Spørgsmål efter opskrift

2010-02-28
Spørgsmål fra   :  jane lisa lind larsen
Spørgsmål   :  rutebilkage
I opskriften indgår bl.a   :  rutebiler,lagkagebunde,flødeskum
Bemærkninger   :  


Svar til jane lisa lind larsen   :  
Hej Jane

Det må være rutebilslagkage som du tænker på, så den sender jeg en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-28
Spørgsmål fra   :  Jytte Baslund
Spørgsmål   :  Nøddekage med mousse af passionsfrugt og appelsin
I opskriften indgår bl.a   :   nødder psssionsfrugter appelsiner hvid chokolade piskefløde
Bemærkninger   :  
er set i et blad under overskrift NYTÅRSMENU

Svar til Jytte Baslund   :  
Hej Jytte

Vi har en opskrift på nøddekage som jeg kunne tænke mig var den som blev brugt, hertil kan der serveres forskelligt tilbehør efter eget ønske.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-28
Spørgsmål fra   :  Nete Pedersen
Spørgsmål   :  Vildtgryde
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mener der bl.a.skulle champignon i, men det er mere stege/kogetid jeg er i tvivl om
Bemærkninger   :  


Svar til Nete Pedersen   :  
Hej Nete

Stegetiden kan væriere meget an på udskærringen og på dyret, men en vildtgryde skal koge til kødet er mørt, og det kan variere fra 2-3 timer, det er bedre at det får for meget end for lidt, det må bare ikke koge i stykker.

Skal du koge 2-3 timer er det bedst ikke at tilsætte mel før en til allersidst da det så har en tendens til at brænde fast i bunden.

Og så skal du sørge for at spæde til med vand under kogningen så gryden ikke koger tør.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-27
Spørgsmål fra   :  Birthe
Spørgsmål   :  fransk navn
I opskriften indgår bl.a   :  smør og poudre sukker, appelsinsaft, mel,æg
Bemærkninger   :  
smør og sukker skulle blandes/røres med en træslev( dette var vigtigt, opskrift på fransk

Svar til Birthe   :  
Hej Birthe

Det er ikke en fremgangsmåde eller ingredienser som siger os noget.

Beklager meget
Per




2010-02-25
Spørgsmål fra   :  Peter
Spørgsmål   :  schwartzbrot
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Peter   :  
Hej Peter

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på schwartzbrot .

Beklager meget
Per




2010-02-25
Spørgsmål fra   :  Quisti10
Spørgsmål   :  Leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har komplet samling af chefkokken samlet omkring 1977, men har desværre mistet gruppe 21 kort 11 håber i kan hjælpe mig. Det er den bedste leverpostej der findes. Har lavet den utallige gange. M.v.h. A.Q.

Svar til Quisti10   :  
Hej Quisti

500g svinelever
250g fersk spæk
1 stort løg
4 ansjoser
100g smør el. margarine
1 dl hvedemel
4 dl mælk
2 æg el.2-3 æggehvider
salt
peber
1 tsk.sukker

Hak spækket 1 til 2 gange igennem kødhakkemaskinen.Hak leveren 1 gang sammen med løg og ansjoser. I en gryde smeltes smør el. margarine, melet tilsættes og der spædes med mælken. Kog opbagningen godt igennem og kom det hakkede spæk i, så det smelter let.

Tag gyden fra varmen og tilsæt lever/løg/ansjoser/æg/krydderier og sukker.

Hæld massen i forme (3 stk a´1 l.)Bag ved 175 gr. i ca 1 tm. ( evt i vandbad).

Husk; at når leverpostej nedfryses, bør den være rå. Bag dem efterhånden. Bagte leverposteje bliver tørre ved nedfrysning.

Med venlig hilsen
Hanne




2010-02-24
Spørgsmål fra   :  Jette Marie Larsen
Spørgsmål   :  glutenfri vandbakkelser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Marie Larsen   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at fidne frem til en opskrift på glutenfrie vandbakkelser.

Beklager meget
Per

Her er en opskrift fra www.lundgaard-kjoeller.dk/side2.htm

Vandbakkelser:
2 dl vand50g margarine
100g glutenfri melblanding
3store eller 4 små æg
En kvart tsk. Salt
Velsignes med en knivspids sukker.

