Beates Schnitzel

Beates Schnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Beates Schnitzel, billede 4 Beates Schnitzel, billede 1 Beates Schnitzel, billede 2 Beates Schnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
  Panering:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Karry
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Mørbraden befries for sener og hinder og skæres ud i små bøffer som bankes flade med en kødhammer. Stykkerne paneres i æg og rasp og lægges i køleskab.

Kokosmelet ristes på en tør pande til det er svagt lysebrunt (HUSK ikke for høj varme, og at røre i det ofte!).

Karrysovs:
Løget hakkes fint og svitses uden at brune i en gryde med margarine. Karry tilsættes og brændes af, 2 spsk. mel tilsættes og der røres godt. Vandet tilsættes lidt efter lidt indtil alle melklumper er rørt ud, og sovsen tilsættes mere vand alt efter hvor tynd man ønsker den.
Bouillonterninger tilsættes sammen med salt og peber og mangochutney efter behag.

Hver banan deles på langs, og hver del halveres på tværs så hver banan giver fire "kvarte" Bananerne steges på pande i smør ved middel varme til de er lysebrune.

Mørbradstykkerne steges i smør på en mellemvarm pande.

Mørbradstykkerne serveres straks sammen med kogte jasminris, karrysovs, stegte bananer, rosiner, ristet kokosmel og stærk mangochutney.





karakterer:
Opskriften er vist 64860 gange,
og udskrevet 1248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4872 (1160 kcal)
KJ pr. Pers. 1218 (290 kcal)
Vægt ialt 1111 gram
Vægt pr. Pers. 277 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 438 KJ (104 kcal)
Protein 12.5 gram
Fedt 2.4 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-08 15:59:23
Det er en virkelig presentaktiv og velsmagende ret, kan anbefales, også til festmad.

  -   2012-05-08 15:02:42
Det her lyder som det værste 80'er-påhit. Uden banan, rosin og kokos ville det sikkert være spiseligt

  -   2011-05-25 15:08:11
Hvis du er mælkeallergiker, så kan du stege i olie i stedet for smør.