Spørgsmål efter opskrift

2011-09-30
Spørgsmål fra   :  Hans Kurt Olsen
Spørgsmål   :  Syltede krejer
I opskriften indgår bl.a   :  Min hustru har i sit barndomshjem fået syltede krejer. Krejer kan beskrives som en mørklilla frugt, (en slags blomme)på størrelse med mirabeller. De syltede krejer kan evt. bruges i kærnemælkssuppe sammen med rosine, men hvordan syltes de??
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Kurt Olsen   :  
Hej Hans Kurt

Nu skriver du ikke om det skal være til syltetøj/marmelade eller som hele bær.

Men hvis det er som syltettøj/marmelade vil jeg tro at du kan bruge vore opskrifter på mirabeller.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-30
Spørgsmål fra   :  connie braune
Spørgsmål   :  ozzobuko
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til connie braune   :  
Hej Connie

Mon ikke du mener osso buco?? det får du i hvert fald en opskrift på herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-30
Spørgsmål fra   :  Alice
Spørgsmål   :  sortebærsyltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  Ingefær
Bemærkninger   :  


Svar til Alice   :  
Hej Alice

Jeg har en opskrift på sortebærsyltetøj som godt nok er uden ingefær, men du kunne jo skifte citron7kanel ud med ingefær?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-29
Spørgsmål fra   :  Conni Andersen
Spørgsmål   :  Restet franskbrød skinke-fisk eller andet aspargs+æghvide rørt med mayonæse og i ovnen
I opskriften indgår bl.a   :  Restet franskbrød skinke-fisk eller andet aspargs+æghvide rørt med mayonæse og i ovnen
Bemærkninger   :  
jeg mener det er næsten sådan men kan ikke huske det og har ingen opskrift høre gerne fra jer tak

Svar til Conni Andersen   :  
Hej Conni

Det er desværre ikke en opskrift som vi kender, så den kan vi ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-28
Spørgsmål fra   :  L. Jensen
Spørgsmål   :  kantinens juvel
I opskriften indgår bl.a   :  Skinke el. hamburgerryg i skiver sennep, ananas, porrer?, sød chilisovs
Bemærkninger   :  
Mærkeligt ... hvis jeg googler "Kantinens juvel" kommer jeg ind på dk-kogebogen - og så står der, at det jeg søger ikke kunne findes.....

Svar til L. Jensen   :  
Hej L. Jensen

Det er formentlig en anden bruger der har været inde og spørge om den samme opskrift, en opskrift som vi ikke har, men som også kan dække over mange variationer fra kantine til kantine.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-28
Spørgsmål fra   :  Lisbet Svendsen
Spørgsmål   :  butternut squash. Flækket. Krydret med bla spidskommen og med krydret fars i hulrummet
I opskriften indgår bl.a   :  butternut squash. Flækket. Krydret med bla spidskommen og med krydret fars i hulrummet opg derefrer bagt i ovnen. Jeg tro at det er den svenske kok niklas der lavede den. Jeg har set den i tv her i sommer. Om det er dansk eller svensk tv kan jeg ikke huske. Det behøver ikke nødvendigvis at være Niklas, der lavede retten. Der blev brugt orientalske/ marokkanske krydderier.
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbet Svendsen   :  
Hej Lisbeth

Jeg kender ikke programmet så kan ikke svare dig på om det er svensk eller dansk tv.

Jeg kender heller ikke butternutsquash, men jeg vil ikke mene at der er den store forskel på den og så de almindelige grønne squash du normalt kan købe i supermarkedet, så jeg vil sende dig en opskrift på farseret squash her.