Dejen laves som ved almindelige vandbakkelser, dog skal det ikke bages igennem på kogepladen , men tages af så snart al det glutenfrit mel er opsuget af vandet og margarinen. Afkøles let og 1 æg røres i ad gangen. Formes på bagepapir som en kage-mand eller -kone. Eller sprøjtes med sprøjtepose som små boller på bagepapir. Bages ved 225 gr. I alm. ovn, eller ved 200 gr. I varmluftovn. !!!OBS-OBS-OBS!!! Vær opmærksom på at ved varmluft vil bollerne af denne dej, begynde at blæse rundt i ovnen frit imellem hinanden, lidt før de er færdige, da de bliver luftige og margarinen smører dem i bunden imens de bages!

Denne opskrift er afprøvet d.27./7.-2003, og er god som kagekone/mand pyntet med glasur og slik!




2010-02-24
Spørgsmål fra   :  børge
Spørgsmål   :  millionbøf
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til børge   :  
Hej Børge

Jeg sender dig kokkens opskrift på millionbøf som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-24
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  jens brød
I opskriften indgår bl.a   :  hvedemel, sukker, vand, veg, fedstof, sirup, hævemiddel E503, nelliker.
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej ??

Det ville havde været rart hvis du havde skrevet hvad du ønskede, det er et brød ja, men ??

Mvh Per




2010-02-24
Spørgsmål fra   :  Hanne Hønnicke
Spørgsmål   :  citronmousse tærte
I opskriften indgår bl.a   :  fin citronmousse bund (dej?) i springform (ikke nødvendigvis marcipan) pynt: hindbær, flødeskum i kanten
Bemærkninger   :  
Set 24/2-2010 i et Ophrah Winfrey tv-show på kanal 4, fra markeder i Texas, hvor den vandt 1.prisen som en meget cremet og speciel kage, skåret som en lagkage. Tak for hjælpen - venlig hilsen Hanne

Svar til Hanne Hønnicke   :  
Hej Hanne.

Har fundet følgende på Opray's hjemmeside - godtnok på engelsk, men mon ikke det kan bruges.

. Dorothy Lacefield's delicious lemon pie won Best of Show at the State Fair of Texas and tied for the title of Oprah and Gayle King's "Best of the Best."

. Servings: Makes 8 servings

Ingredients:


Crust:
•3/4 cup toasted almonds , ground
•6 Tbsp. butter , melted
•1 1/4 cup graham cracker crumbs
•1 tsp. grated lemon peel

Lemon Curd:
•1 cup sugar
•4 large egg yolks , lightly beaten
•1 Tbsp. grated lemon peel
•1/2 cup butter , cubed
•1 cup fresh lemon juice
•2 bars (4 ounces each) white chocolate , chopped
•2 cups heavy whipping cream
•8 ounces cream cheese , softened

Lemon Topping:
•1/2 cup sugar
•1 large egg
•3 Tbsp. butter , cut up
•1 large egg yolk
•2 Tbsp. lemon juice
•1/2 tsp. lemon peel

Directions:
To make crust: Preheat oven to 350°. Butter a 10-inch pie plate. In a medium mixing bowl, combine almonds, crumbs, butter and lemon peel. Press evenly on bottom and sides of pie plate. Bake at 350° degrees for 9 to 10 minutes. Cool completely.

To make lemon curd: Bring sugar, lemon peel and juice to a boil in a heavy 3 1/2-quart saucepan over medium-high heat. Remove from heat and gradually whisk about 1/4 hot juice mixture into egg yolks; add egg yolk mixture to remaining hot juice mixture, whisking constantly until well blended. Place saucepan over medium heat and cook, whisking constantly, at least 10 or 12 minutes (mixture will be pudding-like in thickness). Add butter, in 6 batches, whisking constantly until butter melts and mixture is well blended after each addition. Remove from heat and pour mixture through a wire-mesh strainer into a bowl. Place plastic wrap directly on warm curd (to prevent a film from forming); chill 3 hours. Make about 1 1/3 cups.

