Friterede risboller

Friterede risboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 35 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Friterede risboller, billede 4 Friterede risboller, billede 1 Friterede risboller, billede 2 Friterede risboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Ris:
7.5 dl.vand
4 dl.jasminris
1 tsk.salt
 
 Risboller:
100 g.lagret ost
2 skalotteløg
1 fedhvidløg
150 g.kogte pillede rejer
0.5 bdt.Dild, frisk
1 æg
2 æggeblommer
 Rasp
 0.5 tsk. cayennepeber
2 tsk.Salt
 
 Panering:
 hvedemel
2 æggehvide
 rasp
 
 Fritering_
 olie
 
Opskrift:
Kogning af ris:
Vandet bringes i kog. Ris og sat tilsættes og de koger ca. 10 minutter til vandet er næsten væk. Der røres i dem et par gange undervejs, men ellers skal låget være på hele tiden. Risene køles nu helt af, f.eks. til næste dag.

Risboller:
Osten rives. Skalotteløg og hvid pilles og hakkes fint. Rejerne hakkes meget fint Dilden skylles og hakkes.
Alle ingredienserne og de kolde ris røres sammen. Det hele æg og æggeblommerne (gem æggehviderne) røres i, og der tilsættes rasp efter behov så du får en fast fars som kan formes til boller. Farsen smages til med cayennepeber og salt.

Fritering: Massen formes til kugler som først paneres i mel dernæst i de sammenpiskede æggehvider + måske ekstra æggehvider. Og til slut i rasp.

Olie opvarmes og risbollerne steges gyldne ca. 2 minutter hvorpå de lægges på fedtsugende papir.

Vi har serveres dem på biondasalat og med en sød chilisauce og syltede grillet peberfrugt pyntet af med lidt frisk dild.





karakterer:
Opskriften er vist 2007 gange,
og udskrevet 42 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu