Spørgsmål efter opskrift

2005-11-30
Spørgsmål fra   :  kirsten nielsen
Spørgsmål   :  æblebradepandekage
I opskriften indgår bl.a   :  æbler skåren i tern blandes i dejen. ellers måske mel sukker æg bagepulver,bliver 5 til 6cm høj i en bradepande skal drysses med sukker
Bemærkninger   :  
min mor har haft opskriften,den er blevet væk og min mor er død så jeg prøver at finde opskriften. hun fik den på en spisested vor der også blev serveret kaffe og kage, men stedet er lukket for mange år siden,håber du kan hjælpe mig. hilsen kirsten nielsen

Svar til kirsten nielsen   :  
Hej Kirsten

Der er en opskrift på æblebradepandekage her som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  patrick kaufmann
Spørgsmål   :  18 års fødselsdag
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej jeg er en ung fyr som snart fylder 18år jeg vil gerne holde en lille fest for mine venner, hvor jeg gerne vil servere 4 retters menu med årtidens grønsagere. vil i gerne hjælpe mig med det og det må ikke koste meget mere end 50-60 kroner pr. kuvert kærlig hilsen patrick

Svar til patrick kaufmann   :  
Hej Patrik

En 4 retters menu med årstidens grønsager til 50-60 kr kan vist slet ikke lade sig gøre, men prøv at fortæl lidt mere om hvad du havde tænkt dig så kan vi måske hjælpe dig, har du f.eks. tænkt at der skulle være både forret og dessert eller kun en af delen.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  Brian Lam
Spørgsmål   :  Dampning
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hva for noget mad kan man lave ved tilberdningsmetode dampning??

Svar til Brian Lam   :  
Hej Brian

Det er som reglen fisk og grøntsager man tilbereder på den måde.
Har fundet et link på forskellige retter der tilberedes ved dampning.

Se opskriften her

Håber du kan bruge opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  poul zeest pedersen
Spørgsmål   :  Frysning af æbler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan æbler fryses ned straks efter skrælningen,dvs.før der kommer sukker i. v.h. pzp.

Svar til poul zeest pedersen   :  
Hej Poul

Æbler egner sig ikke til nedfrysning med undtagelse af æbler kogt til mos, om den er kogt med eller uden sukker betyder ikke så meget.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  Nina Warming Knudsen
Spørgsmål   :  fedtfattig ostekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger fedtfattig ostekage,fordi jeg har kolestreol.. Kan lave uden æggeblomme? leight flødeost,ikke fedt... jeg hører gerne fra dem.. på forhånd Tak. med hilsen fra Nina Warming Knudsen

Svar til Nina Warming Knudsen   :  
Hej Nina.

Jeg har fundet en opskrift på fedtfattig ostekage til dig.

Se opskriften her

Håber den kan bruges.
Hilsen Jytte




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  laila jakobsen
Spørgsmål   :  kirsebærgløgg
I opskriften indgår bl.a   :  man laver selv essens'en og bruger kirsebærvin istedet for rødvin
Bemærkninger   :  
kan ikke huske hvad der skal i essens'en, men mener kanel og ? det blev kogt sammen, og kunne holde sig i køleskabet 14 dage ?

Svar til laila jakobsen   :  
Hej Laila

Jeg har fundet en opskrift frem på en ekstrakt som jeg vil mene du kan bruge til din kirsebærvin.

Se opskriften her

Hvis dette ikke er som du havde tænkt dig, så prøv at kigge i gløgopskrifterne og så bytte rødvinen ud med kirsebærvin.

Se gløggopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-30
Spørgsmål fra   :  Helen olsen
Spørgsmål   :  Beregning af mad til 40
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kære kogebog.

Kan du hjælpe i en fart jeg skal lave et større indkøb, der for spørger jeg:

Hvordan beregner man mængden af kød og tilbehør til hver person når det er til et selskab på 40 pers. man skal vel ikke gange alt med 40?

HILSEN Helen olsen

Svar til Helen olsen   :  
Hej Helen.

Når du skal beregne mad til 40 personer så skal du x med 40.
Den mængde du skal gange med afhænger af om der er forret til.

Kød pr. person: 200g
Tilbehør pr. person: 300 g
Ved forret.
Kød pr. person: 150g
Tilbehør pr. person: 250 g

Hvis det er en let forret så skal der ikke reduceres i mængden.

Held og lykke med festen.
Hilsen Jytte




2005-11-29
Spørgsmål fra   :  jette jørgensen
Spørgsmål   :  rugbrød uden hvede
I opskriften indgår bl.a   :  rug, havre gerne hørfrø evt sesamfrø, gerne olivenolie.
Bemærkninger   :  
Jeg har fødevareintolerance overfor hvede, byg, ris og også solsikkekerner, men tåler rug og havre. Jeg søger en rugbrødopskrift som ikke indeholder hverken hvede, byg, rismel eller solsikke.

Svar til jette jørgensen   :  
Hej Jette

Vi har nogle forskellige opskrifter på glutenfrie brød som du måske kan bruge ?

Se glutenfrie brødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-28
Spørgsmål fra   :  per Iversen
Spørgsmål   :  rågebryst
I opskriften indgår bl.a   :  Rågeunger, hvoraf kun brystkødet anvendes. Kødet ligner små stykker mørbrad når de trykkes flade.
Bemærkninger   :  
Jeg kunne forestillemig at kødet skulle marineres på en måde. så hvis nogen kender en god afprøvet opskrift, kunne det være rart. Hilsen Per Iversen

Svar til per Iversen   :  
Hej Per

Vi har desværre ingen opskrifter på rågebryster.

Beklager meget
Per




2005-11-28
Spørgsmål fra   :  christina storc
Spørgsmål   :  havregryns kugler
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn flormelis kakao rom essens smør
Bemærkninger   :  
opskriften er blevet væk da jeg flytte, fik den af min datters dagpleje mor. min datter er 20 år idag.det er den bedste opskrift jeg har prøvet

Svar til christina storc   :  
hej Christina

min opskrift på havregrynskugler er fra jeg var barn.

2spsk. cacao
100 g. melis
100 g. havregryn
½ dl. kold kaffe
50 g. smør
1-2 tsk. romessens

det hele blandes sammen, rulles til kugler der rulles i sukker, kokosmel eller krympel. lufttørres et par dage. opbevares i køleskabet.