Microwave white chocolate in a small, microwave-safe bowl at high for 1 1/2 minutes or until melted and smooth, stirring at 30-second intervals.

Beat softened cream cheese at medium speed with an electric mixer until light and fluffy. Add melted chocolate and beat until blended, stopping to scrape down sides. Add lemon curd and beat until blended.

Beat heavy cream at high speed with an electric mixer until soft peaks form. Gently fold into lemon mixture. Spoon mixture into prepared crust, mounding mixture in center of crust. Chill 3 hours.

To make lemon topping: Combine sugar, butter and lemon juice in top of double boiler. Set over pan of simmering water and stir until sugar dissolves and butter melts. Beat egg, yolk and lemon peel in bowl until well blended. Gradually whisk warm butter mixture into egg mixture. Return mixture to double boiler and cook over simmering water until topping is thick, stirring constantly, about 10 minutes; do not boil. Transfer topping to bowl, whisking to smooth. Press plastic wrap directly onto surface of topping and chill until cold.

Remove pie from refrigerator. Spread with Lemon Topping. Chill for at least 1 hour. Garnish with sweetened whipped cream, lemon wedges and fresh raspberries.

Mvh Lynge




2010-02-23
Spørgsmål fra   :  Annelise
Spørgsmål   :  Pytt i Panna
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, løg, tomater, æg
Bemærkninger   :  
En slags svensk biksemad

Svar til Annelise   :  
Hej Annelise

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-22
Spørgsmål fra   :  Lillian Madsen
Spørgsmål   :  karrisalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lillian Madsen   :  
Hej Lillian

200 g mayonnaise
½ dl creme fraiche 18%
5 stk fint hakkede æg
1 stk æble hakket fint samt fint hakket løg og lidt bladselleri.

Du pynter med løg og kabers måske 1 eller 2 drue agurker.

MVH Skøtt




2010-02-21
Spørgsmål fra   :  Lone Schou
Spørgsmål   :  Fedtfattig stuvet hvidkål
I opskriften indgår bl.a   :  Søger en opskrift på fedtfattig stuvet hvidkål
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Schou   :  
Hej Lone

Jeg sender dig en opskrift på stuvet hvidkål hvor der bruges mælk og ingen fløde. Ønsker du den mere fedtfattig kan du udskifte halvdelen af mælken med kogevand fra kålen og undlade smørret.

Se opskriften her

Hvis du beregner næringsindholdet kan det sagtens være at retter med hvidkål kommer op over de 30% i fedtenergi fordeling, men det er fordi at kålen næsten ikke indeholder kalorier, og du skal derfor nok heller kigge på indhold af kalorier pr. person.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-21
Spørgsmål fra   :  Lise Juul Hansen
Spørgsmål   :  kropkager
I opskriften indgår bl.a   :  kogle kartofler i en blanding som kartoffelmos, flæsketerninger lægges i kartoffelmassen og koges i saltvand, såvidt jeg husker. lakar
Bemærkninger   :  
Det er en svensk opskrift, blev serveret af først min farmor, derefter min mor i mange år. Jeg fik desværre ikke opskrifte mens tid var.

Svar til Lise Juul Hansen   :  
Hej Lise

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kropkager.

Beklager meget
Per

Hej Lise.

Jeg har fået disse vidunderlige kroppkakor på en skøn ferie på Øland. Her er et link til en opskrift.

http://www.recept.nu/1.9527/pelle_johansson/huvudratter/kott/kroppkakor




2010-02-21
Spørgsmål fra   :  karen marie jensen
Spørgsmål   :  farseret unghanebryst
I opskriften indgår bl.a   :  tilbehør halveblommer fersker og æbler
Bemærkninger   :  
Jeg mener at have set opskriften i en af bøgerne kan I fortælle i hvilken og kan man stadig købe bøgerne.

