Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Coq au vin med hvidvin

Antal: 2 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Frankrig - Fransk - Franske

Indsendt :

Coq au vin med hvidvin 4 Coq au vin med hvidvin 1 Coq au vin med hvidvin 2 Coq au vin med hvidvin 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling
2 dl.hvidvin
300 g.bacon i tern
5 dl.hønsefond
2.5 dl.piskefløde
100 g.marksvampe skåret i kvarte
100 g.østershatte
200 g.rødløg
1 gulerod
2 skorzonerrødder
1 bdt.forårsløg
3 spsk.hvedemel
50 g.smør
 evt.et løg et par gulerødder eller andre urter rester til fonden.
 


Opskrift:

Kyllingen ordnes, brysterne og lårene skæres fra og udbenes. Skroget kommes i en gryde med vand, til det dækker, og koges med 1 løg, et par gulerødder og eventuelle andre rensede rester af urter. Koges i ca. 2 timer, hvorefter den sigtes og koges ned til ca. halvdelen.

Gulerødder, skorzonerrødder og forårsløg skæres i passende stykker, og de små rødløgene pilles. Alle grøntsagerne blancheres (i kogende vand i ca. 1 min. og derefter i koldt vand) i en sigte hver for sig.

Bacon skæres i tern og steges i en stor gryde, til det er gyldent, tilsæt marksvampe og østershatte og steg dem med. Det hele tages op og sættes til side.

Kyllingestykkerne vendes i mel og steges sprøde i baconfedtet, hvorefter hvidvinen tilsættes og koges halvt ned, herefter tilsættes hønsefonden, og retten koges i ca. 20 min.
Herefter tilsættes svampe og bacon.

I en lille gryde smeltes smørret, og mel tilsættes. Der ristes, til det dufter af nødder, tilsæt så piskefløden og lidt af væden fra retten, og pisk godt, hvorefter det tilsættes retten under omrøring, til den ønskede konsistens opnås.

Tilsæt de sidste blancherede grøntsager og kog retten igennem, til grøntsagerne er møre.

Drysses med hakket persille ved anretningen og kan serveres med groft landbrød eller kogte hvide kartofler.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)

Opskriften er vist 23128 gange,
og udskrevet 707 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


stig  -  2010-01-27 06:08:23
god opskrift har du prøvet med kartoffelmos - det er bare godt til