Med venlig hilsen
laila jakobsen


Du kan også prøve at kigge i kogebogen, der er der en masse forskellige opskrifter på havregrynskugler, selv syntes jeg de bliver bedst med flormelis og smør.

Se havregrynskugleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-27
Spørgsmål fra   :  karsten christoffersen
Spørgsmål   :  hjemme lavet nougat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg kan ikke finde enopskrift på , hvordan jeg laver den bløde nougat helt fra bunden... jeg har ledet på nettet men uden held håber du akn hjælpe mig... hilsen karsten

Svar til karsten christoffersen   :  
Hej Karsten

Der er et par opskrifter i kogebogen på nougat som du måske kan bruge, der er bla. en opskrift på bælød nougat men den er ikke helt fra bunden.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-26
Spørgsmål fra   :  Bodil Gullev
Spørgsmål   :  Røget hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  Røget hvidløg
Bemærkninger   :  
Hvad bruger man røget hvidløg til? Hvilke opskrifter? Med venlig hilsen Bodil Gullev

Svar til Bodil Gullev   :  
Hej Bodil

jeg har ikke hørt om røget hvidløg før så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med opskrifter hvor dette bruges.

Beklager meget
Per




2005-11-26
Spørgsmål fra   :  Marie
Spørgsmål   :  hjemme lavet chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  ? kakao bønner,?
Bemærkninger   :  
en måde at lave hjemme lavet chokolade på... en nem måde som mindre børn også kan være med til. chokoladen skal bruges i forme. (som til nisser,hjerte m.m.)

Svar til Marie   :  
Hej Marie

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe en opskrift på hjemmelavet chokolade helt fra bunden.

Beklager meget
Per




2005-11-26
Spørgsmål fra   :  Birgit
Spørgsmål   :  slankesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil lige spørge om der er nogen der har opskriften på en slankesuppe. Tak!

Svar til Birgit   :  
Hej Birgit

Vi har modtaget en opskrift fra lizet som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-26
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Kærgaard Lang
Spørgsmål   :  diablo sovs
I opskriften indgår bl.a   :  kold dyppelse med chilli tror jeg
Bemærkninger   :  
Vi fik denne sovs som tilbehør på ridderborgen i Legoland, ved godt der ikke er meget at gå efter!!!

Svar til Lisbeth Kærgaard Lang   :  
Hej Lisbeth.

Jeg kender ikke den omtalt sauce men har fundet to forskellige Diablo sauce som du kan prøve.

Se opskriften her

Se opskriften her

God fornøjelse.
Hilsen Jytte




2005-11-25
Spørgsmål fra   :  Maja Lyck
Spørgsmål   :  kalorie fattig ris a la mande
I opskriften indgår bl.a   :  risengrød til ris a la mande maizena cremefine til piskning æggehvider til at gøre grøden luftig.
Bemærkninger   :  
Istedet for piskefløde, kunne jeg godt tænke mig en opskrift med pisket æggehvider og maizena cremefine til piskning. Det skal være så kalorie fattig en opskrift som muligt, der selvfølgelig også smager godt

Svar til Maja Lyck   :  
Hej Maja

Vi har en fedtfattig opskrift på ris a la mande her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-25
Spørgsmål fra   :  Gunvor
Spørgsmål   :  sild på hollandsk!!
I opskriften indgår bl.a   :  Sild og løg (og tilberedning?)
Bemærkninger   :  
Da jeg for 30 år siden var i Holland fik man på torvemarkeder nogle skønne sild, der var dyppet i løg, og som man spiste på stedet. De var ikke røgede.. Hvordan laver man dem??

Svar til Gunvor   :  
Hej Gunvor

Hollænderne spiser jo sild som vi spiser pølser men meget mere ved jeg desværre ikke.

Beklager meget
Per




2005-11-24
Spørgsmål fra   :  Morten Bagge Lilleheden
Spørgsmål   :  Ugarly
I opskriften indgår bl.a   :  I selve blandingen som man døbede brødet eller mejsbrødet, var der gullerøder, pore og en masse andre grønsager. Jeg håber at du kan finde den for jeg vil savere den for min familie. jeg har boet i Kenya i mine uge dage. Med venlig hilsen Morten.
Bemærkninger   :  


Svar til Morten Bagge Lilleheden   :  
Hej Morten

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Ugarly.

Beklager meget
Per




2005-11-24
Spørgsmål fra   :  tania
Spørgsmål   :  ricotta ost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvor kan man købe ricotta ost . Jeg har prøvet flere steder uden held.

Svar til tania   :  
Hej Tania

Jeg tror du har været uheldig så, for den burde kunne findes i de fleste supermarkeder, osten er en italiensk ost og sælges bla. under mærket Galbani.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-24
Spørgsmål fra   :  Jacob Norman Andersen
Spørgsmål   :  kyling diablo
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefilleter sennep
Bemærkninger   :  
jeg fik det engang til en nytårsfest. det var kyllingefilleter der var marineret med sennep og jeg tror der var nødder eller rasp på. der var også en rigtig god sovs til den var lidt stærk i det om det var sennep eller chili ved jeg ikke. mere kan jeg desvære ikke huske

Svar til Jacob Norman Andersen   :  
Hej Jacob.

Vi har ikke helt kunne finde den opskrift du efterlyser men har dog nogle Diablo sauce som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Se opskriften her

Prøv selv at eksperimentere lidt med at marinere kyllingefileter med sennep og så vende dem i rasp eller nøddeflager inden du steger dem på panden.

Held og lykke med kyllingen.
Hilsen Jytte




2005-11-24
Spørgsmål fra   :  Mette Weber
Spørgsmål   :  Indbagt Hamburgerryg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har engang fået hamburgerryg indbagt i rugbrødsdej, som var utrolig saftig og mør. Har I en opskrift på dette ???
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Weber   :  
Hej Mette

Vi har flere forskellige opskrifter på indbagt hamburgerryg, men desværre ingen bagt med rugbrødsdej.

Jeg vil nu alligevel sende dig de opskrifter som vi har, måske du så kan bruge disse som udgangspunkt til selv at eksperimentere lidt ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-24
Spørgsmål fra   :  Mona Lise Pedersen
Spørgsmål   :  Brombærsild
I opskriften indgår bl.a   :  marineret sild og brombær
Bemærkninger   :  
Opskriften er fra ugebladet Ude og Hjemme fra i år. Den indgik sammen med andre opskrifter til en anderledes påskefrokost

Svar til Mona Lise Pedersen   :  
Hej Mona

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på brombærsild.