Svar til karen marie jensen   :  
Hej Karen

Vi har aldrig udgivet bøger så jeg tror du har taget fejl af os og en anden.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-21
Spørgsmål fra   :  jette
Spørgsmål   :  gærdej
I opskriften indgår bl.a   :  gær vand vand margarine
Bemærkninger   :  
kan man fryse en ubagt gærdej til boller eller franskbrød

Svar til jette   :  
Hej Jette

nej det kan man ikke boller el franskbrød skal bages først derefter kan det fryses

Hilsen
karin Skive




2010-02-20
Spørgsmål fra   :  Hobo
Spørgsmål   :  Hare i krukke
I opskriften indgår bl.a   :  rugbrødsstykker, øl og en grankvist
Bemærkninger   :  
For nogle år siden fandt jeg en noget speciel opskrift i et ugeblad. Navnet på opskriften var: 'Hare i Krukke'. Det særlige ved denne opskrift var at den skulle stå i en uge i en marinade af bl.a. rugbrødsstykker, øl og en grankvist. Jeg prøvede at lave retten med stor succes. Nu er problemet bare at jeg ikke kan finde opskriften. Er der mon nogen der kan hjælpe mig?

Svar til Hobo   :  
Hej Hobo

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på hare i krukke.

Beklager meget
Per




2010-02-19
Spørgsmål fra   :  Birthe Bojer
Spørgsmål   :  Marokansk appelsin kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Bojer   :  
Hej Birthe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Marokansk appelsin kage.

Beklager meget
Per




2010-02-17
Spørgsmål fra   :  jytte bonde
Spørgsmål   :  uffe holms marens´gs dessert
I opskriften indgår bl.a   :  æg,sukker.Pærer ovenpå når den er bagt, så piskefløde og nødder smeltet chokolade
Bemærkninger   :  
den så vældig god ud.Mad til 4.personer på t.v.

Svar til jytte bonde   :  
Hej Jytte

Du kan finde opskriftene inde på kanal5´s hjemmeside.



Med venlig hilsen
Per




2010-02-16
Spørgsmål fra   :  jonnallund
Spørgsmål   :  mandel kranse
I opskriften indgår bl.a   :  tvbakker- mandel essens mel æggehvide mere ved jeg ikke
Bemærkninger   :  
kagernes form er ligesom vaniliekranse og hæver som rutebiler, de skal sej bage som rutebiler. ps opskriften tilhørte min farmor, som nu dsv er død

Svar til jonnallund   :  
Hej Jonna

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på mandelkranse med tvebakker.

Beklager meget
Per




2010-02-16
Spørgsmål fra   :  judith
Spørgsmål   :  Boserups chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  280 g sukker 280 g mørk chokolade 280 g smør smør 9 æggebæommer og 9 æggehvider bages ved 170 g i 20-30 minutter
Bemærkninger   :  
en chokoladekage, hvor dejen deles i to og den ene del bages, og den anden del smøres ovenpå den baget kage, problemes er, hvor stor skal bageformen være.

Svar til judith   :  
Hej Judith

Jeg kender ikke den nævnte kage så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men kan du ikke prøver dig frem?

Prøv med en lille springform 24 cm. i diameter.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-16
Spørgsmål fra   :  jørgen otto Petersen
Spørgsmål   :  Crem boulle
I opskriften indgår bl.a   :  vanilecrem med en art caremelbrænding oven på
Bemærkninger   :  


Svar til jørgen otto Petersen   :  
Hej Jørgen

Jeg har fundet en opskrift frem på creme brulé som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-15
Spørgsmål fra   :  berit madsbøll
Spørgsmål   :  nytårsmenu 2009 oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Det som jeg er ude efter er opskriften på de marinerede søde tomater som var som tilbehør ud over jordskokmos og bønnesalat. Kan i hjælpe jeg kan huske jeg skulle bruge små søde tomater,sherry,sirup og olivenolie og at de skulle bages i ovnen godt 30 min
Bemærkninger   :  


Svar til berit madsbøll   :  
Hej Berit

Det er ikke en opskrift som jeg kan finde her i kogebogen, måske det er et andet sted du har set den?

Med venlig hilsen
Per




2010-02-15
Spørgsmål fra   :  Christina
Spørgsmål   :  Fødselsdagsboller
I opskriften indgår bl.a   :  Glutenfrie
Bemærkninger   :  
Hej jeg søger en opskrift på fødselsdagbolle som skal være glutenfrie, gerne a la Amo's. Har prøvet bare at udskifte melet til glutenfrit og ellers samme fremgangsmåde, men dette blev ikke noget godt resultat. Kan I hjælpe???

