Spørgsmål efter opskrift

2009-06-30
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  haparanda sovs - sauce
I opskriften indgår bl.a   :  En sovs man bruger til torsk. Desværre ikke yderligere oplysninger.
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

Det skulle vist være noget med smeltet smør og finthakket løg.

Med venlig hilsen
Per


Haparanda-souce Kan bruges til varm laks og er meget lækker som dressing til kold laks. 150 g ægte mayonnaice 1 dl. Piskefløde Tomatketchup Salt og peber Sennep Revet peberrod

Mayonnaisen og den stift piskede fløde blandes og smages til med de forskellige krydderier. Sovsen kan serveres til fisken eller hældes over denne

Jeg har opskriften fra Skalø Havbrug

Med venlig hilsen
Preben




2009-06-30
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  jorbærmarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kan ikke huske hvordan vi laver almindelig syltetøj.
Bemærkninger   :  


Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Vi har flere opskrifte på jordbærmarmelade, men jeg sender dig en opskrift her som vi har afprøvet og taget billeder til.

Se opskriften her


Hvis du skal bruge yderligere opskrifter på syltning så kan du gå ind under menupunktet opskrifter og her vælge det punkt som heder retter, så vil du finde syltning et godt stykke nede på listen.

Se sylteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-27
Spørgsmål fra   :  lisa
Spørgsmål   :  kiksekage
I opskriften indgår bl.a   :  palmin-flormelis-æg
Bemærkninger   :  
stod i " gamle " dage på kuks pakkerne. men firkantede kiks er også svære at finde. kiksene har jeg fundet. så ?

Svar til lisa   :  
Hej Lisa

Vi har en opskrift som er afprøvet og med billeder, måske du vil synes om den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-25
Spørgsmål fra   :  Lone Larsen
Spørgsmål   :  Havannakage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
sandkagedej, chokolade eller kakaosandkage, sød, tyk kakaoglasur med revet chokolade

Svar til Lone Larsen   :  
Hej Lone

Vi har en opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-24
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  Kødkrus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jette   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på Kødkrus.

Beklager meget
Per




2009-06-24
Spørgsmål fra   :  Yvonne Haldbæk
Spørgsmål   :  sukkerfri proteindrik
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Yvonne Haldbæk   :  
Hej Yvonne

Vi har ikke en opskrift på sukkerfri proteindrik, en kan du ikke skifte evt. sukker ud med søddemiddel, evt. den der heder FLydende Sød.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-23
Spørgsmål fra   :  Henriette
Spørgsmål   :  Mælkefri smørreost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrift på en mild smørreost søges til vores 2 årige datter. Er der nogle der kan hjælpe??

Svar til Henriette   :  
Hej Henriette

1 bæger Alpro Soya (fåes i størrer supermarkeder, står på køl sammen med mælken) hældes i kaffetragt m. filter og afdryppes natten over. herefter kan krydderi og friske urter efter smag tilsættes og du får den lækreste cremede smøreost med lige den smag du ønsker :)

Luka




2009-06-23
Spørgsmål fra   :  Knud Werner Højris
Spørgsmål   :  Indbagt Champignon
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jrg har fået det en gang hvor menu var: Helstigt Oksefilet Garni: Farserede tomater, indbagte champignon. Sauce Bordelaice Jeg håber at få svar på det her.

Svar til Knud Werner Højris   :  
Hej Knud

Vi havde en opskrift på indbagte champignon i forbindelse med en anden opskrift men ikke som en selvstændig opskrift. Jeg har nu lagt den ind som en selvstændig opskrift så den bliver nemmere at finde frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-22
Spørgsmål fra   :  Anette Iversen
Spørgsmål   :  Zebra bøf
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har en zebraklump liggende i fryseren. Hvordan skær jeg kødet ud til bøffer og hvordan skal de steges. På forhånd tak for hjælpen.
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Iversen   :  
Hej Anette

Vi har ingen erfaring med zebrakød og derfor er det lidt svært at råde dig. Men jeg ville tro at den skal steget noget nær som en oksebøf.

Men du skriver det er en zebraklump, og på oksen er det jo ikke det mest møre kød. Af oksen er det jo bedst med filet eller mørbrad.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-21
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  bankekød
I opskriften indgår bl.a   :  hvorfor banker man på kødet
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Man banker på kødet, for at gøre det mere mørt.

Med venlig hilsen
Jette




2009-06-19
Spørgsmål fra   :  Lise Jensen
Spørgsmål   :  boller med squash, gulerødder og ost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Jensen   :  
Hej Lise

Vi har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på boller, men det du efterlyser kunne jo være noget lig vor opskrift på pizzaboller, blot med lidt andre grønsager, så den kunne du måske prøve.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-18
Spørgsmål fra   :  Danni Bæck
Spørgsmål   :  pegasus filet/granituleret fisk
I opskriften indgår bl.a   :  fisk, brokrolig/spinat ?
Bemærkninger   :  
Fisken er nederst & noget der ligner spinat på toppen

Svar til Danni Bæck   :  
Hej Danni

Du skriver ikke om det er en opskrift som du har set hos os, eller om det er en du har set eller prøvet et andet sted.