Beklager meget
Per




2005-11-23
Spørgsmål fra   :  Hugo Sørensen
Spørgsmål   :  kneipbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Ved ikke ingredienserne,men det er et groft hvedebrød, som vi spiste da vi boede i Norge i slutningen af 60erne,i stedet for rugbrød. mvh Hugo Sørensen
Bemærkninger   :  


Svar til Hugo Sørensen   :  
Hej Hugo

Jeg har oversat denne opskrift på kneipbrød fra norsk som jeg håber er den rigtige.

Se kneipbrødopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-23
Spørgsmål fra   :  Claus
Spørgsmål   :  Komtesse Vafler
I opskriften indgår bl.a   :  Ja noget med æggehvider og lidt chokolade og creme,,,,
Bemærkninger   :  


Svar til Claus   :  
Hej claus.

Desvære så her jeg ikke kunnet finde den opskrift på komtesse vafler, som du har spurt efter.

Hilsen Jytte




2005-11-22
Spørgsmål fra   :  lizet andersen
Spørgsmål   :  Friskbagte boller
I opskriften indgår bl.a   :  Mel, æg, mælk gær/bagepulver, salt.¨+?
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift på bolledej der er flydende og som kan opbevares i køleskab i ca. 1 uge, jeg søger, den var fantastisk, i en travt hverdag, den flydende dej blev opbevaret i en kande i køleskabet og om morgenen skulle ovnen bare tændes og lidt dej hældes i forme og vups friskbagte morgenboller, ikke noget med at ælte, hæve, bare røres sammen og stå koldt. Det ville være virkelig skønt at kunne få den opskrift igen da det nu er min datter der har en travl morgen og husker den med fryd men jeg har altså mistet den. På forhold tak.

Svar til lizet andersen   :  
Hej Lizet.

Jeg må desvære skuffe dig. Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift.

Hilsen Jytte




2005-11-22
Spørgsmål fra   :  AG Laier
Spørgsmål   :  Syrisk kaffe
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg er kommet i besiddelse af en pose kaffe fra Syrien, hvordan tilbereder jeg den?
Bemærkninger   :  


Svar til AG Laier   :  
Hej AG

Jeg kednder desvære ikke noget til syrisk kaffe og der er ikke lykkes mig af finde frem til nogle oplysninger om det.

Hilsen Jytte




2005-11-22
Spørgsmål fra   :  Bendt Larsen
Spørgsmål   :  Rugmel Groft
I opskriften indgår bl.a   :   Jeg vil pröve at bage gamelsdag fulkorns rugbröd med hele Rugkerner?
Bemærkninger   :  


Svar til Bendt Larsen   :  
Hej Bendt.

Jeg har fundet en opskrift til dig på rugbrød med hele rugkerner.

Se opskriften her

Held og lykke med rugbrødet.
Hilsen Jytte




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  bent larsen
Spørgsmål   :  fynsk brunkål
I opskriften indgår bl.a   :  formodentlig hvidkål og flæsk
Bemærkninger   :  


Svar til bent larsen   :  
Hej Bent.

Jeg har ikke kunnet finde fynsk brunkål og ved ikke hvad der er specielt for den fynske men jeg har fundet forskellige opskrifter på brunkål frem, så kan du vælge den der ligner mest.

Se opskriften her

God fornøjelse med brunkålen.
Hilsen Jytte




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  Else Marie
Spørgsmål   :  mince pies
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Engelskopskrift tradionel ved juletid

Svar til Else Marie   :  
Hej Else

Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  charlotte
Spørgsmål   :  klejner med fløde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger efter en god gammel opskrift, på klejner med piskefløde.....kender nogen den? tak!

Svar til charlotte   :  
Hej Charlotte.

Jeg har fundet en gammel klejne opskrift med fløde. Håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Held og lykke med klejnerne.
Hilsen Jytte




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  charlotte pedersen
Spørgsmål   :  honningkage med cremefyld.
I opskriften indgår bl.a   :  hvid cremefyld.
Bemærkninger   :  


Svar til charlotte pedersen   :  
Hej Charlotte.

Jeg har fundet en opskrift på honningkager med smørkrem som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  Birgit Meldhede
Spørgsmål   :  Sprængt and
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kender ikke ingredienserne.
Bemærkninger   :  
Jeg har en and jeg meget gerne vil "sprænge" og servere med friske grøntsager til. Istedet for bare at stege den.

Svar til Birgit Meldhede   :  
Hej Birgit

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Prøv evt at søg på spræ and i søgefeltet øverst på siden, så kommer der lidt flere opskrifter frem med sprængt and.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-21
Spørgsmål fra   :  Mary-Anne Thomsen
Spørgsmål   :  Kasnocken
I opskriften indgår bl.a   :  ost, nudler el. lignende
Bemærkninger   :  
Østrigsk ret, der serveres i en stegepande. spises direkte af panden med gaffel, osten 'følger med' som i ostefondue. Ligner 'Kaiserschmarn' uden flormelis

Svar til Mary-Anne Thomsen   :  
Hej Mary-anne.

Jeg har fundet en opskrift til dig som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-11-20
Spørgsmål fra   :  serena
Spørgsmål   :  hollandske pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  som til en pandekage
Bemærkninger   :  
Jeg var i holland , der fik jeg noget de kaldte pandekager , de var meget tykke ( ca. 1 cm ) med ost og skinke indebage , der var flere forskellige slags alle med forskellige indbagte, hvad hedder de og hvordan laves de ? det var en hovede ret.

Svar til serena   :  
Hej Serena.

Jeg har fundet to forskellige opskrifter på Hollandske pandekager frem til dig.

Se opskriften her

Se opskriften her

Held og lykke med pandekagerne.
Hilsen Jytte




2005-11-20
Spørgsmål fra   :  Chom
Spørgsmål   :  KAGE CREAME
I opskriften indgår bl.a   :  CHOKOLADE
Bemærkninger   :  
en creame der passer til fødselsdag/ bryllupskage

Svar til Chom   :  
Hej Chom

Vi har nogle forskellige opskrifter på creme som jeg syntes du skulle kigge igennem, så kan du vælge den eller dem du syntes bedst om.