Svar til Christina   :  
Hej Christina

Det bliver aldrig helt det samme med glutenfrit mel, så hvis det er det du ønsker tror jeg desværre du bliver skuffet.

Men prøv at kig på disse glutenfrie opskrifter på brød og boller.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-14
Spørgsmål fra   :  Niels
Spørgsmål   :  den gode mørbradgryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Niels   :  
Hej Niels

Vi har rigtig mange opskrifter på mørbradgryder, men ingen er kaldt for den gode mørbradgryde selvom de ret sikkert er gode.

Jeg sender et link med til opskrifterne på mørbradgryde og håber så der er en eller flere der falder i din smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-14
Spørgsmål fra   :  Tiffanysarah
Spørgsmål   :  Yankie kage
I opskriften indgår bl.a   :  bl.a Toms yankie bar.
Bemærkninger   :  


Svar til Tiffanysarah   :  
Hej Tiffanysarah

Det er sikkert Toms Yankie Cake du tænker på, den er vist gået ud af handlen, og det har ikke været muligt at findef rem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2010-02-13
Spørgsmål fra   :  Birgit
Spørgsmål   :  kartoffellagkage
I opskriften indgår bl.a   :  På restaurant har vi fået kartoffellagkage, flækket og lagt sammen med porrefyld, dernæst skåren ud som lagkagestykker. tilbehør til oksesteg og smagte fantastisk.ønsker meget en opskrift
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit   :  
Hej Birgit

Vi har udviklet og afprøvet en opskrift på kartoffellagkage, som muligvis ikke ligner den du har smagt, men vi håber alligevel du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-13
Spørgsmål fra   :  Lillian Rasmussen
Spørgsmål   :  perlehøneterrin
I opskriften indgår bl.a   :  Perlehøne serveres med råstegte rodfrugter og hvedebrød
Bemærkninger   :  
skal bruges som en forret

Svar til Lillian Rasmussen   :  
Hej Lillian

Vi har omskrevet en opskrift til perlehøne som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-12
Spørgsmål fra   :  Eva Frandsen
Spørgsmål   :  Ibissalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi besøgte restaurant Gekko i Thisted og fik en lækker salatbar, med bl.a. denne salat men kan ikke huske hvad der var i foruden ibisgryn. Jeg tror kornsorten kommer fra Mexico og kan findes på www.Ibis som er en organisation.

Svar til Eva Frandsen   :  
Hej Eva

Vi kender ikke ibisgryn så vi kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-12
Spørgsmål fra   :  aase mørk nielsen
Spørgsmål   :  kendes ikke - tilbehør?
I opskriften indgår bl.a   :  stenfrie vindruer halveres. løg eller ødeløg fint skives valnødder .. til pynt ? spises som tilbehør til bl.a.steg ogmange andre rettter
Bemærkninger   :  


Svar til aase mørk nielsen   :  
Hej Aase

Min første tanke var valdorfsalat, selvom der ikke bruges løg i en valdorfsalat, men derimod bladselleri.

Jeg kan ikke lige se hvad spørgsmålet er, men det kunne jo være til en dressing?

Her kan du bruge halvt mayonaise og creme fraiche smagt til med lidt salt og evt. sukker.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-11
Spørgsmål fra   :  jette herlufsen
Spørgsmål   :  pære-æbletærte
I opskriften indgår bl.a   :   smør sukker æg mel fyld.æbler eller pærer kanel s ukker bagepulver
Bemærkninger   :  
skal i en springform

Svar til jette herlufsen   :  
Hej Jette

Vi har masser af opskrifter på både pæretærte og æbletærte, men med både og har vi ikke.

Nøjes med at søg på en af delene.