Se opskriften her


Farseret squash kan laves i utallige variationer efter eget ønske, så måske opskriften kan hjælpe dig videre.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-28
Spørgsmål fra   :  Marianne Klint Taylor
Spørgsmål   :  Tartelletter med Ørred og rejer
I opskriften indgår bl.a   :   Tartelletter med Ørred og rejer
Bemærkninger   :  
Jeg vil lave en fest middag,har 2 Ørreder som vi har fanget og taenkte som forret noget med tarteleter med Ørred og evt nogen rejer til pynt, ikke sikker paa hvordan det skal koges eller steges. Nogen gode raad???? Tak

Svar til Marianne Klint Taylor   :  
Hej Marianne

Du kan koge eller dampe ørrederne hele, og så plukket kødet af i så hele stykker som muligt.

Vi har en opskrift på tarteletter med fiskeboller og rejer hvor du vil kunne bytte fiskebollerne ud med stykker af ørred.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-27
Spørgsmål fra   :  Karen Bertelsen
Spørgsmål   :  Op og Ned kage.
I opskriften indgår bl.a   :  Farin,pærer, der ligger i bunden af en kage, der bliver bagt i en springform. ovenpå er der en sukkerbrødslignende dej. Når kagen er bagt bliver den vendt, så pærene ligger øverst.Jeg har fået den serveret med piskefløde til.
Bemærkninger   :  
Jeg tror at den blev kendt efter at der var et Jubilæum i elektrikkerforeningen, omkring 1960.Hvor den vandt en konkurence der var udskrevet.

Svar til Karen Bertelsen   :  
Hej Karen

Vi har en kage med det engelske navn Upside down cake som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-27
Spørgsmål fra   :  tage
Spørgsmål   :  paradisæbler til snaps
I opskriften indgår bl.a   :  hvor mange paradisæbler skal der bruges til en halv brøndumsnaps ?
Bemærkninger   :  


Svar til tage   :  
Hej

Vi har en opskrift her på kogebogen som siger 20 frosne æbler til 3.5 dl vodka.

Men tror ikke det betyder det store, da den altid ville kunne fortyndes bagefter, æblerne skal bare være dækket.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-26
Spørgsmål fra   :  Fru Hansen
Spørgsmål   :  Spørgsmkål ang. Græskar
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan man blancere græskar, eller behandle dem på anden måde så man kan opbevare dem i fryseren til senere brug +

Svar til Fru Hansen   :  
Hej Fru Hansen

Du skriver desværre ikke hvad du ønsker at bruge græskaret til efter frysning. Græskar kan fryses, og behøver ikke blancering, men det mister sin sprødhed og egner sig bedst til supper eller mos.

Hvis du ønsker at lave sød eller sursyltede græskar, så er det ikke nødvendigt at fryse dem, da de har har lang holdbarhed som syltede.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-26
Spørgsmål fra   :  grethe
Spørgsmål   :  rettens navn er skrevet på græsk galatas
I opskriften indgår bl.a   :  kylling,ost
Bemærkninger   :  
sammenkogt ret ,som vi fik på rhodas

Svar til grethe   :  
Hej Grethe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på galatas.

Beklager meget
Per




2011-09-24
Spørgsmål fra   :  wanida Bach Nielsen
Spørgsmål   :  forårsrullerdej uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  ingredienser
Bemærkninger   :  


Svar til wanida Bach Nielsen   :  
Hej Wanida

I stedet for forårsrulledej kan du bruge rispapir, eller måske filodej men chek lige pakken for at se om der er æg i filodejen.

Med venlig hilsen Per




2011-09-22
Spørgsmål fra   :  henrikjnnielsen86
Spørgsmål   :  kreftedes
I opskriften indgår bl.a   :  hakket okse/svinekød, lige så stor del fintrevet kartoffel, persille, salt og peber.
Bemærkninger   :  
er vidstnok en græsk "form" for frikadelle som bliver "stegt" i olie..

Svar til henrikjnnielsen86   :  
Hej Henrik

Det må næsten være keftedes du tænker på?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-21
Spørgsmål fra   :  britta karicha
Spørgsmål   :  italiensk buddinge dessert. kommer puddersukker på toppen og brænder det af
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
italiensk buddinge dessert. kommer puddersukker på toppen og brænder det af.

