Spørgsmål efter opskrift

2010-04-30
Spørgsmål fra   :  Susan Davidsen
Spørgsmål   :  brød med græskarkerner
I opskriften indgår bl.a   :  Græskarkerner, evt. grahamsmel
Bemærkninger   :  
Jeg ønsker opskrifter på hjemmebagte brød med græskarkerner og alle former for mel, helst hvor grovmel, graham- og rugmel indgår

Svar til Susan Davidsen   :  
Hej Susan

Jeg har fundet en opskrift frem på græskarbrød som jeg selv synes minder om rugbrød, men den indeholder meget grov mel så jeg håber det er noget lignende du ønskede.

Se opskriften her

Ellers prøv at gå ind under menupunktet opskrifter og søg på græskarkerner i tøm køleskabet funktionen.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  gudrun Skjødt
Spørgsmål   :  Italiensk Oksegtyde
I opskriften indgår bl.a   :  kanel + nelliker + lauerbærblade + rødvin
Bemærkninger   :  


Svar til gudrun Skjødt   :  
Hej Gudrun

Vi har en opskrift på oksegryde som godt nok ikke er anført som italiensk, men ellers så minder den meget godt om det du beskriver med hensyn til ingredienser.

Opskriften er godt nok stor men det burde være muligt at skære den ned til f.eks. 8

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  Per Richs-Jensen
Spørgsmål   :  svesker i rødvinslage
I opskriften indgår bl.a   :  rødvin,appelsiner,citroner,sukker, kanelstang + svesker uden sten
Bemærkninger   :  
ønsker fremgangsmåde og blandingsforholdet

Svar til Per Richs-Jensen   :  
Hej Per

Hermed en opskrift på svesker i rødvinslage

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  molini
Spørgsmål   :  vegetar sovs til spegetti
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til molini   :  
Hej Molini

Vi har for nyligt afprøvet en vegetaropskrift shii-take i kokos som vi snakkede om at den fint ville kunne bruges som en vegetarisk udgave af kødsoves, så den vil jeg sende til dig og håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  Bjørnsfeldt
Spørgsmål   :  hel elgsdyr kølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har en hel frossen kølle af elgsdyr i fryseren, som vi har fået af en god ven. Den vejer 2,7 kg med ben. Hvordan kan man tilberede den?

Svar til Bjørnsfeldt   :  
Hej Bjørnsfeldt

Vi har ingen erfaring med elgkød, men der ligger nogle enkelte opskrifter med elg som du måske kan bruge en eller flere af.

Se elgopskrifter her


Kan du ikke finde en opskrift her du synes om, så prøv at kig under rådyr, dådyr eller kronhjort, og hvis ikke som hele stege så smager det altid godt med en vildtgullasch.

Jeg under mig lidt over at du skriver at det er en hel elgsdyrkølle, jeg ville have troet at en hel kølle vejede mere end 2,7 kg.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  lucas
Spørgsmål   :  kold kartoflesalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lucas   :  
Hej Lucas

Der findes rigtig mange opskrifter på kold kartoffelsalat, så jeg har lavet en søgning på navnet kold kartoffelsalat som jeg vil sende til dig her som et link.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-30
Spørgsmål fra   :  juliettango
Spørgsmål   :  Udskæring af lam
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået foræret 1/2 lam. Lammet er flækket på langs. Hvordan skal jeg partere det, altså, hvor skærer man. Findes der måske en planche? Jeg håber virkelig at høre fra jer, da jeg aldrig har haft med lammekød at gøre før.
Bemærkninger   :  
Noget til grillen og noget til gryde og pande. Mvh juliettango

Svar til juliettango   :  
Hej Juliettango

Du har jo sikkert udskåret lammet da jeg ikke regner med du kan have et helt halvt lam i fryseren.

Men vi har faktisk en håndtegnet planche af udskæring af lam, som du finder under menupunktet teknik, og her under udskæringer.




