Svigermors drøm

Svigermors drøm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Svigermors drøm, billede 4 Svigermors drøm, billede 1 Svigermors drøm, billede 2 Svigermors drøm, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kalkun. kød. rå
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 dl. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Karry, stærk
1 tsk. Paprika
2 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rens champignon og skær dem i grove skiver. (svits cocktailpølser eller steg baconen sprød).

Skær kødet i 1 gange 1 cm store tern, peberfrugten i strimler og løget i tern.

Varm en gryde op uden olie og svits karry og paprika et øjeblik under omrøring. Hæld de svitsede krydderier i en skål.

Kom 2 tsk olie i gryden. Svits løget heri. Tilsæt kødet og lad det skifte farve i gryden. Kom champignonskiverne i og svits til champignonerne begynder at afgive væde.

Tilsæt de svitsede krydderier, sennep, ketchup og ananasstykkerne. Kom 1 dl vand (eller fløde) i saucen og lad kødet koge mørt. Smag til med salt (tilsæt evt. bacon eller cocktailpølser).

Serveres med ris.

Tips:

Til fed udgave af opskriften:
150 g cocktailpølser eller 150 g bacon 1 dl piskefløde





karakterer:
Opskriften er vist 170156 gange,
og udskrevet 11386 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9403 (2239 kcal)
KJ pr. Pers. 2350 (559 kcal)
Vægt ialt 2580 gram
Vægt pr. Pers. 645 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 364 KJ (86 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 15.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-20 16:40:24
Jeg har nu lavet den i aarevis og den er alles favorit, bruger den derfor tit til gaestemad.

  -   2016-01-14 10:41:01
Nej vi kender heldigvis ikke din svigermor. Det var ikke godt hvis der ikke kunne indsendes opskrifter uden at spørge hende

  -   2012-08-20 14:03:06
Jeg savner at vide, hvor meget bacon eller hvor mange cocktailpølser, der skal bruges.

  -   2012-02-10 11:24:17
Hvis i kendte min svigermor ville i aldrig lave denne ret ;)

  -   2011-03-13 11:41:18
Det er altså ikke lige det min svigermor drømmer om...

  -   2010-05-18 17:27:16
super god! skal prøves !!!

  -   2009-06-09 17:34:26
Jeg lavede denne ret i går. Den faldt desværre ikke i vores smag. Kedelig og intetsigende. Men det er jo heldigvis en smagssag.

  -   2009-01-24 11:25:22
Smager super godt. Næste gang jeg laver den, skel det prøves med bambusskud i.... Uhmmmm

  -   2008-12-22 10:26:02
Det er en skøn ret med en kanon smag.

  -   2008-12-18 13:37:07
Hvis du kender smagen af "oncel bens sour sweet" sovsen, så kender du smagen af denne ret... super god og let at lave.

  -   2008-10-21 20:02:29
En noget anderledes smag end forventet men ikke desto mindre en super dejlig ret;o)

  -   2008-08-04 08:18:21
jeg mener 250g kalunkød er for lidt 400g er mere passende ellers en virkelig god ret

  -   2008-05-19 15:19:58
alletiders gode ret til gæster og hverdag ,skifter med ris,bulgur og kartoffelmos

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager rigtig godt, men pas på ikke at få for meget sennep i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kyllingfillet kan bruges, men spar lidt på ketchup

  -   2005-01-01 01:01:01
I kan også bruge svindekød det var det som jeg lave med første gang

  -   2005-01-01 01:01:01
Efter en god grillaften er der næsten altid mad til overs og her er en god nem opskrift til dagen efter

  -   2005-01-01 01:01:01
kanon opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
denne ret er super god og nem at lave