Men jeg har fundet en fundet en opskrift frem som godt nok ikke indeholder spinat, men der lægges en krydderurte/smør blanding over, så jeg synes det kunne være den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-18
Spørgsmål fra   :  bodil kamper
Spørgsmål   :  bradekage/ skærekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser en kage uden æg og mælk Jeg har set opskriften på ølkage men der er meget sukker i.

Svar til bodil kamper   :  
Hej Bodil

Under fødevareallergi har vi et punkt med mælk og æggeallergi hvor jeg er sikker på at du kan finde en kage uden æg og mælk.

Se fødevareallergi her

Men menupunktet udvidet søgning kan du også bruge til at søge i flere punkter på en gang.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-16
Spørgsmål fra   :  Karen Kolding
Spørgsmål   :  Keftetes med dip
I opskriften indgår bl.a   :  Kalve- eller lammekød (hakket) hakket hvidløg - mynteblade - grøn peberfrugt - løg - persille. Lidt limesaft salt og peber, æltes til fars og "vikles" om pinde steges på grill
Bemærkninger   :  
Har aldrig hørt udtrykket "keftetes"? hvor stammer det fra? kan ikke slå det op nogen steder.

Svar til Karen Kolding   :  
Hej Karen

Jeg mener at det staves keftedes, dog uden at gøre mig alt for klog på det.
Det er en græsk opskrift, eller i hvert fald fra den region, og det betegnes som en kebab.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-16
Spørgsmål fra   :  hanne faigh
Spørgsmål   :  sigtebrød m/kommen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan ikke finde sigtebrød m/kommen. Mener jeg har smagt det engang. på forhånd tak for hjælpen. m.v.h. Hanne

Svar til hanne faigh   :  
Hej Hanne

Du kan bruge en almindelig opskrift på sigtebrød og så tilsætte kommen, gerne stødt kommen, du skal nok prøve dig lidt frem med hensyn til mængden, men prøv med 1 tsk.

Se sigtebrødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-15
Spørgsmål fra   :  lise meyer
Spørgsmål   :  node kurv til desert
I opskriften indgår bl.a   :  formener der er mel manler sukker
Bemærkninger   :  
en lille form til at putte frugt is eller noget sos

Svar til lise meyer   :  
Hej Lise

Vi har en afprøvet opskrift på nøddekurve her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-15
Spørgsmål fra   :  Herdis Johansen
Spørgsmål   :  Melboller
I opskriften indgår bl.a   :  Haaber I kan finde en opskrift paa melboller der kan fryses. Paa forhaand tak.
Bemærkninger   :  
Melboller findes ikke her I USA.

Svar til Herdis Johansen   :  
Hej Herdis

Jeg har fundet en opskrift frem på melboller her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-15
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  fennikelbrød
I opskriften indgår bl.a   :  På en restaurant på Bornholm, fik vi for mange år siden et fennikelbrød. Det var 2 farvet hvid og lidt mørkere på størrelse med en franskbrødsskive, og man kunne se, at det var "rullet" (synlig spiral i de 2 farver). Det havde den mest vidunderlige fine smag af fennikel/anis, og skorpen var dejlig sprød. Opskriften kunne vi ikke få - hvem kan hjælpe?
Bemærkninger   :  


Svar til Mette   :  
Hej Mette

Vi har jo en opskrift på fennikelbrød, men den bliver ikke rullet som du beskriver, og måske du allerede har set på denne opskrift. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig yderligere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-15
Spørgsmål fra   :  Ivan Rasmussen
Spørgsmål   :  vin af hyldeblomst
I opskriften indgår bl.a   :  hyldeblomst og en hvidvinsgær
Bemærkninger   :  
opskrift på 25 litter vin

Svar til Ivan Rasmussen   :  
Hej Ivan

Vi har ingen erfaring med fremstilling af vin, så det kan vi ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-14
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  marmelade el syltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  rabarber med el unden jordbær eller andet
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Du kan i søgefeltet øverst til højre på siden søge i vore opskrifter, og i vor søgning er det muligt at dele søgeordene op hvis du er i tvivl om hvordan en opskrift staves, eller her hvor du ønsker en marmelade hvor rabarber indgår.

Jeg har lavet en søgning på rabarber marmelade, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem, så jeg sender her linket til søgningen.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-13
Spørgsmål fra   :  johannes petersen
Spørgsmål   :  roxykage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til johannes petersen   :  
Hej Johannes

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på roxykage.