Se opskrifter på lam her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-28
Spørgsmål fra   :  morten glud
Spørgsmål   :  honningglaseret lammekølle i gril
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til morten glud   :  
Hej Morten

Honningmarinade


Og så har vi en opskrift på grillet lammekølle som jeg mener du kan bruge med honningmarinaden i stedet for den som står beskrevet i opskriften, men så ellers følge fremgangsmåden.

Grillet lammekølle

Med venlig hilsen
Per




2010-04-28
Spørgsmål fra   :  Jeanette
Spørgsmål   :  Æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser en opskrift på æbleskiver, som er hvedefri. Der må gerne være gluten i, bare ikke nogen af hvede-typerne.

Svar til Jeanette   :  
Hej Jeanette

Hermed en opskrift på hvedefrie æbleskiver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-27
Spørgsmål fra   :  louise
Spørgsmål   :  vannile-raket
I opskriften indgår bl.a   :  øhhm jeg tror det er med kakao og isterninger og self. vanille
Bemærkninger   :  
jeg har prøvet den på en svensk cafe. for lidt tid siden og den smagte vidunderligt! håber i kan hjælpe mig! :)

Svar til louise   :  
Hej Louise

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på vanilleraket.

Beklager meget
Per




2010-04-27
Spørgsmål fra   :  Morten Poulsen
Spørgsmål   :  Røget Oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad
Bemærkninger   :  
Opskrift på varmluftsrøgning af oksemørbrad.

Svar til Morten Poulsen   :  
Hej Morten

Med hensyn til røgning så plejer vi at henvise til hjemmesiden der hedder røgeovnens venner, de har næsten alt omkring røgning.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-27
Spørgsmål fra   :  Eva Frandsen
Spørgsmål   :  roast beef som pålæg
I opskriften indgår bl.a   :  Vi skal have guldbryllup i juli, og jeg vil gerne tilberede vores pålæg selv, vi har netop inviteret børn og svigerbørn til at holde ferie i en lejrbygning en hel uge.
Bemærkninger   :  
da det er dyrere at købe afskåret pålæg end at købe hele stykker vil jeg gerne vide:hvad er det bedste stykke oksekød når det skal kunne skæres til pålæg,har du evt. en opskrift eller godt råd. MVH eva F

Svar til Eva Frandsen   :  
Hej Eva

Når det skal skæres til pålæg så betyder det ikke alverden hvilket stykke du bruger, men oksemørbrad er klart det bedste, men inderlår som slagteren gerne bruger til roastbeef er ok, men det skal skæres meget tyndt.

Se opskrift på kogt roastbeef her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-27
Spørgsmål fra   :  Eva Andresen
Spørgsmål   :  Bison tunge
I opskriften indgår bl.a   :  Bison tunge
Bemærkninger   :  
Jeg har en bison tunge,som jeg ikke ved hvordan jeg skal lave. Jeg ved heller hvilket tilbehør der skal til.Det skal bare ikke være alt for besværligt. Venlig hilsen Eva.

Svar til Eva Andresen   :  
Hej Eva

Bisontunge har vi godt nok aldrig prøvet, men mon ikke den skal behandles som oksetunge.

Dertil har vi lidt forskellige opskrifter som jeg vil sende et link til her.

Se oksetungeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-27
Spørgsmål fra   :  Bente Jepsen
Spørgsmål   :  fynsk æblekage er en gammel glutenflour opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  fynsk æblekage er en gammel glutenflour opskrift jeg har lidt svært ved at læse hvad der er produkterkopi af kopi
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Jepsen   :  
Hej Bente

Vi har 2 opskrifter på fynsk æblekage, men om der er en af dem som er fra glutenflour kan jeg ikke vurdere, men måske en af dem kan bruges.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-25
Spørgsmål fra   :  leif pedersen
Spørgsmål   :  galunga
I opskriften indgår bl.a   :  En svineskank kogt med kål peberrod måske rødbeder
Bemærkninger   :  
polsk ret man kan få næsten alle vegne, både på polens færgen og i stetin. hvor vi ha fået det flere gange. det er nærmest en nationalret.

Svar til leif pedersen   :  
Hej Leif

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på galunga.