Se cremeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-20
Spørgsmål fra   :  Folmer Troelsen
Spørgsmål   :  klar suppe med tre slags boller
I opskriften indgår bl.a   :  efterlysning ,opskrift på rundboller
Bemærkninger   :  
Mine bedsteforældre i henholdvis Gødsbøl/ved Billund)på min fars side og Tolstrup ved Fredericia , havde altid forskellige opfattelser af rundbollers kvalitet Kan I hjælpe med den eller nogle opskrifter. Vi er i 1950`erne. mvh FT

Svar til Folmer Troelsen   :  
Hej Folmer

Vi har netop modtaget en opskrift på rundboller fra Hanne, så denne opskrift sender jeg til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-20
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Andersen
Spørgsmål   :  Stegte/bagte grønsager (ratatarie?)
I opskriften indgår bl.a   :  Alle rodfrugter/grønsager
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth Andersen   :  
Hej Lisbeth.

Her er en opskrift på ovnbagte rodfrugter men du kan tilsætte andre grøntsager efter smag.

Se opskriften her

Held og lykke men opskriften.
Hilsen Jytte




2005-11-20
Spørgsmål fra   :  anette asmussen
Spørgsmål   :  kalkunstykker på salatbund
I opskriften indgår bl.a   :  opskriften jeg søger består af en salatbund, overhældt med en varm "dressing" af svitsede tomater og løg og ? . til sidst lægger man færdigstegte ostepanerede kalkunstykker ovenpå
Bemærkninger   :  


Svar til anette asmussen   :  
Hej anette.

Må desvære skuffe dig da jeg ikke kan finde den opskrift du søger.

Hilsen Jytte




2005-11-19
Spørgsmål fra   :  Ole Staalhøj
Spørgsmål   :  Tvebaksboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Tilbehør til Hyldebærsuppe, i stedet for, eks. tvebakker. Gammel opskrift fra Ærø. Opskriften er desværre gået i graven med min moder.

Svar til Ole Staalhøj   :  
Hej Ole

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tvebakboller.

Beklager meget
Per




2005-11-19
Spørgsmål fra   :  Bent Jensen
Spørgsmål   :  Leverposteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Jensen   :  
Hej Bent

Der findes rigtig mange forskellige opskrifter på leverpostej her på kogebogen, jeg sender dig linket til dem alle, da du så har mulighed for at vælge den eller dem du syntes bedst om.

Se leverpostejopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-18
Spørgsmål fra   :  Kirsten Hasselström
Spørgsmål   :  bondepige med slør
I opskriften indgår bl.a   :  Svesker/creme/flødeskum med revet brød/chokolade, måske også kaldet muldvarpeskud.
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Hasselström   :  
Hej Kirsten

Jeg har en opskrift på bondepige med slør her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-18
Spørgsmål fra   :  elsebeth sørensen
Spørgsmål   :  traditionel hollandsk julemiddag eller tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en traditionel hollandsk julemiddag eller et traditionelt hollandsk tilbehør til en af de danske juleretter (and eller gås).
Bemærkninger   :  


Svar til elsebeth sørensen   :  
Hej Elsebeth

jeg kender desværre ikke ret meget til hollandsk madlavning, og kan derfor ikke hjælpe dig med opskrifter til en hollandsk julemiddag.

Beklager meget
Per




2005-11-18
Spørgsmål fra   :  Jens B. Grymer
Spørgsmål   :  gravet/garvet lax/laks
I opskriften indgår bl.a   :  Dill, farin, salt peber
Bemærkninger   :  


Svar til Jens B. Grymer   :  
Hej Jens

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-18
Spørgsmål fra   :  Bente Jakobsen
Spørgsmål   :  champignonsovs til 30
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
skal lave opbagt champignonsovs til 30 hvor meget bruger jeg dertil. Samt tarteletter til 30, hvor meget dertil????

Svar til Bente Jakobsen   :  
Hej Bente

Man beregner normalt 1 dl sauce pr. person, men da champignonerne også fylder så skal du beregne lidt ekstra, måske 1½ dl.

Tarteletter siger man 2 pr person, 3 hvis det er på landet *S*

Med venlig hilsen
Per




2005-11-17
Spørgsmål fra   :  Bente Leo Nielsen
Spørgsmål   :  Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn
I opskriften indgår bl.a   :  Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Leo Nielsen   :  
Hej Bente

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn.

Beklager meget
Per




2005-11-17
Spørgsmål fra   :  kit laila jørgensen
Spørgsmål   :  rutebiller (småkager)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kit laila jørgensen   :  
Hej Kit

Her er der en opskrift på rutebiler som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-17
Spørgsmål fra   :  linda darmer
Spørgsmål   :  marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Sharon frugt
Bemærkninger   :  


Svar til linda darmer   :  
Hej Linda.

Kaki frugten kaldes Sharon i Danmark, caco eller cachi i Italien, persimmon eller daddelblomme i Japan. Den stammer fra østen og er moden når den er dyb orange.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Kakimarmelade.

Se opskriften her

God fornøjelse med marmeladen.
Hilsen Jytte




2005-11-16
Spørgsmål fra   :  lene pedersen
Spørgsmål   :  lys kage i springform
I opskriften indgår bl.a   :  Hej En lys kage bagt i en springform,mel æg sukker.Men men det var fyldet,der kom over kagen.Det havde en chokolade agtig smag og var varmet op i en gryde og derefter hældt over kagen, så det trængte ned i kagen og var stadig flydende når man skar af den. Hilsen Lene ps.Damen der bagte kagen var meget sur så jeg turde ikke spørge efter opskriften
Bemærkninger   :  


Svar til lene pedersen   :  
Hej Lene

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på lys kage i springform.

Beklager meget
Per




2005-11-16
Spørgsmål fra   :  Conny Kruse Nielsen
Spørgsmål   :  Honningmarinerede rødbeder
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mener det er med akaciehonning
Bemærkninger   :  
I den bortkomne opskrift stod, at det blev serveret til flæskesteg

Svar til Conny Kruse Nielsen   :  
Hej Conny.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Honningmarinerede rødbeder.

Se opskriften her

Håber det er den opskrift du søger.
Hilsen Jytte




2005-11-16
Spørgsmål fra   :  Anja
Spørgsmål   :  fedtfattig tunmusse og rygeostsalat
I opskriften indgår bl.a   :  tun rygeost
Bemærkninger   :  


Svar til Anja   :  
Hej Anja.

Jeg har fundet en opskrift på en fedtfattig tunmousse til dig

Se opskriften her

Samt på rygeostsalat

Se opskriften her

God fornøjelse med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-11-15
Spørgsmål fra   :  Emilie
Spørgsmål   :  Mary-kage
I opskriften indgår bl.a   :  Sarah Bernhard med rom og honning
Bemærkninger   :  
Hej! Jeg har arbejdet hos en bager, hvor vi solgte "Mary-kager" (pga. bryllupet), jeg spurgte konditoren, og hun sagde at det var en Sarah Berhard med Rom og honning...Jeg har senere været henne for at købe en anden kage, hvor de brugte denne lækre creme i en chokolade-agtig lagkage

Svar til Emilie   :  
Hej Emilie

Mary-kagerne kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men der er 3 opskrifter på Sarah Berhnard kager i kogebogen som du måske kan bruge ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-15
Spørgsmål fra   :  Jan Marcussen
Spørgsmål   :  fedtfri dressing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
min Datter er på vægtvogterkur og vi savner en opskrift på en fedtfri salatdressing

Svar til Jan Marcussen   :  
Hej Jan.

Hvis I kikker ind under opskrifter, kostformer, fedtfattig, så er der en del forskellige fedtfattig opskrifter, også på forskellige dressinger.
Jeg sender dig lige et link til de fedtfattige dressingerne

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-11-15
Spørgsmål fra   :  Susanne Poulsen
Spørgsmål   :  ris a´ la mande til 150 personer
I opskriften indgår bl.a   :  Kan du give mig et godt tip om, hvordan jeg nemmest laver ris a´la mande til 150 personer. Det er mere teknikken i at få det lavet, som det er selve opskriften, jeg har brug for.
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Poulsen   :  
Hej Susanne

Siden du spørger så går jeg ud fra at du ikke har et storkøkken, og så må jeg sige at det bliver en svær opgave.

Jeg har regnet lidt på det og du skal bruge ca 37 l. mælk og 4,5 kg grødris.
9 l. fløde og 3-4 kg. mandler.

Hvis du selv skal koge risengrøden så må det blive noget med at låne en del store gryder og så ind i sengen med dem når grøden er startet op, alternertivt kunne du købe grøden færdig i supermarkedet.

Selve ris a la manden kunne du jo købe nogle plastspande og blande i og så ellers piske fløden i mindre portioner som passer til mængden i spanden.

Men jeg må nok sige at det er noget af en opgave *S*

Med venlig hilsen
Per




2005-11-14
Spørgsmål fra   :  helle
Spørgsmål   :  tartelleter med høns og aspargs
I opskriften indgår bl.a   :  høns el.kylling aspargs salt-peber evt.med rejer
Bemærkninger   :  
serveres i tartelleter

Svar til helle   :  
Hej Helle

Jeg har en opskrift på høns og asparges i tarteletter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-14
Spørgsmål fra   :  Sanne
Spørgsmål   :  spanske vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har været i spanien og fået nogle vafler, de smagte lidt af en blanding af en vaffel og en berliner

Svar til Sanne   :  
Hej Sanne.

Jeg har fundet er opskrift til dig på Churros (spanske vafler) (spanskrør) som jeg håber er det du søger.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-11-13
Spørgsmål fra   :  gitte nielsen
Spørgsmål   :  frokost opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har været så letsindig at invitere 10 medlemmer af den eksklusive kageklub til en let frokost først i december. Hvad giver jeg dem? Jeg regner med at slutte med kaffe the og en kage som ikke er noget problem, da det er det eneste jeg har forstand på. Hvad vil I foreslå, det er 9 kvinder og en mand, og jeg kommer hjem samtidig med at de kommer, mon I har et bud på en samlet pakke. Hilsen Gitte
Bemærkninger   :  


Svar til gitte nielsen   :  
Hej Gitte.

Mit bedste bud er nok at servere et pølsebord, med forskellige slags tilbehør, som du kan arrangere inden du tager på arbejde. Der til servere du noget godt rugbrød, fra bageren.

Held og lykke med frokosten.
Hilsen Jytte




2005-11-13
Spørgsmål fra   :  Annette Lund
Spørgsmål   :  rosenkålssouffle
I opskriften indgår bl.a   :  rosenkål, æg, fløde
Bemærkninger   :  
Normalt bryder vi os ikke om rosenkål, men i USA har vi fået en rosenkålssouffle som tilbehør til kødretter, og det smagte helt vidunderligt. Desværre har vi ikke kunnet finde opskrifter i den retning herhjemme. Kan du hjælpe os? På forhånd tak.

Svar til Annette Lund   :  
Hej Anette

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rosenkålsouffle.

Beklager meget
Per




2005-11-13
Spørgsmål fra   :  Hilmar Lindemose
Spørgsmål   :  Ottomanisk pande / Sac Kavurma
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød/lamme kød
Bemærkninger   :  
På spisekort i Tyrkiet står retten også som ottomansk gødgryde, og serveres flamberet, retten er krydret med et karataristisk krydderi som jeg ikke kan bestemme.

Svar til Hilmar Lindemose   :  
Hej Hilmar

Jeg har her en opskrift på Sac Kavurma, men om det er den samme som du har smagt kan jeg jo ikke garentere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-12
Spørgsmål fra   :  karin frederiksen
Spørgsmål   :  Kyllingefilet med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefilet m. bacon, bagekartoffel i tern, rosiner dampet i balsamicoeddike.
Bemærkninger   :  
Jeg tror opskriften har været i en reklame fra Fakta.

Svar til karin frederiksen   :  
Hej Karin

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på Kyllingefilet med bacon.

Beklager meget
Per




2005-11-12
Spørgsmål fra   :  Gitte Andersen
Spørgsmål   :  broccolisalat med æbler
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har været til fest hvor jeg fik den dejligste broccolisalat. Den indeholdte små buketter af rå broccoli, friske æbler i tern, rå løg, samt nødde flager. Det hele var vendt i en hvid dressing, og den er jeg meget interesseret i og vide hvordan man laver.
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Andersen   :  
Hej Gitte

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som godt nok er med bacon, men hvis du fjerner denne og putter nødder i i stedet så tror jeg det kommer tæt på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-12
Spørgsmål fra   :  Deanna Wad
Spørgsmål   :  ris og svesker
I opskriften indgår bl.a   :  ris kogt i vand svesker kogt i vand piskefløde
Bemærkninger   :  
min mor lavede denne dessert fra vi var børn i 50er'ne. Fik desværre aldrig opskriften før hun døde. Mener det er en meget gammel opskrift. hvordan hun kogte risene ved jeg ikke . Men det var i vand. Og svekerne var som en lidt tyk grød. Så kom hun svesker og ris lagvis i en skål med pisefløde over Altsammen koldt . Og det smagte fantasisk dejligt.