Svar til britta karicha   :  
Hej Britta

Creme brule er fransk og her drysses der rørsukker oven på som brændes af, men dette er fransk.

Italiensk buddingdessert kunne være pannacotta, men denne drysse ikke med sukker og brændes af.

Jeg kan ikke helt afvise at der findes en italiensk opskrift som jeg ikke kender til som er som du beskriver.

Se pannacota her


Se opskrift på creme brule her


Med venlig hilsen
Per




2011-09-20
Spørgsmål fra   :  plet
Spørgsmål   :  Jeg søger nogle opskrifter på med poisanger.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger nogle opskrifter på med poisanger.
Bemærkninger   :  
Jeg aner ikke hvordan det staves men det er små fugle på 375-400 gr. Jeg mener det er eller anden form for vildt.

Svar til plet   :  
Hej Plet

Poussin er ikke vildt, men en lille kylling på 375-400 gram som du skriver.

Se poussinopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-19
Spørgsmål fra   :  Hans
Spørgsmål   :  Papaya/passionsfrugtsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kold suppe. Blendet papaya. Fik den med mango da passionsfrugt ikke kunne opdrives. Blev serveret med en klat vanilleis

Svar til Hans   :  
Hej Hans

Vi har en opskrift på kold mangosuppe som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-18
Spørgsmål fra   :  Lisbeth christiansen
Spørgsmål   :  Muffins med lemon curd
I opskriften indgår bl.a   :  Bl.a : Mel mandler havsalt reven citron æg usaltet smør naturel yougurt lemon curd
Bemærkninger   :  
Engelsk opskrift jeg så på dr 2 her til aften d 18. Sept men kan ikke finde en 'sikker' dansk udgave. Kan i være behjælpelig ? Mvh Lisbeth : )

Svar til Lisbeth christiansen   :  
Hej Lisbeth

Vi har ingen opskrift på muiffins med lemon curd.

Beklager meget
Per




2011-09-18
Spørgsmål fra   :  Bjarne Busk
Spørgsmål   :  appel cider
I opskriften indgår bl.a   :  kan man selv lave cider, og hvordan.
Bemærkninger   :  
Ville gerne proeve selv, hvis ikke det er for vanskeligt..Mvh Bjarne

Svar til Bjarne Busk   :  
Hej Bjarne

Dansk hjemmeproduktion har en beskrivelse af hvordan du fremstiller cider, og de har også udstyr og ingredienser til det.

Besøg dansk hjemmeproduktion her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-17
Spørgsmål fra   :  arne
Spørgsmål   :  grintehval
I opskriften indgår bl.a   :  nogen der kan hjælpe med tilberedning af grintehval +tilbehør
Bemærkninger   :  


Svar til arne   :  
Hej Arne

Vi har desværre ingen erfaring med grinteval, og ingen af vore brugere har meldt sig med hjælp, så vi kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2011-09-17
Spørgsmål fra   :  Jette Jensen
Spørgsmål   :  hokaido mammelade
I opskriften indgår bl.a   :  hokaido og måske æble
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Jensen   :  
Hej Jette

Hokaido er et lille rundt græskar, kødet er mere orange end på almindelige græskar, men ellers mener jeg ikke der er nogen nævneværdig forskel. Så du vil kunne bruge opskrifter på græskarmarmelade.

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-16
Spørgsmål fra   :  maskinsmeden
Spørgsmål   :  Græsk Æggekage
I opskriften indgår bl.a   :  æg fetaost
Bemærkninger   :  


Svar til maskinsmeden   :  
Hej Maskinsmeden

Hermed en opskrift på græsk æggekage som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-14
Spørgsmål fra   :  Kamma Melthin
Spørgsmål   :  Vinaigre de vin aromatise noix
I opskriften indgår bl.a   :  vineddike, valnødder
Bemærkninger   :  


Svar til Kamma Melthin   :  
Hej Kamma

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Vinaigre de vin aromatise noix.

