Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fragilité med chokoladeskum

Antal: 6 Pers.

Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Diverse produkter

Diverse chokoladeIndsendt :

Fragilité med chokoladeskum, billede 4 Fragilité med chokoladeskum, billede 1 Fragilité med chokoladeskum, billede 2 Fragilité med chokoladeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 æggehvider
100 g.mandler
150 g.flormelis
2 spsk.hvedemel
 
 Skum:
200 g.mørk chokolade
1 appelsin, skallen heraf
1.5 dl.piskefløde
1 dl.sødmælk
1 æg
 
2.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Flormelis
50 g.mandelflager
 


Opskrift:

Chokoladecreme:
Lav chokoladecremen først.
Bræk chokoladen i små stykker. Riv den orange skal på appelsinen fint. Bring piskefløde og mælk i kog. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen og til sidst den revne appelsinskal, sæt cremen koldt.

Fragilité:
Pisk æggehviderne meget stive. Hak mandlerne meget fint og bland dem med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.

Tegn 1 cirkler på 2 stykker bagepapir – diameter ca. 25 cm. Fordel marengsmassen herpå og bag ved 125-130 grader C. alm. ovn i ca. 40 min., eller til bundene er sprøde.

Chokoladeskum:
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.

Fordel chokoladeskummet på den ene marengsbund og læg forsigtigt den anden over. Pynt med sigtet flormelis og ristede mandler.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (22 stemmer)

Opskriften er vist 56441 gange,
og udskrevet 2668 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


jtn  -  2011-05-28 21:04:17
Må sig jer g blev skuffet her, bundene er ikke sprøde og cremen for flydende og alt for tung

M  -  2009-07-02 08:24:23
Den skal prøves. Tror dog det bliver med en jordbær eller hindbær creme istedet for:) Så er den ikke så tung i sommervarmen

Mathilde  -  2009-06-06 12:28:29
Super god, men en rigtig fragelite skal altså laves med kaffe skum!

Per  -  2009-05-02 17:13:45
Hvis chokoladeskumet er blevet for tyndt så kan det piskes stift igen.

Anja  -  2008-01-11 14:09:10
Der skal 200 g sukker i, og ingen mel, så bliver den sprød!!!

Mejohka  -  2007-12-10 17:14:04
Super lækker dessert, men havde også problemer med sprødheden. Hvis man synes den er for tung kan man lave en appelsim salat/sauce til...Perfekt

sofie  -  2007-07-25 10:56:55
bundene skal bages længere tid ved lavere varme, så bliver de sprøde

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en lækker men meget tung dessert.

ADA  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk fragilité - men lidt vanskelig at få sprød. Chokoladecremen er simpelthen så lækker og kan sagtens bruges til andre desserter.

GB  -  0000-00-00 00:00:00
Den absolut bedste fragilité jeg har smagt