Svar til Deanna Wad   :  
Hej Deanna

Det har desværre ikke været muligt at finde opskriften på ris og svesker som du efterlyser.

Beklager meget
Per




2005-11-12
Spørgsmål fra   :  Asger Lunde
Spørgsmål   :  Tandooripaste
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Jeg har fundet en opskrift på laks , fra norge . der indgår noget der hedder tandooripaste`i , det er noget der skal blandes noget madyoghurt , men hvad er det ? Håber i kan hjælpe mig
Bemærkninger   :  
opskriften hedder : Tandooribagt laks , og kommer fra en ICA reklame .

Svar til Asger Lunde   :  
Hej Asger

Jeg kan ikke sige det med sikkerhed, men det lyder som det indiske krydderi tandoori masala.

I flere af de opskrifter som findes på kogebogen og hvor dette krydderi indgår så bliver det blandet i yoghurt som du også beskriver.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-12
Spørgsmål fra   :  Christian Dahl
Spørgsmål   :  Hvid chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg leder efter en opskrift på hvid chokoladekage håber i kan hjælpe.
Bemærkninger   :  
Jeg mener at jeg engang så en opskrift på hvid chokoladekage fra Familie Journal, men har desværre ikke gemt den.

Svar til Christian Dahl   :  
Hej Christian

Der er kun en enkelt opskrift på hvid chokoladekage her i kogebogen, så jeg håber sørmer du vil syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-10
Spørgsmål fra   :  karin andersson
Spørgsmål   :  marvpiber
I opskriften indgår bl.a   :  marvpiber, suppe.
Bemærkninger   :  
jeg har fået nogle flotte oksemarvpiber, og elsker dem, men hvordan laver jeg dem knus pjuske

Svar til karin andersson   :  
Hej Karin

Det er godt nok lidt flovt, men jeg er ikke klar over hvad marvpiber er, er det marvbenet skåret i mindre stykker eller?

Men jeg har lavet en søgning efter ingrediensen marv, og her er der da lidt forskellige opskrifter som jeg håber du vil kunne bruge.

Se marvopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-10
Spørgsmål fra   :  vagn fynbo
Spørgsmål   :  Kræmmerhuse til flødeis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har kigget på Deres opskrifter på kræmmerhuse,og spørger,om ikke der findes en opskrift med kun fløde-lidt sukker og måske lidt mel, da jeg kan huske,jeg som barn ofte stod i vaffelbageriet og kiggede på, hvordan man nemt hældte en blandig af fløde sukker og måske mel på et stort gasfyret vaffelhjul,---og vupti så var de færdige, efter at en behændig kvindehånd havde formet den halvvarme bagte dejg til et stort flot kræmmerhus.

Svar til vagn fynbo   :  
Hej Vagn

Jeg tror at du kan finde den opskrift du søger under vafler, i hvert fald dejen dertil.

Se vaffelopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-10
Spørgsmål fra   :  marianne ballan
Spørgsmål   :  leverpate
I opskriften indgår bl.a   :  andelever
Bemærkninger   :  


Svar til marianne ballan   :  
Hej Marianne

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her på andeleverpate som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-10
Spørgsmål fra   :  Pia Sundberg
Spørgsmål   :  Letfrossen chokoladekage m/mousse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har i teaterkælderen i Herning Kongrescenter fået utrolig lækker chokoladedesser. En saftig/sej chokoladekagebund med en iskold chokolademousse ovenpå, pyntet med ferskner. Jeg vil så gerne have opskriften.

Svar til Pia Sundberg   :  
Hej Pia

Jeg har ikke kunnet finde frem til den helt eksakt opskrift som du efterlyser, men jeg har fundet en frem som jeg mener du kan bruge i mangel på bedre, og måske endda ændre opskriften så den bliver som beskrevet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-09
Spørgsmål fra   :  Mona Salvesen
Spørgsmål   :  Trykisk brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har på en ferie fået det berømte brød der serveres som forret kan ikke huske hvad det kaldes -håber på hjælp.-

Svar til Mona Salvesen   :  
Hej Mona

Vi har flere opskrifter på tyrkisk brød, måske det du søger er iblandt disse ?

Se de tyrkiske brødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-09
Spørgsmål fra   :  Mona Salvesen
Spørgsmål   :  Vildgåse-bryst og lår.
I opskriften indgår bl.a   :  Vildgåse-bryst og lår.
Bemærkninger   :  
Hvorlænge skal det stege og er det bedst i gryde/pande/ovn???

Svar til Mona Salvesen   :  
Hej Mona.

Jeg har ikke kunnet finde en opskrift på vildgåsebryst men har fundet et par opskrifter på gåsebryst som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Du skal nok beregne stegetiden til 50 min. pr. kg. Om du bruger gryde/pande/ovn er en smags sag så her må du prøve dig frem.

Held og lykke med vildgåsen.
Hilsen Jytte




2005-11-09
Spørgsmål fra   :  Birgitte Herbst
Spørgsmål   :  Kartoffelkage
I opskriften indgår bl.a   :  Kagebund Creme Top af kakaodrysset marcipan
Bemærkninger   :  
I Københavns-området kan kartoffelkage købes hos enhver bager. Men jeg har ikke set den i Sønderjylland. Det er en kage på en mørdej(?)bund, og toppen er en marcipanplade overdrysset med kakao.

Svar til Birgitte Herbst   :  
Hej Birgitte

Det skulle vist være opskriften her

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-09
Spørgsmål fra   :  Manuela Bækgaard
Spørgsmål   :  Jule leverposteg
I opskriften indgår bl.a   :  krydderet svine lever spæk ? ?
Bemærkninger   :  


Svar til Manuela Bækgaard   :  
Hej Manuela

Jeg har fundet en opskrift på juleleverpostej frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se julepostej her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-08
Spørgsmål fra   :  camilla tordrup
Spørgsmål   :  glogg - gluhwien
I opskriften indgår bl.a   :  jeg leder efter en god gl dansk opskrift paa juleglogg men da jeg ikke har dansk tastatur er det svaert at finde..
Bemærkninger   :  


Svar til camilla tordrup   :  
Hej Camilla

Når du ikke har dansk tastatur og gerne vil søge efter opskrifter med æ ø og å så kan du i stedet for disse bogstaver lavet et mellemrum, det giver lidt flere unødige resultater at kigge igennem men det er jo en måde at gøre det på.