Beklager meget
Per




2011-09-14
Spørgsmål fra   :  Viggo Pedersen
Spørgsmål   :  melboller
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kommer man i melboller så de kan holde til at blive frossen
Bemærkninger   :  
Har prøvet de forskellige opskrifter

Svar til Viggo Pedersen   :  
Hej Viggo

Mig bekendt skal der ikke noget i melboller for at de kan tåle at blive frosset.

Vi har brugt denne opskrift til at putte i fryseren, og de blev fine, også efter frost.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-11
Spørgsmål fra   :  Leif Bilskov Jespersen
Spørgsmål   :  Kylling m. frisk pasta i fløde
I opskriften indgår bl.a   :  Frisk pasta, kylling filet, porrer, fløde, krydderier.
Bemærkninger   :  
Fileterne brunes, frisk pasta koges, porre koges, det hele blandes sammen, fløden koger op krydderierne tilsættes, serveres. Hvad jeg kan huske, smager herre godt

Svar til Leif Bilskov Jespersen   :  
Hej Leif

Det du beskriver minder meget om opskriften kyllingefilet på cremet porrebund, så måske den kan bruges selvom den laves i ovnen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-11
Spørgsmål fra   :  Marne Revsbæk
Spørgsmål   :  Ålerullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  Ål
Bemærkninger   :  


Svar til Marne Revsbæk   :  
Hej Marne

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ålerullepølse.

Beklager meget
Per




2011-09-10
Spørgsmål fra   :  anne-marie pedersen
Spørgsmål   :  ravioli med kødsovs
I opskriften indgår bl.a   :  ravioli, kødsovs, fløde
Bemærkninger   :  
Jeg lavede for mange år siden en ret, hvor jeg kogte ravioli og lagde dem i bunden i et ildfast fad og hældte kødsovs over og sandsynligvis fløde. Det smagte fantastisk, men jeg har ikke opskriften mere!

Svar til anne-marie pedersen   :  
Hej Anne-Marie

Det er ikke en opskrift vi ligger inde med, men jeg synes også at det lyder til at du stort set selv er kommet med opskriften?

Hvis det er opskrift på kødsovs så har vi en opskrift på italiensk kødsovs her på kogebogen du måske kunne bruge, og måske det har være mornaysovs i stedet for fløde, lidt a la lasagne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-10
Spørgsmål fra   :  Hans Damm
Spørgsmål   :  Krupuk Udang
I opskriften indgår bl.a   :  Krupuk Udang
Bemærkninger   :  
Jeg spiste engang en asiatisk ret, hvortil der blev serveret nogle friturestegte rejebrød (Krupuk el. kropek) den var vældig lækker, men jeg har desværre glemt hvad den bestod af.

Svar til Hans Damm   :  
Hej Hans

Vi har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på kroepoek.

Beklager meget
Per




2011-09-08
Spørgsmål fra   :  Cindy
Spørgsmål   :  jordbærtærte
I opskriften indgår bl.a   :  Jordbær, flødeskum, kagecreme, og en bund.
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke tåle mandler, men vil gerne lave en jordbærtærte som dem fra bageren. Men alle de opskrifter jeg har kunnet finde det har været med marzerinbund, og det kan jeg ikke tåle :/

Svar til Cindy   :  
Hej Cindy

Du kan bruge en mørdejsbund, og så evt. lige give den et strøg smeltet chokolade i bunden, og så fylde med kagecreme og jordbær, og evt. flødeskum.

Se mørdejsbund her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-07
Spørgsmål fra   :  Birthe
Spørgsmål   :  Græska Spagettig
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har fået spagettig græska men har aldrig set sådan nogen så jeg hved ikke hvad jeg kan bruge dem til jeg håber i kan hjelpe mig

Svar til Birthe   :  
Hej Birthe

Mon ikke det er spaghettisquash du tænker på?