Se pæretærteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-11
Spørgsmål fra   :  Lynge11
Spørgsmål   :  Kanelboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har engang købt nogle theboller hvor der i bollen var "klumper" af kanel og sukker - fordelt på samme måde, som var bollerne med rosiner. De smagte vanvittig godt og dem vil jeg gerne kunne bage. Mit spørgsmål er så: Hvordan får jeg disse sukkerklumper i dejen uden at klumperne røres ud når dejen æltes? Har man forinden blandet sukkeret/kanelen, så den får en fast konsistens? - hvordan? Med venlig hilsen Lisbet

Svar til Lynge11   :  
Hej Lynge

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kanelboller.

Beklager meget
Per




2010-02-11
Spørgsmål fra   :  Lene Petersen
Spørgsmål   :  mellemøst ris
I opskriften indgår bl.a   :  ris, rosiner, kardemommefrøkapsler, safran, mandler, honning.
Bemærkninger   :  
jeg har engang lavet noget med ris, med de ovennævnte ingredienser, såvidt jeg husker. Mellemøstlige ris? arabiske ris? kan ikke finde opskriften. mon nogen kan hjælpe? VH LENE

Svar til Lene Petersen   :  
Hej Lene

Det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med, men er det ikke blot at koge det hele sammen?

Med venlig hilsen
Per




2010-02-11
Spørgsmål fra   :  karin garante
Spørgsmål   :  kringle med svedskemos
I opskriften indgår bl.a   :  Kringlen er på en gammel opskrift helt tilbage til 60-erne, som man før i tiden fik dem i købmandsbutikkerne, den er formet som en retangel og har en slags hanekam side yderst som man laver med en kniv. Den er fyldt med svedskemos og får glasur ovenpå med farvet krymmel. jeg har savnet denne opskrift i mange år og hvis den kan sendes i kopi til mig, vil jeg være utrolig glad.
Bemærkninger   :  
mangler de gamle Amo opskrifter i butikkerne, der var altid spændende at se de nye der kom, hvorfor gør man ikke det mere????

Svar til karin garante   :  
Hej Karin

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kringle med sveskemos.

Beklager meget
Per




2010-02-11
Spørgsmål fra   :  Kamma Sorensen
Spørgsmål   :  Kartoffelmelsboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
opskriften lød på bollemælk med kartoffelmelsboller

Svar til Kamma Sorensen   :  
Hej Kamma

Bollemælk er en gammel ret som blev serveret hvide tirsdag, som er den sidste dag inden fasten.

I vore opskrift kan der bruges brød/mel eller kartoffelmelsboller, kartoffelmelsbollerne har jeg dog ingen opskrift på. Men vi har til opskrift på bollemælk brugt trilleboller/brødboller.

Se opskriften her

I Danmark kan man jo købe melboller på frost, og det er jo nok det de fleste ville vælge hvis de ville lave bollemælk, men det ved jeg ikke om du kan købe down under.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-10
Spørgsmål fra   :  ib jensen
Spørgsmål   :  pourtolac er det en grønsag
I opskriften indgår bl.a   :  pourtolac er det en grønsag
Bemærkninger   :  


Svar til ib jensen   :  
Hej Ib

Portulak er nok nærmer en krydderurt, men det er ikke en plante jeg har noget kendskab til.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-10
Spørgsmål fra   :  Lisa Rodemund
Spørgsmål   :  Farseret dyrebov
I opskriften indgår bl.a   :  hvad er Sitas salat?
Bemærkninger   :  
Foreslås som tilbehør

Svar til Lisa Rodemund   :  
Hej Lisa

Sitas salat er navnet på en opskrift på salat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-10
Spørgsmål fra   :  myrna kristiansen
Spørgsmål   :  kold remoladesovs
I opskriften indgår bl.a   :  remolade og flødeskum
Bemærkninger   :  
det er en sovs til til små pillekartofler og marinerede sild som en lille forret

Svar til myrna kristiansen   :  
Hej Myrna

Jeg har fundet en opskrift frem på kold remouladesovs som jeg vil mene er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-09
Spørgsmål fra   :  Jan Juul Christensen
Spørgsmål   :  Hvidkål rouletter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Juul Christensen   :  
Hej Jan

Jeg sender dig en opskrift på kåldolmer da det er det samme som hvidkålsrouletter og da vi har billeder på kåldomerne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-09
Spørgsmål fra   :  Flemming Hansen
Spørgsmål   :  Tranebærrand med flødepeberrod
I opskriften indgår bl.a   :  Tranebær, piskefløde, peberrod - ?
Bemærkninger   :  
Serveres til dyreryg f.eks. m.m.