Der er lidt forskellige opskrifter på gløgg her som jeg håber du kan få glæde af.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-07
Spørgsmål fra   :  Claes Mortensen
Spørgsmål   :  Grillet vildsvin
I opskriften indgår bl.a   :  Vildsvin
Bemærkninger   :  
Jeg skal lave vildsvin i weberen men kan ikke finde nogle opskrifter håber du kan hjælpe mig.

Mvh Claes

Svar til Claes Mortensen   :  
Hej Clas

Jeg vil jo ikke mene at du kan få et helt vildsvin ind i en webergrill, og da du desværre ikke skriver så meget om hvad du havde tænkt dig vil jeg henvise dig til de weberopskrifter som vi har her i kogebogen.

Se webergrilopskrifter her

Prøv at kig på opskrifterne med hele stege og se om der ikke er noget du kan bruge her.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-07
Spørgsmål fra   :  Helle Dourado
Spørgsmål   :  ranger cookies, småkager
I opskriften indgår bl.a   :  chokoladestykker, brun farin, æg, mel, mælk (resten af ingredienserne kan jeg ikke huske)
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Dourado   :  
Hej Helle

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på ranger cookies.

Beklager meget
Per




2005-11-07
Spørgsmål fra   :  Ingrid Kristiansen
Spørgsmål   :  tærte med pistaciemarcipan
I opskriften indgår bl.a   :  pistaciemarcipan nødder/mandler chokolade
Bemærkninger   :  
Hej Jeg søger en opskrift på en tærte der indeholder pistaciemarcipan, beregnet som dessert sammen med evt. is. Tak for hjælpen. Ingrid

Svar til Ingrid Kristiansen   :  
Hej Ingrid

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svare nogen lunde til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-07
Spørgsmål fra   :  jani andersen
Spørgsmål   :  jugosaviske ret hvor det kødet skal ind i peberfrugten
I opskriften indgår bl.a   :  hakket kød gule lange peber ris kartofler mmere
Bemærkninger   :  
det er en jugosaviske ret hvor det kødet skal ind i peberfrugten og koges færdig i oven severs med kartofler og hjemmebagt brød

Svar til jani andersen   :  
Hej Jani

Det lyder jo som en gang fyldte peberfrugter, den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke finde, men måske du kan tage udgangspunkt i de andre opskrifter på fyldte peberfrugter?

Se opskrifter på fyldte peberfrugter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-06
Spørgsmål fra   :  Lotte Egaa
Spørgsmål   :  Kartoffelmos i filodej?
I opskriften indgår bl.a   :  Filodej og kartoffelmos og ?
Bemærkninger   :  
Filodej og kartoffelmos blandes på en eller anden måde og steges. Det bliver sådan nogle klumper, der har en lækker stegt overflade og et lige så lækkert blødt kartoffelmosaktigt fyld.

Svar til Lotte Egaa   :  
Hej Lotte

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kartoffelmos i filodej.

Beklager meget
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Line
Spørgsmål   :  Konfekt
I opskriften indgår bl.a   :  Kartoffel, pebermynteessens el. pebermyntedråber, flormelis...
Bemærkninger   :  
Det er en meget gammel opskrift, som bl.a. min mormor lavede under krigen.

Svar til Line   :  
Hej Line

Det lyder meget som kartoffelmarcipan, så den opskrift vil jeg sende til dig, er det ikke den er du velkommen til at vende tilbage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Louise
Spørgsmål   :  Hjemmelavede bønnespirer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hejsa jeg vil meget gerne prøve at lave hjemmelavede bønnespirer. Mener at have læst et sted at der skal bruges kikærter....men så kan jeg desværre ikke huske mere. Håber på Jeres hjælp.

Svar til Louise   :  
Hej Louise

På denne hjemmeside er der en god beskrivelse af hvordan bønnespirer fremstilles.

Se hjemmesiden her

Lotte har sendet denne beskrivelse af fremstillingen af spirer.

man kan bruge mange forskellige frø til spirer, noget jeg er total vild med er: rødbedespirer (af alm. rødbedefrø fra købmanden) Løgspirer (også fra købmanden) Lucernespirer (lucernefrø købes i arabiske butikker, frem for helsekost butikker hvor de er smadder dyre). Jeg har en bønnespirekasse købt i en helsekost butik, men du kan bruge et syltetøjsglas med frøene i og i stedet for låg sætte et stk. gase eller et opklippet thefilter hen over åbningen med en elastik. Hver dag stiller du glasset under den kolde hane og lader frøene/spirene skylde godt igennem, når de er skyldet godt igennem, hældes alt vand fra og de stilles mørkt til næste dag (det er bedst hvis de står mørkt) når spirene i løbet af ca. en uge er 3-4 cm lange (alt efter frøenes varianter) er de klar til spisning.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Lene Roden
Spørgsmål   :  Rensdyrkølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi har fået køllen fra Grønland, og vil gerne have en idé til tilberedning - tilbehør osv.

Svar til Lene Roden   :  
Hej Lene

Rensdyropskrifter er ikke det vi har flest af, men der er nu alligevel et par stykker som jeg håber du kan bruge.

Se rensdyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Bo J. Nielsen
Spørgsmål   :  Jødekage med glasur
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg gætter på, at det er en velbevaret hemmelighed, men jeg har længe ledt efter en opskrift på de jødekager, man køber hos bageren. Er det muligt at nogen kan/vil hjælpe mig?? Jeg tænker ikke på jødesmåkagerne, men derimod den rigtige morgenkage. (Dog heller ikke den af wienerbrød) Venlig hilsen Bo

Svar til Bo J. Nielsen   :  
Hej Bo

Jeg kender kun til opskrifterne på jødesmåkager.

Beklager meget
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Anna Marie Pedersen
Spørgsmål   :  Polsk æblekage
I opskriften indgår bl.a   :  en æblekage,som laves på mos,der efter røres æg i,så bages den.
Bemærkninger   :  
Kirsten Hyttemaier havde opskriften i fam.journalen engang sidst i 80`erne På forhånd tak

Svar til Anna Marie Pedersen   :  
Hej Anne Marie

Det tætteste jeg kan komme på det du beskriver er opskriften på bagt æblemos.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-05
Spørgsmål fra   :  Mette Sørensen
Spørgsmål   :  Trøffelsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Suppe med trøfler, gerne vegetarisk
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Sørensen   :  
Hej Mette

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på trøffelsuppe.

