Makronsnitter

Makronsnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KonditoriRet : Konditori - Snitter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Makronsnitter, billede 4 Makronsnitter, billede 1 Makronsnitter, billede 2 Makronsnitter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Marengsmasse:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Mandelessens
20 Tvebakker 1 pose tvebakker vejer ca. 300 gram, og en enkelt tvebak vejer ca 10 gram.
   
450 gram Hindbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Margarinen smuldres i melet tilsat bagepulver. Heri æltes sukker og æggeblommer. Mørdejen æltes godt sammen, og udrulles på en bradepande. Forbages i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. Stikkes evt. med en gaffel for at give lufthuller.

Bagepladen tages ud, og mørdejen dækkes med hindbærsyltetøj, som smålunes i en gryde for ikke at give bunden et chock.

Æggehviderne udrøres (skal ej piskes) med flormelis og mandelessens. Knuste tvebakker eller makroner blandes godt i. Marengsmassen smøres ud over hindbærsyltetøjet, og bradepanden stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min.(til overfladen er gyldenbrun - som hos bageren).

Resultatet kan evt. straks ud i snitter og evt. fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 133584 gange,
og udskrevet 3065 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 35338 (8413 kcal)
KJ pr. Portion 35338 (8413 kcal)
Vægt ialt 2237 gram
Vægt pr. Portion 2237 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1579 KJ (376 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 66.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-26 12:02:23
Er ved at lave dem nu spændte på hordan de smager

  -   2014-07-11 18:51:58
Marengsmassen var fast. Lavede den da jeg satte mørdejen i ovnen.Tænker om man kan bruge halvt tvebakker og markroner:-) smagen Savner oplysning om størrelse på bradepande. Jeg brugte ovnens bradeprande.

  -   2013-09-15 17:48:52
Super knasende, lækker smag, intet flyder, nemme at lave. Kan anbefaledes til at sød tand

  -   2013-06-05 14:42:20
Vi er igang med at lave dem lige nu, det dufter fantastisk!!!!

  -   2012-10-15 19:49:14
Da jeg bagte dem, var der for meget marmelade og for lidt marensmasse, så næste gang må jeg reducere marmeladen og nok lave dobbelt portion af marensen. Men på trods af det, smagte de SUPER godt, sådan som udfaldet blev:-)

  -   2012-04-20 11:01:44
Hvis mørdejen flyder ud, så må du helt sikkert have gjort den fejl. Selve marengsmassen flød heller ikke ud som det kan ses på billet. Det eneste vi har ændret i forhold til opskriften er at vi har brugt mindre hindbærsyltetøj, ca. det halve.

  -   2011-02-09 21:09:12
Super opskirft. Med denne opskrift er der rigeligt til 8 personer eller en lille ugens tid til 2.

  -   2010-03-18 18:57:41
Jo, marengsmassen forbliver mere stiv ved at piske hviderne og flormelis stift. Har dog ikke prøvet denne opskrift, men en der minder lidt om. Der var dog ikke mandelessens i, men kranse xx i stedet. De blev super gode.

  -   2008-10-16 21:19:53
Er ved at bage kagerne nu mums, men syns godt nok at fyldet flyder noget ud, mon ik det ville blive mere stift hvis man piskede hviderne?? er meget spændt på resultatet.

  -   2008-09-05 22:11:31
Dette er den værste opskrift jeg er stødt på herinde! Dejen er umulig, det hele flyder ud, og de smager dårligt!

  -   2007-05-15 14:11:17
rigtig go, nogle spurgte om de var købt hos bageren... men nej... hehe

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god opskrift