Jeg har dog aldrig haft en i hænderne, men her på kogebogen er der lidt forskellige opskirifter med den som du måske kunne bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-06
Spørgsmål fra   :  Jens Peter Rindom
Spørgsmål   :  pasta caponada
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Peter Rindom   :  
Hej Jens Peter

Hermed en opskrift på pasta cabonara

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-06
Spørgsmål fra   :  john martin pedersen
Spørgsmål   :  dybstegt kylling
I opskriften indgår bl.a   :  orliedej
Bemærkninger   :  
vordan laver man dybstegt kylling orliedej

Svar til john martin pedersen   :  
Ingredienser:
Dej:
500 g mel
1 æg
4 dl øl
2 dl lunken vand
1 dl olie
lidt salt
lidt sukker
4 stiftpiskede æggehvider
3 l olie
300 g kyllinge stykker

Fremgangsmåde:
Ingredienserne til dejen piskes sammen. Olien kommes i en gryde, og varmes op til den er meget varm.

kyllingerne kommes i dejen og derefter over i den varme olie. De får ca 3-4 min i olien.

Serveres med sursød sovs og kogte ris.






2011-09-05
Spørgsmål fra   :  marianne hansen
Spørgsmål   :  gammeldags agurkesalat
I opskriften indgår bl.a   :  hej er der nogen som har kirstens hüttermeuers opskrift på gammeldags agurkesat. min mor har haft den men kan nu ikke finde den.
Bemærkninger   :  


Svar til marianne hansen   :  
Hej Marianne

1-2 snittede agurker ligges i en lage med: 2 dl. eddike, 1 dl. sukker, 1/2 dl. kogende vand, groft salt og kværnet pebber.

måske ikke hyttemeiers, men god

connie




2011-09-04
Spørgsmål fra   :  Villy nielsen
Spørgsmål   :  hvidløjsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  løj hvidløj hvidkål tomater
Bemærkninger   :  


Svar til Villy nielsen   :  
Hej Villy

Vi har en opskrift på grønsagssuppe som indeholde de ingredienser du nævner, måske den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-03
Spørgsmål fra   :  Marie
Spørgsmål   :  Risboller
I opskriften indgår bl.a   :  Fuldkornsrismel*, majsstivelse*, olivenolie*, pulveriserede loppefrøskaller, gær, salt.
Bemærkninger   :  


Svar til Marie   :  
Hej Marie

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på risboller.

Beklager meget

Per




2011-09-02
Spørgsmål fra   :  holger nielsen
Spørgsmål   :  pramdregernes livret
I opskriften indgår bl.a   :  mørbrad evt hvidløg
Bemærkninger   :  


Svar til holger nielsen   :  
Hej Holger

Prøv at se opskriften på pramdragergryde og se om det ikke er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Eva




2011-09-02
Spørgsmål fra   :  åse varming
Spørgsmål   :  thilli con cane
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til åse varming   :  
Hej Åse

Hermed en opskrift på chili con carne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-01
Spørgsmål fra   :  Elna Larsen
Spørgsmål   :  agurker fra drivhus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
agurkerne skæres i ca. 1 cm.tykkelse. jeg tror at de måske hedder Kirsten Hyttemeiers salt agurker? rigtig gode, men det er længe siden jeg har lavet dem og kan desværre ikke huske hvordan de laves. på forhånd tak vh Elna

Svar til Elna Larsen   :  
Hej Elna

Vi har ikke opskriften på saltagurker fra Kirsten Hyttemeier, men vi har en anden opskrift på saltagurker som jeg vil sende til dig, måske du kan bruge den eller den kan hjælpe dig til at huske den du plejer at bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-09-01
Spørgsmål fra   :  Lone Søholt
Spørgsmål   :  Diabetes smørkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Søholt   :  
Hej Lone

jeg tror ikke at en smørkage kan laves diabetesvenlig uden at komme så langt fra opskriften at det ikke længere har noget med smørkage at gøre.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011