Beklager meget
Per




2005-11-04
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  Semulje
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vil gerne vide hvor man kan købe semulje gryn eller man kan bruge noget tilsvarende og hvis hvad

Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge.

Semulje gryn er fremstillet af hvedemel, dyrket syd på og med et meget højt gluten indhold. Det kan købes i almindelige fødevare butikker.
Semulje gryn kan nogle steder erstattes med majs mel.

Se opskriften her

Held og lykke med semulje grynene.
Hilsen Jytte




2005-11-04
Spørgsmål fra   :  Mette Christensen
Spørgsmål   :  Ungarsk gullash
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Christensen   :  
Hej Mette

Der er her et par opskrifter på ungarsk gullash som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-04
Spørgsmål fra   :  vibeke aagaard
Spørgsmål   :  pålægskagemand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vibeke aagaard   :  
Hej Vibeke.

En pålægskagemand er lavet af franskbrøds dej, formet som en kagemand.

Se opskriften her

Der på kommer du alle mulige slags pålæg, alt efter hvad du kan lide. Til slut pyntes kagemanden med det der høre til pålægget.

Held og lykke med kagemanden.
Hilsen jytte




2005-11-03
Spørgsmål fra   :  Charlotte Hjorth
Spørgsmål   :  Yams
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mener den også kaldes balata rod? Amerikanerne bruger den ofte til thangs giving

Svar til Charlotte Hjorth   :  
Hej Charlotte.

Yams kaldes også batat og er det vi kender som Sweet Potato. Der findes 600 arter som alle er forskellige. Nogle kan kun bruges kogte, da de er giftige rå.
Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter med Sweet potato til dig.

Se opskriften her

Held og lykke med de søde kartofler.
Hilsen jytte




2005-11-03
Spørgsmål fra   :  Jean
Spørgsmål   :  Tunsalat
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kunne godt tænke mig at lave en sund salat, med bønner, majs, tund, peberfrugt og andre sunde ting.. kan i hjælp emig med at finde en god, og sund en.?
Bemærkninger   :  
Den skal helst ikke tage for lang tid.. :)

Svar til Jean   :  
Hej Jean

Der er en opskrift på tunsalat her som jeg håber du kan lide, ellers prøv at søg på tunsalat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  Kirsten Sørensen
Spørgsmål   :  Isvafler (Kræmmerhus)
I opskriften indgår bl.a   :  mel, melis, bagepulver
Bemærkninger   :  
Jeg har købt et "vaffeljern" til kræmmerhuse med is (gammeldaws). Men kan ikke finde en opskrift, der virker. De skal være sprøde og til at folde. Skal bruges til konfirmation til foråret. Skal vist lige øve noget.

Svar til Kirsten Sørensen   :  
Hej Kirsten.

Jeg har fundet en opskrift på isvafler til dig.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  maria fischer
Spørgsmål   :  glutenfri æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på glutenfri æbleskiver..... da jeg har cølaki.

Svar til maria fischer   :  
Hej Maria.

Jeg har fundet en opskrift på glutenfri æbleskiver frem til dig.

Se opskriften her

Hvis du gå ind i opskrifter og kikker under allergi så kan du finde mange flere glutenfri opskrifter.

Se opskriften her

Held og lykke med æbleskiverne.
Hilsen Jytte




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  Anni Vibeke Fladmose Madsen
Spørgsmål   :  Gullasch
I opskriften indgår bl.a   :  Okseklump, bacon, løg, hvidløg, paprika, gulerødder, bouillon, tomatpuré, jævning
Bemærkninger   :  
Jeg vil meget gerne høre om der er mulighed for at undgå tomat i denne ret. Jeg kan desværre ikke tåle tomat. Har I et godt råd, hvad jeg kan bruge i stedet for og stadig have den gode smag. Mvh Anni

Svar til Anni Vibeke Fladmose Madsen   :  
Hej Anni.

Når du laver gullasch så prøv at anvende peberfrugter og sød paprika i stedet for tomater. Du kan evt. runde smagen lidt af med fløde eller mælk.

Se opskriften her

Held og lykke med gullaschen.
Hilsen Jytte




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  lene Stage
Spørgsmål   :  Mascarponeost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej! Findes der en erstatning for mascarponeost!! det er umuligt for mig at få fat i det. Det skal bruges til Tiramisu

Svar til lene Stage   :  
Hej Lene

Jeg har ikke prøvet, men marcapone skulle kunne erstattes med halvt vanillekvark og flødeost.

Med venlig hilsen
Per




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  kirsten davidsen
Spørgsmål   :  tigerrejer i chilli og hvidløgs dressing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten davidsen   :  
Hej Kirsten

Jeg har desværre ikke kunnet finde den ønskede opskrift på tigerrejer.

Beklager meget
Per




2005-11-02
Spørgsmål fra   :  Freya og Laurids
Spørgsmål   :  sigøjnerret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en dejlig nem ret som er billig at lave. en ret som sigøjnerne plejer/plejede at lave. gerne mange forskellige forslag.

Svar til Freya og Laurids   :  
Hej Freya og Laurids

Jeg har desværre ikke noget bud på sigøjneropskrifter.

Beklager meget
Per




2005-11-01
Spørgsmål fra   :  lotte
Spørgsmål   :  rund fødselsdag
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Skal holde fødselsdag i starten af december ( rund fødselsdag) Mangler ideer til hvad jeg skal servere. Det skal helst kunne forberedes og evt. bare tages op af fryseren og varmes, altså ikke alt for meget kokkereren på selve dagen. Gæstene er inviteret til frokost kl. 12, 14 voksne og 8 børn i alderen 1-8år. Har du et forslag (og gerne noget lidt anderledes)

Svar til lotte   :  
Hej Lotte

Jeg beklager meget, men sammensætning af menuer er ikke min stærke side, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2005

Se spørgsmålene for februar 2005

Se spørgsmålene for marts 2005

Se spørgsmålene for april 2005

Se spørgsmålene for maj 2005

Se spørgsmålene for juni 2005

Se spørgsmålene for juli 2005

Se spørgsmålene for august 2005

Se spørgsmålene for september 2005

Se spørgsmålene for oktober 2005

Se spørgsmålene for november 2005

Se spørgsmålene for december 2005