Beklager meget
Per




2010-04-24
Spørgsmål fra   :  Mette Sørensen
Spørgsmål   :  Vandbakkelseskrans med Rejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne tænke mig at lave den som forret, hvad skal man evt pynte den med ? Og hvad lægger man indeni sammen med Rejerne ? Tak

Svar til Mette Sørensen   :  
Hej Mette

Hermed en opskrift på vandbakkelser.
Se opskriften her

Af fyld kan du lave en rejesalat og der vil rejesalaten fra denne opskrift passe meget fint.

Se opskriften her


Du laver vandbakkelsen som en krans og fylder rejesalaten i hullet i midten, og til pynt kan du så bruge citroner og dild.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-24
Spørgsmål fra   :  Ole Olsen
Spørgsmål   :  Iransk sommersalat
I opskriften indgår bl.a   :  Ingen Idé
Bemærkninger   :  
Set i "Invitér 4 til middag

Svar til Ole Olsen   :  
Hej Ole

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Iransk sommersalat.

Beklager meget
Per




2010-04-22
Spørgsmål fra   :  jettemor
Spørgsmål   :  hvor mange gram ca beregner man på decerter ... her hjemmelavet is .. hjælpppp
I opskriften indgår bl.a   :  hvor mange gram ca beregner man på decerter ... her hjemmelavet is .. hjælpppp
Bemærkninger   :  


Svar til jettemor   :  
Hej Jette

Det er meget svært at sætte et nøjagtigt tal eller vægt på da der er meget stor forskel på hvor meget is en person spiser. Men ½ liter pr. person eller 2-300 gram, hvis det kun er is, skal der serveres frugt eller andet til kan du beregne lidt mindre is.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-22
Spørgsmål fra   :  Aase Christiansen
Spørgsmål   :  Svinekam m/ svær stegt i ovn med æbler og løg.
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekam m/ svær stegt i ovn med æbler og løg.
Bemærkninger   :  


Svar til Aase Christiansen   :  
Hej Aase

Jeg mangler godt nok noget beskrivelse af hvad du har tænkt dig med opskriften, hvis det ikke blot er at stege en svinekam sammen med æbler og løg. Hvad er det du er i tvivl om?

Med venlig hilsen
Per




2010-04-20
Spørgsmål fra   :  Nancy Pedersen
Spørgsmål   :  hjemmelavet citronolie
I opskriften indgår bl.a   :  God olie, citronskal, evt. citronsaft.Andet ?
Bemærkninger   :  


Svar til Nancy Pedersen   :  
Hej Náncy

Du har jo faktisk selv givet opskriften.

En god olivenolie røres med revet citronskal, tilsættes evt. kviste af timian eller rosmarin efter smag.

Kan kommes på flaske og gemmes til senere brug.
Olivenolie skal stå mørkt men ikke i køleskab.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-19
Spørgsmål fra   :  Constance Musante
Spørgsmål   :  Kærnemælkshonning
I opskriften indgår bl.a   :  kærnemælk,hvor meget? noget pulver (gryn ) af en slags ?
Bemærkninger   :  
skulle koge meget længe, for børnene skulle skiftes til at rører. så blev det til en lyssebrun mase som kunne smøres på rugbrød, næsten som Nutella i dag.

Svar til Constance Musante   :  
Hej Constance

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tykmælkshonning.

Beklager meget
Per




2010-04-19
Spørgsmål fra   :  Anne Høybye
Spørgsmål   :  nøddepate med champignoner
I opskriften indgår bl.a   :  Nødder - fløde - løg - lidt kogte ris
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Høybye   :  
Hej Anne

Vi har en opskrift på nøddepostej som ud over navnet kunne være den som du søger. så den vil jeg sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-18
Spørgsmål fra   :  albjerg
Spørgsmål   :  kængurubøf
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hovedret

Svar til albjerg   :  
Hej Albjerg

Hermed en opskrift på kængurosteaks som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-17
Spørgsmål fra   :  Meida Byg
Spørgsmål   :  craemolata (eller lignende)
I opskriften indgår bl.a   :  feta ost (smuldret) persille hvidløg cironskal og saft
Bemærkninger   :  
bruges som topping

Svar til Meida Byg   :  
Hej Meida

Vi har en opskrift på gremolata, men der er ikke fetaost i, men det kan du jo vælge at blandet i.

