Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Brunkartofler

Antal:
Pers. 6 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter

BrunekartoflerIndsendt :

Brunkartofler, billede 4 Brunkartofler, billede 1 Brunkartofler, billede 2 Brunkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Skræl og kog kartofler i ca. 12-13 minutter - mærk med en stegenål. Kartoflerne må ikke være færdigkogte. Lad kartofler køle af og sørg for at de er helt tørre - ellers vil sukkeret ikke hænge fast.

Sukkeret smeltes ved lav/middel varme. Når det er helt smeltet og begyndt at tage farve kommes smørret på panden. Sørg for at der er god varme men pas på - sukkeret karamelliserer hurtigt. Når smørret er smeltet kommes de tørre kartofler på panden. Vend kartofler ofte og hold øje med dem under hele bruningen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (46 stemmer)

Opskriften er vist 81214 gange,
og udskrevet 2063 gange.


Energi:
KJ total 6966 (1658 kcal)
KJ pr. Pers. 1161 (276 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 605 KJ (144 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 22.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Brunkartofler

Sara  -  2008-12-23 19:13:47
Jeg har lige brugt opskriften, og nøj nogle gode kartofler. Det skal så lige siges at man skal huske ikke at hælde karameliseringen ned i den samme skål som kartoflerne, når kartoflerne er færdige - fordi derved opstår der en kæmpe hård bunke af karamel, når den er nedkølet. Så man kan lige si eller samle kartoflerne op hver for sig - det bestemmer selv.

Michelle  -  2008-11-24 18:38:02
Jeg syntes den er nem at forstå . &så er de rigtige godt :D

Rikke  -  2007-11-29 17:51:42
det er ikke ham der skriver at kartoflerne skal overhæles med vand, det er blot en der har skrevet en kommentar om dette.

jane  -  2007-09-26 12:32:56
kan ikk se hvor du læse det henne??

Michael Christensen  -  0000-00-00 00:00:00
I opskriften står der, at de TØRRE kartofler kommes på panden! Længere nede i underteksten står der, at kartoflerne skal have en overhældning med koldt vand!?? Smart ikke!

  -  0000-00-00 00:00:00
Kartoflerne skal, inden de hældes på panden, lige have et overhældning af koldt vand