012-10-01
Spørgsmål fra   :  Arvid solvang
Spørgsmål   :  Druelikør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hei.har små blå druer fra egen hage,kan jeg lage en likør av de.oppskrift?

Svar til Arvid solvang   :  
Hej Arvid

Vi har en del forskellige opskrifter på likør, desværre ingen på vindruelikør, men jeg sender dig et link til vore andre opskrifter på likør, måske du har mod på at prøve en af disse blot med vindruer i stedet.

Se likøropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2012

Se spørgsmålene for februar 2012

Se spørgsmålene for marts 2012

Se spørgsmålene for april 2012

Se spørgsmålene for maj 2012

Se spørgsmålene for juni 2012

Se spørgsmålene for juli 2012

Se spørgsmålene for august 2012

Se spørgsmålene for september 2012

Se spørgsmålene for oktober 2012

Se spørgsmålene for november 2012

Se spørgsmålene for december 2012