Se opskiften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-16
Spørgsmål fra   :  Irma Henriksen
Spørgsmål   :  Pølse gullasch
I opskriften indgår bl.a   :  pølser og grøntsager
Bemærkninger   :  


Svar til Irma Henriksen   :  
Hej Irma

Hermed en opskrift på pølsegullasch.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-16
Spørgsmål fra   :  erik jensen
Spørgsmål   :  består af oksekød, kartofler, løg, bacon og sættes i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  består af oksekød, kartofler, løg, bacon og sættes i ovn
Bemærkninger   :  


Svar til erik jensen   :  
Hej Erik

Det er ikke muligt at finde frem til en opskrift ud fra dísse oplysninger.

Beklager meget
Per




2010-04-15
Spørgsmål fra   :  Maria Klemmensen
Spørgsmål   :  måle enhed
I opskriften indgår bl.a   :  100 g sukker hvad svare det til hvis man vil bruge sødemiddel(LANDLORD eller Hermesetas Sweeteners???
Bemærkninger   :  


Svar til Maria Klemmensen   :  
Hej Maria

Landlord kender jeg ikke, men Hermesetas Sweeteners tabletterne svarer til 5 gram pr. tablet.

Ellers se deres hjemmeside her.

Men jeg ville da mene at de informationer stod på pakningerne?

Med venlig hilsen
Per




2010-04-15
Spørgsmål fra   :  lene.schwartz
Spørgsmål   :  irskstuning
I opskriften indgår bl.a   :  kød.hvidkål.gullerødder.porre.kartofler
Bemærkninger   :  


Svar til lene.schwartz   :  
Hej Lene

Jeg har fundet en opskrift frem på irsk stuvning som jeg håber du vil synes om. Du skriver porrer på som ingrediens, og det kan du selvfølgelig godt bruge, men opskriften jeg sender bruges der løg i og det mener jeg også er det mest rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-14
Spørgsmål fra   :  Lone Christoffersen
Spørgsmål   :  Dessert Straticella is
I opskriften indgår bl.a   :  Send venligst opskrift, pft. Lone
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Christoffersen   :  
Hej Lone

Hermed en opskrift på stracciatella som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-14
Spørgsmål fra   :  Marianne Dalsgaard
Spørgsmål   :  kumquat marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Kumquat (lille appelsin/mandarin) sukker, evt, koncerveringsmiddel.
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Dalsgaard   :  
Hej Marianne

Hermed en opskrift på kumquat marmelade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-14
Spørgsmål fra   :  hifza
Spørgsmål   :  tagleter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hifza   :  
Hej Hifza

Jeg vil tro at det er tarteletter du mener, men er det tarteletfyld eller selve tarteletterne du søger?

Opskrifter på fyld

Hjemmelavede tarteletter

Med venlig hilsen
Per




2010-04-14
Spørgsmål fra   :  Beate Verwiebe
Spørgsmål   :  kartoffelkage
I opskriften indgår bl.a   :  lille rund lagkagebund toppet med smørcreme? evt. flere lag?overtrukket med marcipan og sigtet kakaopulver
Bemærkninger   :  
Tak for hjælpen

Svar til Beate Verwiebe   :  
Hej Bente

Hermed en opskrift på kartoffelkager som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-12
Spørgsmål fra   :  Lis Kondrup
Spørgsmål   :  Hvad hedder sigtemel på engelsk ?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvad hedder sigtemel på engelsk ?