Svar til Flemming Hansen   :  
Hej Flemming

Vi har udviklet og afprøvet en opskrift på tranebærrand, som ikke nødvendigvis ligner den du har smagt, men jeg håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-08
Spørgsmål fra   :  marianne mackeprang
Spørgsmål   :  gammeldags oksekødssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan i fortælle mig hvor meget jeg skal bruge til oksekødssuppe og oksekød m/peberrodssovs 40 pers.På forhånd tak. Marianne

Svar til marianne mackeprang   :  
Hej Marianne

Man regner med 2.5 dl. suppe pr. person til forret.


Og så har vi en opskrift på kogt oksespidsbryst hvor der er beregnet 1000 gram. oksespidsbryst til 4 personer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-07
Spørgsmål fra   :  Hanne Fisker
Spørgsmål   :  Sydafrikansk kage evt. muffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Fisker   :  
Hej Hanne

Jeg er desværre helt blank, det kan jeg ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-06
Spørgsmål fra   :  kirsten hansen
Spørgsmål   :  cacao
I opskriften indgår bl.a   :  kan man fryse cacao til senere brug? Jeg har så meget mælk og en fødselsdag i nær fremtid. På forhånd tak. Kirsten Hansen
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten hansen   :  
Hej Kirsten

Har du tænkt dig at lave cacao ud af mælken og så fryse den??

Så tror jeg det er bedre at du blot fryser mælken og venter med at lave cacaoen til du skal bruge den.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-06
Spørgsmål fra   :  Anna Marie
Spørgsmål   :  vildtsvinemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Marie   :  
Hej Anna Marie

Vi har et par opskrifter med vildsvinemørbrad som jeg vil sende dig linket til.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-05
Spørgsmål fra   :  Lydia Vinther-Jensen
Spørgsmål   :  canadisk gås
I opskriften indgår bl.a   :   bryst og lår af canadisk gås
Bemærkninger   :  


Svar til Lydia Vinther-Jensen   :  
Hej Lydia

Det er ikke muligt at komme med en opskrift når du ikke beskriver hvad du ønsker.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-05
Spørgsmål fra   :  jolanta
Spørgsmål   :  svensk brød-honekoka-eller kokehone
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jolanta   :  
Hej Jolanta

Kokken er ellers næsten halvsvensker, men han har ikke hørt om dette brød.

Beklager meget
Per




2010-02-04
Spørgsmål fra   :  Randi Svendsen
Spørgsmål   :  Ristaffel med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  Der er laurbærblade tilsat karry -sovsen
Bemærkninger   :  


Svar til Randi Svendsen   :  
Hej Randi

Vi har en opskrift på ristaffel med kalkun som jeg mener du kan bruge med kylling in stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-04
Spørgsmål fra   :  Darko
Spørgsmål   :  rejer cocktail
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Darko   :  
Hej Darko

Hermed en opskrift på rejecocktail.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-03
Spørgsmål fra   :  caroline
Spørgsmål   :  spagehetti phamaskinke
I opskriften indgår bl.a   :  pasta, phamaskinke, parmasam, fløde
Bemærkninger   :  


Svar til caroline   :  
Hej Caroline

Det er umuligt ud fra disse ingredienser og manglende beskrivelse af retten at komme med et bud på en opskrift.

Beklager meget
Per




2010-02-03
Spørgsmål fra   :  jette
Spørgsmål   :  timian kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  små kartofler med skræl, timian, olie , salt og peber og i ovnen, tror der var noget mere i. Fik dem engang på hotel Marselis i Århus og de smagte knald hamrende godt
Bemærkninger   :  


Svar til jette   :  
Hej Jette

Skal det være med skræl bør det nok være nye kartofler, men du kan jo også vælge at skrælle dem nu her.