Beklager meget
Per




2009-06-13
Spørgsmål fra   :  annlarsen
Spørgsmål   :  laktosfri kager og dessert
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annlarsen   :  
Hej Ann

Vi har flere forskellige kategorier med fødevareallergi, deriblandt mælk.

Se mælkeallergi her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-12
Spørgsmål fra   :  Michelle Kristensen
Spørgsmål   :  Bananchips
I opskriften indgår bl.a   :  bananer, bananas
Bemærkninger   :  
skal bages i ovn

Svar til Michelle Kristensen   :  
Hej Michelle

Vi har en opskrift på banan chips her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-12
Spørgsmål fra   :  -Karen Plauborg
Spørgsmål   :  Marengs bunde med farin i stedet for st. melis.
I opskriften indgår bl.a   :  Marengs bunde med farin i stedet for st. melis.
Bemærkninger   :  


Svar til -Karen Plauborg   :  
Hej Karen

Vi har ikke en opskrift på marengsbunde med farin, men der skulle ikke være noget i vejen for at du bruger en opskrift med almindeligt sukker som du bytter ud med farin.

Med venlig hisen
Per




2009-06-12
Spørgsmål fra   :  Karin
Spørgsmål   :  Fisketimbaler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Karin   :  
Hej Karin

Vi har en opskrift på fisketimbale som godt nok tilberedes i en randform og ikke i ramkiner (små portionsforme), men du kan jo vælge ramkiner og så give dem knapt så længe i ovnen, måske kun 20 minutter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-11
Spørgsmål fra   :  Gitte
Spørgsmål   :  Slappy Joe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte   :  
Hej Gitte

Det har ikke vært muligt at finde frem til en opskrift på Sloppy joe.

Beklager meget
Per




2009-06-11
Spørgsmål fra   :  mogens christensen
Spørgsmål   :  schweizerbrød
I opskriften indgår bl.a   :  blandingsmel hvede/rug - tror vi.
Bemærkninger   :  
en mellemting mellem franskbrød og rugdbrød. Har været fremstillet hos Bavinci bageriet i Ry, som nu er lukket

Svar til mogens christensen   :  
Hej Mogens

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på schweizer brød.

Beklager meget
Per




2009-06-11
Spørgsmål fra   :  elvi munk
Spørgsmål   :  protein rig kost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
mad med protein

Svar til elvi munk   :  
Hej Elvi

Vi har ikke et punkt med proteinrig kost, og vi har for tiden ikke resurcer til at oprrette et nyt punkt.

Beklager meget
Per




2009-06-10
Spørgsmål fra   :  Susanne Lind
Spørgsmål   :  Glutenfrie hindbærsnitter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Lind   :  
Hej Susanne

Lisbeth har sendt en opskrift på glutenfri mørdej, som jeg har brugt til at skrive en opskrift på hindbærsnitter. Desværre var der ikke bagetid og grader med så du må lige holde øje med dejen når du bager den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-10
Spørgsmål fra   :  Susse.M.
Spørgsmål   :  pattegris stegt i jordovn
I opskriften indgår bl.a   :  pattegris
Bemærkninger   :  
Med jordovn mene jeg en masse gløder, som dyret lægges i, og dækkes med.Over det hele lægges jord, og det stger i ca.8 timer. Stegetid er jeg ikke sikker på, forslag modtages. Ligeledes vil jeg gerne vide om man skal pakke dyret ind i folie.

Svar til Susse.M.   :  
Hej Susse

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med denne stegemetode.

Men udsendelsen frilanshaven på DR mener jeg har vist noget lignende, så måske du kan finde noget på deres hjemmeside.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-09
Spørgsmål fra   :  lotte jeppesen
Spørgsmål   :  lammeinderlårsteg
I opskriften indgår bl.a   :  jeg skal bruge en opskrift på tilberedning og tilbehør inden fredag den 13/6.På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til lotte jeppesen   :  
Hej Lotte

Ja vi er jo ikke så hurtige så vi nåede ikke at komme med en opskrift. Faktisk så er jeg ikke klar over hvar du mener med en inderlårssteg, normalt parteres lam i hel kølle.
Så jeg er ikke til meget hjælp.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-09
Spørgsmål fra   :  Annette Nielsen
Spørgsmål   :  musacca
I opskriften indgår bl.a   :  aubergine, hakket oksekød, ost
Bemærkninger   :  


Svar til Annette Nielsen   :  
Hej Annette

Der findes mange variationer af mousakka, så jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-09
Spørgsmål fra   :  Jane Christensen
Spørgsmål   :  Portvinsrand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg ved ikke ret meget end der selvfølgelig er portvin I. Det er jo sole klart. Jeg kan overhovedet ikke finde bare noget der minder om portvinsrand.