Svar til Lis Kondrup   :  
Hej Lis

Sigtemel heder Bolted rye flour på engelsk.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-11
Spørgsmål fra   :  hala
Spørgsmål   :  drommekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hala   :  
Hej Hala

Hermed en opskrift på drømmekage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-11
Spørgsmål fra   :  Charlotte Nielsen
Spørgsmål   :  Polarsnitter
I opskriften indgår bl.a   :  Minder om hindbærsnitter, blot med en form for smørcreme og syltetøj mellem. Desuden er der marcipan på toppen
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Nielsen   :  
Hej Charlotte

Vi kender ikke polarsnitter, men måske du kunne prøve dig frem med mørdejsbunden fra en af opskrifterne på hindbærsnitter, lade bunden afkøle og lægge den sammen med smørcreme og syltetøj som du skriver, og så rulle noget marcipan tyndt ud og lægge over, smør evt. et tyndt lag smørcreme på den øverste dejstykke så at marcipanen kan hænge ved.

Med venlig hilsen
Per


hej charlotte jensen :)

efter en del søgen har jeg fundet ud af at det vi i nordjylland kalder polarsnitter (kommer selv oprindeligt derfra) hedder rigtigt Nuernberg-snitte :)

der er fx en opskrift her

Med venlig hilsen
Nicole




2010-04-10
Spørgsmål fra   :  Maja
Spørgsmål   :  Puff Sukker
I opskriften indgår bl.a   :  sukker og bagepulver? Hvordan laver man puf sukker, (der springer på tungen)
Bemærkninger   :  


Svar til Maja   :  
Hej Maja

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til en opskrift på pufsukker.

Beklager meget
Per




2010-04-10
Spørgsmål fra   :  Rici Nielsen
Spørgsmål   :  Høns i asparges i tarteletter til 50 personer
I opskriften indgår bl.a   :  høns og asparges, tarteletter
Bemærkninger   :  
håber at få svar hurtig.Skal lave det den 15/4 2010

Svar til Rici Nielsen   :  
Hej Rici

Jeg har fundet en opskrift frem på høns og asparges i tarteletter, som jeg håber du vil synes om. Opskriften har mulighed for at ændre antallet af personer, så du nemt kan gange op.

Se opskriften her

Du får en også en opskrift med på kogning af høne, bruger du kyllinger kan du nøjes med 1 times kogetid, og jeg ville regne med 1 kylling på 1200 g. til 500 g. rent kyllingekød.

Se kogning her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-08
Spørgsmål fra   :  Jannie Bartels
Spørgsmål   :  auberginer med oksekødsfyld
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jannie Bartels   :  
Hej Jannie

Hermed en opskrift på fyldte auberginer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-08
Spørgsmål fra   :  Alice Nybo Knudsen
Spørgsmål   :  Fransk citrontærte
I opskriften indgår bl.a   :  Mørdej Citronkrem og Morengs
Bemærkninger   :  
Tærte vist d.6 april. surt- surt.

Svar til Alice Nybo Knudsen   :  
Hej Alice

Du tænker måske på brødrene Price, jeg har i hvert fald fundet frem til en tærte som jeg tror er den du søger.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-08
Spørgsmål fra   :  marianne Friis
Spørgsmål   :  tun sasimi
I opskriften indgår bl.a   :  rå tun der er marineret
Bemærkninger   :  
så programmet 4 stjernet middag på tv 5, hvor baronesse Caroline Flemming, lavede marineret rå tun til forret

Svar til marianne Friis   :  
Hej Marianne

Jeg mener ikke at sashimi er marineret, hvad caroline har gjort kan jeg ikke svare for.

sashimi, (jap., af sashi 'spid' og mi 'krop, skært kød'), japansk ret af rå fisk og skaldyr, der er udskåret efter strenge forskrifter af sashimikokke med op til 30 års kokkeuddannelse. Sashimi serveres med udskårne grøntsager, sojasauce og wasabi; ofte som forret til sushi.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-08
Spørgsmål fra   :  Laila Anja Frandsen
Spørgsmål   :  Chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  RIGTIG chokolade
Bemærkninger   :  
Jeg vil meget gerne have en opskrift på en sund/fedtfattig chokoladekage med RIGTIG chokolade (mørk) i stedet for kakao. Den skal ikke være med frugter eller grøntsager - bare en ganske almindelig god, lækker chokoladekage uden for meget fedt. Kan det ikke lade sig gøre, vil jeg gerne selv prøve at lave en opskrift om, så den bliver sundere. Men problemet er, at jeg ikke ved, hvad målene svarer til, hvis jeg fx vil erstatte sukkeret med SØD? Og hvad kan jeg erstatte margarinen med? Kan jeg erstatte kakao med rigtig mørk chokolade, og hvor meget skal jeg ca. bruge? Håber meget i kan hjælpe mig.