Små kartofler kan du bruge hele, størrer kartofler deles i kvarte. Vendes med olie, salt, peber og som du beskriver her timian, gerne frisk.

De skal have ca. 45-60 minutter ved 200 grader C, bedst med bagepapir i bunden da de nemt brænder fast.

Jeg har ikke lige noget bud på hvad de mere kan have brugt.

Med venlig hilsen
Per




2010-02-03
Spørgsmål fra   :  Eva Frandsen
Spørgsmål   :  Jeg søger opskrifter med perlerug da jeg er diabetiker.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter med perlerug da jeg er diabetiker.
Bemærkninger   :  


Svar til Eva Frandsen   :  
Hej Eva

Jeg kender ikke perlerug, men mon ikke den kan bruges i stedet for perlebyg som vi har enkelte opskrifter på.

Se perlebygopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-03
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  brød, olivenolie, hvidløg, evt. tomater, enten i skiver eller hakket, garneret med ost.
I opskriften indgår bl.a   :  brød, olivenolie, hvidløg, evt. tomater, enten i skiver eller hakket, garneret med ost.
Bemærkninger   :  
Jeg har fået det flere gange i Italien, men mangler opskrift på det, og hvad retten hedder. Serveres som forret, eller en frokostret.

Svar til   :  
Hej ??

Det hedder:
Bruschetta med tomat, basilikum, hvidløg og parmesan

Et godt franskbrød
Olivenolie
En håndfuld modne tomater
Frisk basilikum
Et stykke parmesan
1-2 fed hvidløg
Et glas ansjoser i olie

Brødet som skæres i skiver må gerne være daggammelt. Brødskiverne ristes let hvorefter de smøres med olivenolie. Tomaterne skæres i tern og blandes med friskhakket basilikum og finthakket hvidløg. Parmesanen skæres i flager og kommes i blandingen. Blandingen fordeles derefter på brødskiverne som stilles under grillen i ovnen og grilles til det syder og sprutter og parmesanen begynder at smelte. Bruschettaen serveres brandvarm som en lille appetizer eller forret, gerne med et par ansjoser på toppen.

Der er mange varianter af det - lav din egen :-)

Jette







2010-02-02
Spørgsmål fra   :  Annie Bærentzen
Spørgsmål   :  Fuldkorns brød/boller
I opskriften indgår bl.a   :  Supersundt brød med lidt hvedemel, men fuldkorn og masser af korn og nødder osv.
Bemærkninger   :  
Mine bliver altid tunge og kedelige, hvad gør jeg forkert? Mangler en god sund opskrift med detaljer.

Svar til Annie Bærentzen   :  
Hej Anni

Flere kerner og jo mindre hvedemel vil nok altis gøre brød og boller tungere, det er jo hvedemelet der har hævevnen.

Vi har flere opskrifter på grovboller som jeg vil sende et link til her.

Se grovbolleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-01
Spørgsmål fra   :  Tove Paulick
Spørgsmål   :  tyrkisk pickles (tursur)
I opskriften indgår bl.a   :  Alle former forgrøntsager
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Paulick   :  
Hej Tove

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tyrkisk pickles.

Beklager meget
Per




2010-02-01
Spørgsmål fra   :  kamilla Hansen
Spørgsmål   :  kaisersmarhn
I opskriften indgår bl.a   :  østrigske Pandekager med blommekompot til.
Bemærkninger   :  


Svar til kamilla Hansen   :  
Hej Kamilla

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-01
Spørgsmål fra   :  Bente
Spørgsmål   :  glutenfri tebirkes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bente   :  
Hej Bente

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på glutenfrie thebirkes.

Beklager meget
Per




2010-02-01
Spørgsmål fra   :  niels laursen
Spørgsmål   :  vinerbrød af venerdej og rulleteknik
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til niels laursen   :  
Hej Niels

Hermed en opskrift på Wienerbrødsdej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-02-01
Spørgsmål fra   :  steen torlyk
Spørgsmål   :  rosbef
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til steen torlyk   :  
Hej Steen

Jeg går ud fra at det er Roastbeef du tænker på? Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende et link til her, og håber du finder det du søger.

Se roastbeefopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010