Græsk stifado med kanel og spidskommen

Græsk stifado med kanel og spidskommen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 4 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 1 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 2 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
600 gram Skært oksekød i tern Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Spidskommen, stødt
1 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dåse Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Perleløg, frost
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Mynte, frisk
   
Opskrift:
Skær aubergine i små tern, drys med salt, og lad dem trække 15 minutter. Dup med køkkenrulle, og rist dem 2-3 minutter i lidt olivenolie. Gem de ristede aubergine til senere.

Brun kødet skåret grundigt og krydr med hakket hvidløg og spidskommen. Tilsæt lille kanelstang, rødvin, tomater, citronskiver og bouillon, og lad det simre 1 time under låg.

Kom perleløg samt aubergine i tern ved, og kog i endnu 20 minutter, til kødet er mørt.

Smag til med salt, lidt sukker og peber. Drys med frisk mynte og server kogte løse ris til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 166279 gange,
og udskrevet 7305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5466 (1301 kcal)
KJ pr. Pers. 1366 (325 kcal)
Vægt ialt 1508 gram
Vægt pr. Pers. 377 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 362 KJ (86 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-06 19:07:45
Ægte græske kartofler til i stedet for ris

  -   2012-10-13 19:27:52
Rigtig god ret. Jeg gik næsten lige efter opskriften, men brugte alm. Løg, som jeg tilsatte efter Bruningen af kødet.Jeg tilsatte dog lidt mere hel kanel og hvidløg, og tilsatte desuden lidt stødt nellike. det gav den helt rigtige græske smag. Jeg serverede rigtige græske kartofler (de bløde). Guf

  -   2012-09-27 17:46:12
Er i gang med at lave denne ret, og her dufter bare skønt! Jeg har dog undladt at tilsætte aubergine, da jeg ikke kan lide det. Og glemte at købe citron, så har tilsat lidt citronsaft istedet.

  -   2011-10-11 20:44:32
Når det har kogt i 3 1/2 time og løgene er almindelige løg i bådeog det bliver serveret med kartoffelmos, smager det ligesom i Grækenland, (jeg kom hjem derfra for 10 dage siden, og har fået det flere gange i de 14 dage jeg var der)

  -   2010-03-19 12:26:19
Lav retten i en stegeso 175 g i 3-4 timer det blir pragtfuldt og for mig er det absolut kun alm løg der dur;-))

  -   2009-01-03 22:30:02
hey jeg fik lige en krukke med krydderier til at lave stifado . jeg har prøvet både med og uden aubergine og kan klart anbefale med selvom det også går an uden,

  -   2008-09-15 20:36:14
Kan det muligvis være at retten også bliver lavet uden aubergine? Jeg har fået den på Kreta flere gange, men kan ikke huske noget om aubergine.

  -   2008-08-31 18:22:32
jeg elsker det, smager rigtig godt!

  -   2008-08-08 19:49:32
Ahh, det var rigtig godt. Rigeligt med aubergine lagde jeg i - det jævner sovsen herligt. Jeg brugte skalotteløg, som kogte med hele vejen - de var lidt store, men nåede at blive dejligt møre.

  -   2007-05-09 11:44:07
prøv med græske kartofler istedet for ris

  -   2007-03-16 15:05:15
ELSKER bare Stifado. Undlad hvidløg og aubergine og tilsæt et par laurbærblade i stedet. Den oprindelige opskrift er med kaninkød...

  -   2005-01-01 01:01:01
Eller prøv med skalotteløg, de bliver dejligt søde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv med store alm. løg det bruger de på Kreta