Svar til Laila Anja Frandsen   :  
Hej Laila

Mener ikke at du kan bruge SØD i bagværk, men der er sødemiddlerne ATWEL og Perfect Fit som er sukker og fedterstatning, som kan bruges til bagværk, de to produkter ligner hinanden så du kan selv vælge hvilket du bruger.

Ved at bruge et af disse produkter kan du erstatte alt sukkeret og en del af fedtstoffet, for at få den rigtige konsistens kan du bruge lidt fromage frais eller andet fedtfattigt surmælksprodukt.

Det skal dog siges at sødemidlerne ikke kan piskes og skal blandes i sammen med melet, hvis du pisker det får du en stor klump.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-05
Spørgsmål fra   :  inge jørgensen
Spørgsmål   :  smørgåstherte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til inge jørgensen   :  
Hej Inge

Smørgårstherte må næsten være den vi har under navnet smörgåstårta og som på dansk er en sandvichlagkage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-05
Spørgsmål fra   :  andreas p. nielsen
Spørgsmål   :  Monarch gryde
I opskriften indgår bl.a   :  Tror det er skært oksekød, lagt i en god sovs med tomatpure, krydderier m.m. Minder lidt om en blød gullasch (eller mild chili con carne). Serveres med kartoffelmos (eller ris). Krydret behageligt og afstemt. Har bl.a. spist retten på Monarch v/Slagelse.
Bemærkninger   :  


Svar til andreas p. nielsen   :  
Hej Andreas

Jeg vil tro at det er en blød gullasch (eller mild chili con carne) som du skriver, blot opkaldt efter restauranten, og vi kan desværre ikke hjælpe med en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-05
Spørgsmål fra   :  Lora Radmer Andersen
Spørgsmål   :  røget culottesteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lora Radmer Andersen   :  
Hej Lora

Der er en hjemmesider som heder røgeovnens venner som vi plejer at henvise til når det er spørgsmål om rygning, her finder du masser af opskrifter og info omkring røgning.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-04
Spørgsmål fra   :  Anni Lunde
Spørgsmål   :  Opskrifter på mad fra 50-60 erne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Lunde   :  
Hej Anni

Vi har desværre ingen informationer omkring hvornår opskrifterne stammer fra, så det kan jeg ikke hjælpe med.

Beklager meget
Per




2010-04-03
Spørgsmål fra   :  Sonja Svendsen
Spørgsmål   :  Ingefærsyltede galia og honning melon
I opskriften indgår bl.a   :  Galia melon, honning melon frisk ingefær
Bemærkninger   :  


Svar til Sonja Svendsen   :  
Hej Sonja

Vi ha sjovt nok en opskrift på ingefærsyltet ananas som vi mener du kan bruge som lage til melonen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-03
Spørgsmål fra   :  Sonja Svendsen
Spørgsmål   :  Ananas syltet i whisky
I opskriften indgår bl.a   :  Ananas Whisky rørsukker
Bemærkninger   :  


Svar til Sonja Svendsen   :  
Hej Sonja

Vi har en opskrift som vi mener at du kan bruge med lidt ændringer. Vi har ikke prøvet at sylte ananas, men vi ville råsylte dem som blommer ne i opskriften her.

Ananasen skrælles og skæres i skiver, stokken skæres ud og ananassen lægges i rene atamonskyllede glas og overhældes med den varme lage.

Selageopskrift her

Til lagen skifter du sukkeret ud med rørsukker og rommen ud med whiskey, og citronen undlader du helt.

