Paella

Paella, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Paella, billede 4 Paella, billede 1 Paella, billede 2 Paella, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl.basmatisris
3 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
8 dl.vand eller bedst fiskebouillon
1 tsk.salt
1 laurbærblad
0.5 g.safran eller 1 tsk. gurkemeje
200 g.chorizopølse
 
1 stegt kylling eller kanin
1 rødpeberfrugt
200 g.frosne rejer (eller passende mængde store tigerrejer)
125 g.frosne ærter
250 g.muslinger fra dåse
2 tomater
0.5 tsk.cayennepeber
 
1 citron
 
Opskrift:
Svits risene i olien sammen med hakket hvidløg.

Hæld vandet ved, tilsæt safran eller gurkemeje, salt og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 10 minutter.

Tilsæt scorizopølse og lad den simre med et par minutter.

Hæld risen i en stor flad gryde eller pande.

Del kyllingen (kaninen ) i portionsstykker, skær peberfrugten i strimler, tø rejerne(kog store tigerrejer) og lad muslingerne vande af i en sigte.

Læg kyllingestykkerne eller kaninstykkerne på risen sammen med peberfrugt, rejer, ærter og muslinger eller evt. blæksprutter

Drys evt. med lidt salt og cayennepeber.

Skær tomaterne i både, fordel dem i fadet og sæt det i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til alt er gennemvarmt.

Der kan også bruges blæksprutter, som kan købes i specialforretningerne.





karakterer:
Opskriften er vist 117370 gange,
og udskrevet 4033 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (71 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-20 10:19:40
Sikke dog en dejlig ret - den må vi snart have igen

  -   2009-05-27 11:20:05
ÆGTE PAELLA, det kan du ikke mene. Alle ingredienser, undtagen pynt, skal svitses sammen, derpå væden og til sidst risen som så skal stå og koge uden låg, mens man holder vagt og tilsætter mere væske efter behov og at risen ikke får for meget. Der må ikke røres rundt de sidste 10 min, man skal blot ryste panden, den må godt gå en anelse på bunden, det er det allerbedste!!! For øvrigt skal man ikke bruge basmati, men jeg ved godt at det er svært at få spanske ris i Danmark. Un saludo de Malaga

  -   2009-02-05 23:37:54
SUPER LÆKKER ! Rigtig god opskrift - kan varmt anbefales !

  -   2007-10-06 08:54:48
Jeg stegte 4 kyllingefileter på pande som jeg så brugte til opskriften her i stedet for en hel kylling.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ægte Paella. Lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
plus fire jomfruhummere