Skoldet kneipbrød

Skoldet kneipbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :     

Ingredienser:
3 dl.hvedemel (urenset)
4 dl.kogende vand
25 g.gær
3 dl.vand
1 spsk.smeltet margarine eller olie
2 tsk.salt
6 dl.hvedemel (urenset)
9 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Hæld kogende vand over den urensede hvedemel i et stort fad. Rør dejen sammen, dæk den til med klæde og la den stå i rumtemperatur i 2-3 timer.

Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt smeltet margarine eller olie og salt og hæld det over den skoldede hvede. Tilsæt det urensede hvedemel og noget af hvedemelet.
Ælt dejen godt og tilsæt så meget hvedemel at den bliver smidig og let at arbejde med. Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.

Ælt dejen godt på bordet, del den i to og form brød. Sæt dem på smurt plade og la dem efterhæve under klæde i ca. 1 time.

Snit brødene med skarp kniv. Bag brødene ved 200 C. i ca. 45 minutter på nederste rille, og pensle dem med varmt vand når du tager dem ud af ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 9469 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-29 19:38:28
hvid amo mel. følg opskrift.det er lækkert brød