Med venlig hilsen
Per




2010-04-03
Spørgsmål fra   :  Ritta Freund Christensen
Spørgsmål   :  Pæremarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Har du opskifts til pæremarelad ?
Bemærkninger   :  


Svar til Ritta Freund Christensen   :  
Hej Ritta

Vi har nogle forskellige opskrifter på pæremarmelade som jeg vil sende dig et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-02
Spørgsmål fra   :  Irma Andersen
Spørgsmål   :  lammekølle a la Provence
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Irma Andersen   :  
Hej Irma

Vi har flere opskrifter på lammekølle provence. Jeg sender dig et link til dem alle, så har du mulighed for at vælge den du synes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-02
Spørgsmål fra   :  Birgit Sørensen
Spørgsmål   :  Zanderfilet
I opskriften indgår bl.a   :  En fiskeret, der tilbydes i Tyskland. Den består af hvidt kød og smager himmelsk. Hvad er "sandart" det er det tyske navn på fisken. Hvad er det på dansk
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Sørensen   :  
Hej Birgit

Sandart er navnet på fisken. det er en ferskvandsfisk og jeg sætter et link til gode opskrifter til tilberedning.

http://www.fiskeopskrift.dk/index.php?site=sider/sandart.php

Med venlig hilsen
Mette




2010-04-02
Spørgsmål fra   :  jette
Spørgsmål   :  kyllingsuppe som man får på kineser restaurant
I opskriften indgår bl.a   :  kylling
Bemærkninger   :  


Svar til jette   :  
Hej Jette

Jeg må jo erkende at jeg ikke spiser meget på kineserrestaurant, så jeg kender ikke kyllingesuppen, men jeg kunne tænke mig at den er forskellige fra restauranttil restaurant, så jeg vil sikkert ikke kunne ramme den helt rigtige selv hvis vi havde en opskrift på kinesisk kyllingesuppe, hvilket vi desværre ikke har.

Men vi har flere andre opskrifter på kinesisk suppe, og det kunne være at der var en af disse som lignede trods de andre navne?

Se kinasupper her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-02
Spørgsmål fra   :  jette
Spørgsmål   :  gammeldags saltet rulleflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  svinekød
Bemærkninger   :  


Svar til jette   :  
Hej Jette

Jeg er ikke sikker på hvad du mener med saltet rulleflæsk, men det kunne være rullepølse du tænker på?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per


Et stykke slag i stribet flæsk,den strøs med salt, og lidt nitrit sål, og peber, dernæst legger jeg husblas over det hele, så hakket jeg to løg, det fordeler jeg hele vejen mit på, så syr jeg den med bomuldsgarn, trækker en net over (pølsenet) Den lægges i saltlage 3 døgn.

saltlage:
2koppe salt
3/4 kop sukker
2 tskf nitrit salt
1-2 l vand

det varmes, og piskes, til det næsten er opløst, køles lidt, dernæst lægges rulleflæsken i lagen, der hældes vand i så det dækker.

Tages derefter op og koges i rent vand, til det slipper gaflen. Spises med sennep og rugbrød.

Med venlig hilsen
tove pedersen




2010-04-02
Spørgsmål fra   :  Ulla Nielsen
Spørgsmål   :  Hawaii kylling
I opskriften indgår bl.a   :  Kyllingfillet, ananas, ost
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Nielsen   :  
Hej Ulla

Vi har en opskrift på hawaii kylling som godt nok ikke indeholder ost, men måske du kan bruge den alligevel?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-04-01
Spørgsmål fra   :  steem
Spørgsmål   :  lammekølle med flødekartofler i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  lammekølle hvidløg kartofler løg fløde
Bemærkninger   :  


Svar til steem   :  
Hej Steem

Hermed en opskrift på lammekølle med kartofler.

Det er ikke flødekartofler som du ellers efterlyser, og hvis det skal være det så synes jeg du skulle kigge på de mange opskrifter med lammekølle som vi har, og vælge en heraf, og så en opskrift på flødekartofler ved siden af, her bør du ikke lægge lammekøllen oven på kartoflerne som i denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010