Svar til Jane Christensen   :  
Hej Jane

Du skriver ikke om det skal være en gelerand eller en fløderand med portvin.

Jeg har skrevet en opskrift ned på gelerand med portvin som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-08
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  steg på kuglegrill
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad eller oksefilet
Bemærkninger   :  
Jeg vil høre om i har nogen erfaring med at lave mad til mange på en kuglegrill, skal have 25 til middag og kunne tænke mig at grille, kan det lade sig gøre og hvor lang stegetid skal jeg beregne?

Svar til Lone   :  
Hej Lone

Vi har afprøvet et par enkelte opskrifter med oksemørbrad på grill, som måske kunne bruges, generelt så siger vi at du kan bruge opskrifter beregnet til ovnen på kuglegrill.

Men det kommer meget an på hvad det er du har i tankerne. Et par store mørbrader på 3000 gram kan brunes af på panden og så lægges på grillen i 35-40 minutter, kokken vil blot mærke på kødet hvornår det er færdigt, men vi andre må ty til stegetermometer.

Ved brug af stegetermometer:
lidt rød 55-60 C.
svag rosa 60-65 C.
gennemstegt 65-70 C.


Oksemørbaden trækker så en 20-30 minutter inden der skæres af den.

Men hvor meget grill der bliver ud af denne metode er jo så lige spørgsmålet, vil nok mene at den lige så godt kan laves i ovnen og vil passe til en lidt finere middag.

Hvis der skal være lidt mere grill over det så vil jeg nok vælge opskriften her:
Hel grillet oksemørbrad

Men som flere kommentarer lyder på så har den nok fået for meget på billedet, og jeg vil foreslå at bruge stegetermometer. Jeg ville også grille andet en oksemørbrad, det kunne være nogle grillspyd eller pølser. Og det vil passe til en grillfest lidt mere uformelt.

Med venlig hilsen
Per




2009-06-08
Spørgsmål fra   :  dorthe de bang
Spørgsmål   :  coc au vin med hvidvin
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til dorthe de bang   :  
Hej Dorthe

Vi har en opskrift på coq au vin med hvidvin som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-07
Spørgsmål fra   :  Lis
Spørgsmål   :  slowcooker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrifter til slowcooker. Gerne bageopskriftrt.

Svar til Lis   :  
Hej Lis

Jeg kender ikke denne slowcooker, så jeg kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2009-06-04
Spørgsmål fra   :  ingrid kusk
Spørgsmål   :  gulerodsrugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  rugbrød med revet gulerod ?
Bemærkninger   :  


Svar til ingrid kusk   :  
Hej Ingrid

Vi har ikke en opskrift på gulerodsbrød, men mon ikke det kan lade sig gøre at tilsætte reven gulerod til en af de øvrige rugbrødsopskrifter ?

Se Rugbrødsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-03
Spørgsmål fra   :  Erik Hestbek
Spørgsmål   :  Nürenberger Bratwurst
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskriften på ovennævnte meget velsmagende pølse, lavet på grofthakket magert svinekød.
Bemærkninger   :  
Hvor finder man en pølsestopper til hjemmebrug, ikke en kødmaskine med pølsehorn det har jeg. Jeg mener at en af Brødrene Prise fremviste et eksemplar i en udsendelse?

Svar til Erik Hestbek   :  
Hej Erik

Vi kan desværre ikke hjælpe, hverken med opskrift på Nürenberger Bratwurst eller pølsestopper.

Beklager meget
Per




2009-06-02
Spørgsmål fra   :  Tove Juhl
Spørgsmål   :  Velkomstdrinks med hyldeblomst
I opskriften indgår bl.a   :  Hyldeblomst og en aller anden form for speritus.
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Juhl   :  
Hej Tove

Vi har en opskrift på hyldeblomstbowle som egner sig godt til velkomst drinks.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-02
Spørgsmål fra   :  katrinfe
Spørgsmål   :  cokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til katrinfe   :  
Hej Katrine

Jeg går ud fra at du har brugt vore søgefelt øverst til højre på kogebogen, men du har lavet en tastefejl så det er nok grunden til at du ikke har kunnet finde frem til nogen opskrifter.

Se chokoladekageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-01
Spørgsmål fra   :  Andersen
Spørgsmål   :  Kransekage uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Andersen   :  
Hej Andersen

Vi har en opskrift på sukkerfri kransekage her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-06-01
Spørgsmål fra   :  Torben Vinther
Spørgsmål   :  grillet vildsvinkølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Vinther   :  
Hej Torben

Generelt mener jeg at man kan bruge opskrifter til ovn i kuglegrill, så en mulighed er at kigge på vildsvinekøller generelt.

Se vildsvinekølleopskrifter her

Vi har en opskrift på dyrekølle som vi syntes er rigtig god og som vi selv har tænkt på at få afprøvet med vildsvinekølle.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009