Broccoli og kartoffelgratin

Broccoli og kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Broccoli og kartoffelgratin, billede 4 Broccoli og kartoffelgratin, billede 1 Broccoli og kartoffelgratin, billede 2 Broccoli og kartoffelgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Sauce:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær kartoflerne i skiver ca. 1 cm. tykke, hvidløget skæres i tynde skiver. Kog kartofler og hvidløg i 10 minutter.

Kog dernæst broccolien delt i buketter i 3 minutter. Gem vandet.

Læg kartoflerne i et smurt ildfast fad og broccolierne som pynt øverst. Broccolierne kan evt. først lægges på, når gratinen er bagt.


Sauce:
Smelt margarine i en gryde og rør melet i. Tilsæt vandet lidt efter lidt og lad saucen køle lidt af.

Pisk derefter æggene i ét ad gangen og smag til med lidt salt og peber.

Fordel saucen over kartofler og broccoli og bag gratinen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 40 minutter eller til den er gylden.

Sørg for at broccolierne er helt dækket af saucen, da de ellers let bliver sorte.





karakterer:
Opskriften er vist 157042 gange,
og udskrevet 4053 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7006 (1668 kcal)
KJ pr. Pers. 1751 (417 kcal)
Vægt ialt 2173 gram
Vægt pr. Pers. 543 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 322 KJ (76 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 6.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-29 21:04:40
Detg gik faktisk meget godt. Der blev næsten spist op. Chili og cheddar!

  -   2020-04-29 20:27:07
Jeg har kørt en gang chiliflager og cheddarost ud over for at tækkes mine 2 teenagere. Nu er den i ovnen. Om lidt ved vi om det virkede. Jeg vender tilbage!

  -   2014-08-07 15:28:18
Retten kan overdækkes med sølvpapir hvis man vil undgå at retten bliver sort. Fjernes 5-8 min inden den tages ud af ovnen. Lækker ret.

  -   2014-06-26 17:36:39
Jeg havde hørt at det ville være svært at lave gartin, men det er nemt nok du skal bare ville det. Det smager super lækkert og SER lækkert ud.

  -   2014-03-11 22:03:50
Skøn opskrift - Jeg tilføjede skinke i strimler, hvilket gav et ekstra pift.

  -   2014-01-26 13:38:03
den er helt perfekt

  -   2013-05-15 20:14:27
Har svært ved at forstå at der kun er 76 kcal pr. 100 gram?

  -   2013-03-12 17:47:49
Nem at lave Jeg kom en pk. Skinkestrimler i og dryssede med rasp og til sidst nogle smørklatter på toppen

  -   2011-04-01 17:44:35
Er spændt på den, vil lave den nu :)

  -   2010-11-17 12:21:15
Super god gratin! Fik også ros fra manden og han er ellers kræsen. Smag sovsen til inden æggene tilføjes. Pisk æggeblommerne i sovsen og pisk æggehviderne stive og vend dem i sovsen - det bliver den kun bedre af. Jeg kom desuden letkogte gulerødder i og dryssede til sidst hele retten med revet parmesan inden den kom i ovnen - der kan også drysses med rasp, så bliver skorpen mere sprød.

  -   2010-06-10 22:46:21
Til "mig". Har du ikke læst opskriften ordentligt???, for efter efter æggene er kommet i, skal den bages i ca. 40 min., og så er de absolut ikke rå længere.

  -   2010-03-11 14:58:04
slap helt af med den forskrækkethed over rå æg - selvfølgelig skal man bruge past. æg når man laver retter med rå æg. Men at man ikke må smage til - stop nu hysteriet!!!!

  -   2010-02-22 20:04:26
smag aldrig noget til med rå æg !